Stufstock Rockarte 2011 in Vama

Stufstock Rockarte 2011 in VamaFestivalul Stufstock, redenumit in Stufstock Rockarte se afla la cea de-a IX-a editie si va aduce anul acesta pe plaja de la Vama Veche o saptamana de rock, film, teatru si fotografie, in perioada 21 - 28 august, informeaza CalendarEvenimente.

Cel mai nou si relaxat festival de film este Filmstock, care si anul acesta te va invita sa stai cu picioarele in nisip, sa bei bere si sa vezi cele mai bune filme de la festivalurile din acest an, proiectii speciale, workshop-uri, dar si alte discutii legate de cinema.

Editia de anul acesta o continua pe cea de anul trecut, dezvoltand conceptul de Rockarte cu o saptamana de muzica, proiectii de film, piese de teatru, workshop-uri de fotografie si muzica, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Ca in fiecare an, Stufstock urmareste promovarea muzicii de calitate. Anul acesta, pe scena festivalului vor urca Iris, Negura Bunget, Alternosfera, Trooper, Byron, OCS, Altar, Travka, Niste Baieti, White Walls, East Roots, The dAdA, Blue Pulse, Up to Eleven, Krepuskul.

Sursa foto: CalendarEvenimente

Festivalul lui Mircea Dinescu pe Dunare

Festivalul lui Mircea Dinescu pe DunareIn perioada 18 - 27 august 2011, Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie “Mircea Dinescu” organizeaza, in Portul Cultural Cetate, editia a II-a a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara – Dunarea, potrivit CalendarEvenimente.

Finantat de Consiliului National al Cinematografiei si Institutul Cultural Roman, Festivalul va pastra si in acest an reteta verificata cu ocazia primei editii, inlocuind insa ingredientele balcanice cu cele dunarene. Astfel, fiecare din cele zece zile ale Festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina.

In trei locatii diferite se vor proiecta pelicule din tara care devin “subiectul zilei”, iar la mesele luate in comun, invitatii - producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti - vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva. Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, se vor proiecta - in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului - pelicule de arhiva legate de Dunare.

La cealalta extrema in timp, ziua Romaniei va fi centrata pe fenomenul botezat cu aceasta ocazie The Next Romanian Wave si va propune atentiei publicului scurt metrajele si documentarele unor tineri cineasti romani talentati aflati la inceput de drum. In orele de dimineata se vor organiza dezbateri si conferinte de presa dedicate filmelor din ajun.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara nu are un caracter competitiv, menirea lui nefiind sa hraneasca orgolii, ci sa trezeasca interesul si curiozitatea fata de vecinul adesea prea putin cunoscut.

Aceasta formula slujeste perfect scopurile Festivalului: atragerea atentiei asupra unor spatii culturale efervescente si mijlocirea unor intalniri ce vor duce cu siguranta la legaturi de cursa lunga si colaborari internationale. In cele zece zile de sarbatoare pe malul Dunarii si spectatorii ocazionali vor avea ocazia sa vizioneze cele peste 100 de lungmetraje, documentare si scurtmetraje (intrarea la proiectii si la celelalte evenimente fiind libera), sa participe la intalniri cu cineastii din tarile dunarene si sa deguste (contra cost) aceleasi delicatese gastronomice ca si invitatii. Intre 2 - 4 septembrie, Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.


Sursa foto: CalendarEvenimente

Festivalul Verii la Bucuresti

Festivalul Verii la BucurestiA doua editie a targului tematic intitulat “AuGust de Vacanta,, are loc in perioada 12 – 28 august 2011 si se va desfasura in Parcul “Alexandru Ioan Cuza” (fostul Parc I.O.R, in zona bisericii maramuresene), potrivit organizatorilor.

Targul este compus din standuri in care vizitatorii vor gasi produse si obiecte specifice conceptului (complex expozitional cu standuri de prezentare a unei oferte originale de vacanta, cu un meniu de combinatii literar - gastronomice).

Deasemenea, vor mai fi amenajate standuri cu sucuri, inghetata, suveniruri, carti, jucarii, albume de arta, harti, oferte turistice, cosmetice, obiecte realizate de artisti plastici si artisti populari, enciclopedii gastronomice precum si produse alimentare din aceeasi diversitate culturala.

Pe toata perioada de desfasurare a targului, copii se vor bucura de ateliere de pictura si multe jocuri dedicate lor.


Maraton de noapte la Sibiu

Maraton de noapte la SibiuIubitorii de sport din toata tara trebuie sa-si noteze in calendar data de 20 august 2011 si sa nu-si faca planuri in acea zi. La Sibiu, va avea loc Maratonul de Noapte, singurul eveniment de acest gen, ce se va desfasura dupa ora 21.00, potrivit organizatorilor.

Distanta pe care vor alerga cei ce se inscriu pe site-ul www.maratonuldenoapte.ro este cea oficiala pentru astfel de activitati, de 42,195 kilometri (26 mile si 385 yarzi).

