Redeschiderea Muzeului Antipa la Bucuresti

Redeschiderea Muzeului Antipa la BucurestiMuzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti isi va redeschide portile pe 17 septembrie, cu o expozitie permanenta modernizata in urma unor lucrari demarate in urma cu peste doi ani si jumatate, se arata pe site-ul institutiei.

Vizitatorii care vor merge la Antipa din aceasta toamna vor putea viziona exponatele binecunoscute ale muzeului, intr-o alta forma de expunere, completata de info touch-uri, proiectii, sunete si lumini speciale. Totodata, colectia muzeului s-a imbogatit cu peste 30 de trofee de vanatoare, donate de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, potrivit Mediafax.

Lucrarile de modernizare a expozitiei permanente a Muzeului Antipa au inceput in februarie 2009, institutia fiind inchisa pentru public. Institutia urma sa fie redeschisa in mai 2010, insa finalizarea lucrarilor a fost intarziata din mai multe cauze, precum intarzierea transelor de fonduri de la Ministerul Culturii si a unor comenzi din strainatate, au precizat reprezentantii Muzeului Antipa. Valoarea lucrarilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro, fiind acoperita de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Sursa foto: www.antipa.ro



BRD Nastase-Tiriac Trophy 2011 la Bucuresti

BRD Nastase-Tiriac Trophy 2011 la BucurestiCei mai buni jucatori romani ai momentului, alaturi de unii dintre cei mai valorosi tenismani pe zgura din lume vin la editia 2011 BRD Nastase Tiriac Trophy, singurul eveniment ATP World Tour 250 din Romania, care are loc in perioada 17-25 septembrie la Arenele BNR, informeaza Calendar Evenimente.

Editia din 2011 a celui mai important eveniment sportiv anual din Romania va delecta iubitorii tenisului-spectacol cu cele mai multe meciuri demonstrative si evenimente speciale din istoria turneului.

Cap de afis este meciul demonstrativ Enel „4 Stele Pline de Energie”, care aduce pe zgura bucuresteana cele mai solicitate prezente in meciurile demonstrative din intreaga lume - Yannick Noah, Younes El Aynaoui, Ilie Nastase si Mansour Bahrami dau tonul la o seara de divertisment absolut, marti, 20 septembrie.

Vineri, 23 septembrie, se da startul unui maraton al evenimentelor speciale. "Women's Day" by Vodafone, ziua special dedicata iubitoarelor de tenis, va oferi intrarea gratuita pentru primele 1000 de femei care vin la Arenele BNR.

In premiera, incepand de vineri, cativa artisti romani se vor confrunta in primul turneu special dedicat lor, "Stars Open 2011". In echipament de tenis si cu rachetele pregatite de atac, Horatiu Malaele, George Mihaita, Cristian Gram, Augustin Viziru, Cornel Ilie etc. dau totul pe teren, in meciurile Stars Open. Seara va fi rezervata unui meci demonstrativ inedit, cu participarea lui Andrei Pavel, Marius Copil, Cornel Ilie si Augustin Viziru.

Sambata, 24 septembrie, dupa finala de dublu, ai sansa sa fii printre sustinatorii unui meci demonstrativ caritabil, in care Andrei Pavel, Victor Hanescu, Horia Tecau si Robert Lindstedt vin pe terenul de tenis pentru o miza speciala.

Duminica, 25 septembrie, este ziua finalelor. Ai ocazia sa vezi live confruntarile spectaculoase care vor decide campionul din 2011 al turneului, cat si castigatorul Stars Open.


