Bucatarie de lux: 170.000 euro

Bucatarie de lux: 170.000 euroMobilarea si utilarea cu echipamente electrocasnice de lux l-a costat pe un roman nici mai mult nici mai putin de 170.000 euro, pe care i-a achitat in luna mai.

“Cel mai scump obiect din pachet a fost frigiderul, care a costat 29.000 euro fara TVA , dar in suma totala au fost incluse si obiecte de mobilier, nu doar electrocasnice”, a declarat pentru Wall-Street.ro Leo Popescu, seful filialei Miele Appliances din Romania.

El a adaugat ca astfel de pachete sunt tot mai frecvente in ultima vreme in Romania, unde, de la inceputul anului pana in prezent au fost facute 5-6 comenzi de peste 100.000 euro numai pe persoane fizice.



Tablou de Grigorescu: 270.000 euro

Tablou de Grigorescu: 270.000 euroIn septembrie 2010, omul de afaceri Mircea Vescan achizitiona opera „Car cu boi” de Nicolae Grigorescu, lucrare emblematica pentru istoria artei romanesti si hotara sa o ofere vizitelor publicului, in cadrul Muzeului National Brukenthal.

In luna iunie 2011, o alta pictura semnata de maestrul de la Campina, „Fata cu margele rosii”, achizitionata pentru o suma care ramane record pentru piata romaneasca de arta - 270.000 de euro – a fost plasata in custodia muzeului din Sibiu de catre cumparatorul sau.

"Nu reprezinta un secret faptul ca valoarea de piata a unei opere de arta creste direct proportional cu prezentarea sa publica, in expozitii sau in publicatii, suplimentar fata de randamentul anual mediu al unui artist, calculat la aproximativ 20-30% pe an", spun reprezentantii casei de licitatii Artmark.

Croaziera in jurul lumii: 32.000 euro

Croaziera in jurul lumii: 32.000 euroCea mai scumpa croaziera vanduta in acest an de agentia Happy Tour a fost una in jurul lumii, de 100 zile, care a costat nu mai putin de 32.000 euro, potrivit reprezentantilor operatorului.

“Una dintre cele mai frumoase croziere rezervate de un consilier de turism anul acesta a fost o croaziera in jurul lumii - 100 de zile pe urmele marilor navigatori. Nava Costa Deliziosa a plecat din Savona, iar costul este valabil pentru o cabina dubla cu balcon in regim all inclusive, cu bauturile gratuite”, a declarat pentru Wall-Street.ro Alexandra Galupa, specialist in croaziere la Happy Tour.

Itinerariul este urmatorul: Savona, Marseilia, Barcelona, Funchal, St. Lucia, Grenada, Curacao, Aruba, Cartagina, Puerto Limon, Acapulco, Mazatlan, Cabo San Lucas, Los Angeles, Honolulu, Pago Pago, Suva, Auckland, Wellington, Sydney, Melbourne, Perth, Singapore, Port Klang/Kuala Lumpur, Phuket, Colombo, Cochin, Goa, Bombay/Mumbai, Abu Dhabi, Dubai, Muscat, Salalah, Aden, Sharm El Sheik, Alexandria, Civitavecchia, Savona.

Galupa a adaugat ca anul acesta, cele mai cautate pachete au fost croazierele cu destinatii din Europa de Nord.

Vila de 1,5 mil. euro, platita cash

Vila de 1,5 mil. euro, platita cashPe primul loc in topul celor mai scumpe locuinte individuale achizitionate in primul semestru se afla o vila cu zece camere, amplasata in zona Calarasi si construita in anul 1920, potrivit companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania, care a intermediat tranzactia.

Locuinta a costat 1,5 milioane de euro si a fost cumparata in scop investitional, pentru a fi inchiriata. Cumparatorul, reprezentat de un strain, a platit cu banii jos.

Vezi Topul celor mai scumpe locuinte vandute in acest an.




Ceas Tourbillon: 100.000 euro

Ceas Tourbillon: 100.000 euro“Anul 2011 a debutat cu vanzarea unei piese foarte speciale, Master Grande Tradition Tourbillon de la Jaeger – LeCoultre in valoare de 100.000 de euro”, au declarat, pentru Wall-Street.ro, reprezentantii Helvetansa.

Cele mai bine vandute marci din portofoliul companiei sunt: Vacheron Constantin, IWC, Jaeger – LeCoultre si Cartier.

“Clientii romani isi manifesta preferinta pentru marcile cu traditie, mai clasice, pentru piesele speciale editie limitata, cum a fost moneda-ceas de la Vacheron Constantin in valoare de 27.000 euro. O surpriza placuta a fost Vulcain,o marca elvetiana cunoscuta datorita modelului purtat de presedintii americani, cu o productie de 5.000 de ceasuri pe an si mecanisme manufacturate”, a mai spus Daniela Filip, PR & marketing manager Helvetansa.

Boiserie in living: 150.000 euro

Boiserie in living: 150.000 euroBoiserie este un concept ce se poate compune din lemn impodobit cu sculpturi, placi aglomerate, oglinzi, picturi, vopseluri, fabricate si imbinate printr-o tehnica avansata si care imbraca peretii.

“La categoria cel mai scump produs, Galeriile Noblesse incadreaza realizarea unui proiect de boiserie pentru un living, in valoare de aproximativ 150.000 euro” , a declarat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse.

Avion privat personalizat: 375.000 euro

Avion privat personalizat: 375.000 euroDesi multi oameni de afaceri din Romania detin avioane private mari, cu preturi de cateva milioane de dolari, putini se pot mandri ca le piloteaza singuri.

Un om de afaceri roman, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a achizitionat in 2008 un avion mai mic, de patru locuri, pe care il piloteaza chiar el, din pasiune pentru aviatie.

Aeronava Cirrus SR 20 a fost comandata de la fabrica din Statele Unite, prin reprezentanta lor din Romania si l-a costat pe omul de afaceri roman 375.000 dolari.

“Ca de fiecare data cand comanzi un avion nou, interiorul a fost personalizat de americani. Intretinerea lui ma costa 12.000 euro pe an si include asigurarea avionului, hangararea si controalele anuale”, a declarat el.

Sursa foto: cirrusaircraft.com