Evenimentul are doua scopuri principale: acela de a include orasul Sibiu in cercul select al oraselor organizatoare de maraton, cum sunt Londra, New York, Viena, Bratislava etc., si acela de a strange fonduri in vederea acordarii „Bursei Pentru Romania”, unul dintre principalele proiecte dezvoltate de ASCER, organizatorul maratonului.

Pe parcursul zilei de 20 august, la Sibiu vor mai avea loc 3 curse de maraton: una dedicata copiilor (incepe la ora 12.00 si se desfasoara pe o distanta de 2,5 km), una dedicata persoanelor peste 50 de ani (incepe la ora 19.30 si se desfasoara pe o distanta de 4 km) si „half maraton” (incepe la ora 18.30 si se desfasoara pe o distanta de 21,095 km).

Startul la Maratonul de Noapte se va da in Piata Mare din Sibiu, urmand sa se finalizeze in aceeasi locatie. Traseul va fi delimitat de garduri, banda de delimitare si jaloane delimitatoare. Pe intreg parcursul cursei in fata plutonului precum si in spatele acestuia va fi amplasat cate un safety car. Pe traseu vor fi amenajate 20 de puncte de hidratare. La fiecare punct de hidratare va exista un checkpoint, de unde fiecare concurent va primi o bratara de hartie. Pentru fiecare locatie, culorile bratarilor vor fi diferite, astfel incat la sosirea concurentilor la linia de finish acestia trebuie sa prezinte toate cele 20 de bratari.


Muscel CLoverFest 2011

Muscel CLoverFest 2011Editia a doua a festivalului se va desfasura intre 19 - 21 august 2011 la Muscel (Dambovita). Printre trupele prezente pe afis se numara Partizan, Sarmalele Reci, Marcian Petrescu si Trenul de Noapte, Niste Baieti, etc, potrivit CalendarEvenimente.

Muscel cLoverFest este singurul festival de coveruri din Romania, desfasurat in spatii neconventionale. Festivalul promoveaza ideea de cover ca inovatie si aport de originalitate, ca experiment muzical. Pe scena sunt invitate nu doar trupele-tribut, ci mai ales trupele care isi arata maiestria in reinterpretarea pieselor celebre. Muscelul (comuna Moroieni, jud. Dambovita) este situat la aproximativ 130 de km de Capitala, pe drumul Bucuresti-Targoviste-Pucioasa-Moroieni-Sinaia.

Preturi bilete:
Abonament pentru vineri-sambata-duminica: 40 lei/persoana.
Abonament pentru sambata-duminica: 30 lei/persoana.
Elevii beneficiaza de reducere: 10 lei/fiecare categorie de abonament.
Acces gratuit in camping pe baza biletului procurat la intrare.

Sursa foto: CloverFest.com


Festival Underground de muzica la Alba-Iulia

Festival Underground de muzica la Alba-IuliaFestivalul Underground de Muzica Dark Bombastic Evening 3 se desfasoara anul acesta in perioada 19 - 20 august 2011, in Zona Cetatii - Alba-Iulia, potrivit CalendarEvenimente.

DonisArt doreste sa faca din Dark Bombastic Evening un Festival Underground de Traditie, adresat celor ce sunt deschisi cu adevarat la provocari noi. Astfel, DBE 3 va fi cea mai complexa editie de pana acum: un eveniment outdoor, ce va fi sustinut intr-o luna destinata vacantelor si concediilor; o locatie spectaculoasa, intre zidurile unei vechi cetati; - in orasul Alba Iulia, o localitate in care s-a scris istoria moderna a Romaniei; intr-o zona centrala a Transilvaniei, care permite usor si convenabil accesul dinspre/spre alte orase din imprejurimi: Sibiu, Cluj-Napoca, Targu Mures, Deva; dar si vizitarea celor mai interesante obiective turistice din aceasta zona a Romaniei; 10-12 trupe europene respectate in Underground si apreciate de intreaga presa de nisa; oportunitatea de a petrece un weekend special in natura, departe de cotidian si intr-o companie selecta de prieteni; alte activitati culturale prezentate in incinta locatiei.

Aura Avantgardisto-Experimentala va domina cele doua zile ale evenimentului, trupele invitate avand radacini complet diferite muzical... insa arta nu are limite, iar organizatorul DonisArt inclina sa creada ca participantii DBE doresc sa vada si altceva in Romania, nu doar un simplu festival Neofolk, sau un clasic festival Metal va fi prima incercare de a reuni in acelasi eveniment, in zile consecutive, genuri neconventionale.

Seara de 19 august va fi dedicata stilurilor multiple din plaja Metal Avantgardista si exclusivista, iar seara de 20 august va imbratisa inteligent dimensiunea Experimentala, adunand sub acelasi acoperis reprezentanti Neofolk, Theatralic, Wave, Ethereal.

Sursa foto: CalendarEvenimente



Promenada Operei la Bucuresti

Promenada Operei la BucurestiSambata, 20 august, de la ora 21:00, Opera Nationala Bucuresti va invita la evenimentul devenit deja traditional - Promenada Operei, informeaza CalendarEvenimente.

Aflata la a V-a editie, Promenada Operei este un concert in aer liber, cu acces gratuit, desfasurat in Piata Operei, in fata teatrului.