Preturile biletelor:
Sambata, 17 septembrie - calificari (16 meciuri) - Intrarea libera
Duminica, 18 septembrie - calificari (8 meciuri) - Intrarea libera
Luni, 19 septembrie - calificari (4 meciuri) - Intrarea libera
Marti, 20 septembrie - tablou principal + demonstrativ - 50 lei
Miercuri, 21 septembrie - turul 2 + sferturi dublu - 20 lei
Joi, 22 septembrie - turul 2 + sferturi dublu - 20 lei
Vineri, 23 septembrie - sferturi + demonstrativ - 30 lei
Sambata, 24 septembrie - semifinale + demonstrativ - 50 lei
Duminica, 25 septembrie - finale - 50 lei

Voucher - 17.09 – 25.09: 190 lei.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Festivalul Plai la Timisoara

Festivalul Plai la TimisoaraPatru filme documentare despre muzica lumii vor fi prezentate la cea de-a sasea editie a Festivalului Plai, care va avea loc in perioada 16-18 septembrie la Timisoara, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatorii Festivalului Plai, in cadrul acestui eveniment, care va avea loc intre 16 si 18 septembrie, la Timisoara, vor fi prezentate patru filme documentare despre muzica lumii.

Este vorba despre "Laya Project", "Voice Over the Bridge", "Breaking the Silence - Music in Afghanistan" si "Mariza and the Story of Fado".

"«Laya Project», un documentar premiat la prestigioase festivaluri internationale de film (New York International Film Festival, Byron Bay Film Festival - Australia, Zanzibar International Film Festival -Tanzania, Imaginaria Film Festival - Italia), este de fapt o calatorie prin muzica, o celebrare a vietii, fiind dedicat supravietuitorilor din regiunile afectate de tsunami in decembrie 2004, sase tarmuri: India, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Maldive si Myanmar", se arata in comunicat.

"Voice Over the Bridge" este un documentar care urmareste viata a doua vocaliste din Myanmar, Khing Zin Shwe si Shwe Shwe Khaing, care interpreteaza "Maha Gita" (Marile cantece). Acestea sunt cantece compuse in secolul al XIII-lea si sunt dedicate regilor.

"Breaking the Silence - Music in Afghanistan" este un documentar filmat in Kabul si Peshawar, Pakistan, dar si in Geneva, alaturi de Ansamblul Kabul, Breaking the Silence si spune povestea intoarcerii muzicii in Afghanistan, dupa caderea regimului taliban.

"Mariza and the Story of Fado" prezinta interviuri si imagini din concertele Marizei, noul star carismatic al fado-ului portughez, imagini de arhiva ale legendarei Amalia Rodrigues, dar si ale altor fadisti, inclusiv prima inregistrare fado transmisa de televiziunea portugheza.

Cele patru documentare vor fi prezentate la "Casa filmului", in cadrul festivalului, in 17 si 18 septembrie.

Sursa foto: Calendar Evenimente

London Fashion Weekend la Bucuresti

London Fashion Weekend la BucurestiIn weekend-ul 17-18 septembrie eleganta, arta si cultura britanica vor fi atractia principala a centrului comercial Baneasa Shopping City, cu ocazia London Fashion Weekend.

Pe toata perioada weekend-ului vizitatorii vor afla cele mai noi tendinte in moda, de la criticul si stilistul Irina Markovits. Noutatile vestimentare vor fi puse in valoare de prezentarile semnate Karen Millen, La Senza, Kenvelo, Damat Tween si Nine West.

Fundatia Calea Victoriei va sustine workshop-uri despre istoria ceaiului, Geta Voinea va realiza demonstratii de hair-styling, Alex Radulescu va contura tendintele din make-up, iar artistul plastic Raluca Cojocaru va prezenta solutii traditionale de design interior.

Gabriela Cristea Toader va vorbi despre moda londoneza, palarii, nunti regale, muzica britanica si tot ceea ce inseamna curentul Brit in fashion si va acorda premii doamnelor care au la ele un element vestimentar specific modei londoneze. Cele mai noi tehnici din dansul sportiv vor fi demonstrate de Federatia Romana de Dans, Horia Virlan va incanta audienta cu cele mai spectaculoase si delicioase preparate, iar Burberry, Yves Rocher si Helpnet vor organiza concursuri cu premii.