Ca de fiecare data, vor fi prezenti cei mai indragiti artisti lirici ai scenei bucurestene, alaturi de orchestra ONB sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Programul concertului contine lucrari cunoscute de opera si opereta, semnate de compozitori celebri ca Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini, Johann Strauss.

Sursa foto: CalendarEvenimente

Geiger Mountain Bike Challenge la Sibiu

Geiger Mountain Bike Challenge la SibiuGMC este cel mai dur maraton de Mountain Bike din Romania si se defasoara la Sibiu in data de 21 august 2011, potrivit site-ului Sibiul.ro.

GMC este o competitie de ciclism montan care se adreseaza atat sportivilor de performanta cat si amatorilor dornici de a-si evalua performantele sportive si de a parcurge pe bicicleta un circuit turistic unic in Romania, in cadrul unui eveniment local de anvergura.

Pune la dispozitie o provocare unica, parcurgerea unor trasee superbe, cu urcarea pe varful Magura (vechiul drum al sasilor din Cisnadie) si cu urcarea pana la cea mai inalta statiune din Romania (Paltinis).

Geiger Mountain Bike Challenge a pregatit in 2011 trei distante de concurs:

• Traseu A: Maraton - 90 km - cu o diferenta de nivel de 3.500 m
• Traseu B: Semimaraton - 45 km - cu o diferenta de nivel de 1.350 m
• Traseu C: Family - 20 km - traseu organizat special pentru categoria “Family” unde pot participa in echipa un copil si parintele acestuia.

Trasee:
Maraton: Sibiu, parcul Sub Arini - Cisnadie - Varful Magura - Rau Sadului - Paltinis - Rasinari - Livada Cisnadioara - Prislop - Sibiu, Parcul Sub Arini.

Semimaraton: Sibiu, Parcul Sub Arini - Cisnadie - Varful Magura - Prislop - Livada Cisnadioara - Sibiu, Parcul Sub Arini.

Traseul Family a fost special conceput pentru viitorii campioni ai ciclismului si pentru a-i atrage pe copii sa practice acest sport.

Parintii insotiti de un copil cu varsta de maxim 14 ani vor avea de parcurs un traseu de 20 km, pana in zona Cisnadioara.

Sursa foto: Sibiul.ro



Expozitie de pictura Costin Brateanu la Timisoara

Expozitie de pictura Costin Brateanu la TimisoaraLucrarile expuse sunt rodul participarii in tabara de creatie "start Plein Air "din Csongrad si in tabara de creatie desfasurata la Gernik pe parcursul lunii iulie 2011, potrivit site-ului Timisoreni.ro.

De asemenea Axa Art are placerea sa va anunte deschiderea a doua expozitii in Szeghed (Ungaria)) cu lucrari ale participantilor la tabara de creatie "start Plein Air " la Centrul Cultural Roman si la sediul Facultatii de Arte din localitate.

Expozitia este deschisa publicului in perioada 8 august 2011 - 8 septembrie 2011, in cadrul Galeriei de arta Axa Art.

Sursa foto: Timisoreni.ro

Expozitie de arte vizuale la Iasi

Expozitie de arte vizuale la IasiUniunea Artistilor Plastici din Romania - Filiala Iasi gazduieste in perioada 6 - 21 august 2011 la Galeriile de arta Cupola Iasi expozitia de arte vizuale ”Muza”, semnata de artista Ofelia Odobasu Hutul, potrivit site-ului IasiInOras.

Evenimentul a fost vernisat in data de 6 august 2011 orele 17.00 de criticii de arta: Valentin Ciuca, lector univ. dr. Emanuela Ilie si profesor univ. dr. Constantin Tofan, presedintele U.A.P.R.- Filiala Iasi.

Expozitia poate fi vizitata de luni pana sambata, intre orele 10 - 18.

Sursa foto: IasiInOras

Targ de produse bio in Dumbrava Sibiului

Targ de produse bio in Dumbrava SibiuluiMuzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, in zilele de 20 si 21 august 2011, a zecea editie a Targului de produse traditionale si ecologice, cu desfasurare intre orele 10-18, potrivit site-ului Sibiul.ro.

Produsele traditionale ce vor fi expuse spre degustare si vanzare sunt: placintele de casa umplute cu fructe sau cu branza de vaci, turta dulce, bomboanele de zahar ars, prajiturile sasesti (henclesul, cosuletele cu nuca), produsele apicole, painea coapta pe vatra, cozonacii, branza telemea de Marginimea Sibiului, branza de burduf, untul, casul, produsele din lapte de capra, preparatele din carne, condimentele, ceaiurile, siropurile, dulceturile (de trandafiri, capsuni, nuci verzi, fructe de padure, etc. ), siropurile, legumele proaspete, si multe altele.

Scopul organizarii acestor evenimente este promovarea fermierilor si a producatorilor de specialitati traditionale de calitate cat si prezentarea produselor atestate traditional de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Organizatorii evenimentului sunt: Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia ADEPT (prin proiectul de sprijinire a micilor fermieri) si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Sursa foto: Sibiul.ro