London Fashion Weekend va fi o buna ocazie pentru cei aflati in Baneasa Shopping City sa participe la workshop-ul despre fotografia vintage. Ei vor putea admira si expozitia de palarii vechi si accesorii a Ralucai Alexandru. Un alt punct de atractie va fi standul de carte britanica al librariilor Diverta sau selectia de tablouri furnizata de British Council. Mai mult, institutia culturala britanica va sustine o serie de proiectii video despre Jocurile Olimpice din 2012. In decoruri veti regasi piese din colectiile magazinelor Mobexpert, Bell’Agio Casa si Bam Boo.

Prezentarile vor avea loc sambata si duminica intre orele 13:00 si 20:00.

London Fashion Weekend este al doilea din seria de evenimente organizate sub egida “Capitalele Modei” la Baneasa Shopping City, cu ocazia lansarii noilor colectii de toamna-iarna 2012. London Fashion Weekend va fi urmat de Milano Fashion Weekend (1-2 octombrie), Paris Fashion Weekend (8–9 octombrie) si Madrid Fashion Weekend (15–16 octombrie).

Aceste zile sunt dedicate evenimentelor speciale pe teme precum: ultimele tendinte in moda, make-up, hairstyle, gastronomie, design interior, fotografia de moda, degustari de vin sau spectacole de dans si muzica specifice fiecarei tari.

Evenimentele se desfasoara cu sprijinul ambasadelor si al institutelor culturale ale Marii Britanii, Italiei, Frantei si Spaniei la Bucuresti.


Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Noaptea Alba a Filmului Romanesc"Medalia de onoare", de Calin Netzer, si "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", de Andrei Ujica, se numara printre peliculele care vor fi proiectate la Noaptea Alba a Filmului Romanesc, care se desfasoara pe 16 septembrie, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, informeaza Mediafax.

Din program fac parte productii precum "Morgen", debutul in lungmetraj al regizorului Marian Crisan, care a cucerit juriile si spectatorii festivalurilor de film de la Locarno si Salonic, fiind totodata recompensat si cu premiul Zilelor Filmului Romanesc la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), "Medalia de onoare", a regizorului Calin Peter Netzer, distins cu cinci trofee la Festivalul International de Film de la Salonic, si unul dintre rasfatatii celei de-a noua editii TIFF (premiul pentru regie, premiul pentru interpretare - Victor Rebengiuc), si comedia romantica "Buna! Ce faci?" (regia: Alexandru Maftei).

Din seria documentarelor nu lipsesc titluri precum "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" (regia: Andrei Ujica), un film inedit si provocator prezentat la Cannes in 2010, ce face portretul lui Nicolae Ceausescu exclusiv prin imagini de arhiva preluate de la TVR si Arhiva Nationala de Filme, si "Scoala noastra" (regia: Mona Nicoara si Miruna Coca-Cozma), selectionat in competitia World Documentary la cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Tribeca si prezentat la TIFF 2011, despre trei copii romi care incearca sa treaca peste barierele impuse de diferenta de etnie si fac parte dintr-una din primele intiative de desegregare scolara din Romania.

Iubitorii filmelor clasice nu sunt neglijati nici in acest an. Operele unor mari regizori romani vor putea fi urmarite in cadrul Noptii Albe: "O lacrima de fata" (regia: Iosif Demian), "Concurs" (regia: Dan Pita) si "De ce trag clopotele, Mitica?" (regia: Lucian Pintilie) si "Intoarcerea lui Voda Lapusneanu" (regia: Malvina Ursianu).

Programul evenimentului mai cuprinde o selectie de scurtmetraje, precum "Apele Tac" (regia: Anca Miruna Lazarescu), recompensat in cadrul festivalului international de scurtmetraje Curtas Vila do Conde cu doua trofee (Premiul Publicului "Mateus Rose Sparkling" si Premiul RTP 2 Onda Curta), "Bora Bora" (regia: Bogdan Mirica) castigator al Premiului Zilele Filmului Romanesc (sectiunea scurtmetraj) la TIFF 2011, "Draft 7" (regia: Luiza Parvu), o frumoasa poveste de dragoste prezentata in cadrul Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes 2011, precum si la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, si "Superman, Spiderman sau Batman" (regia: Tudor Giurgiu), prezentat in premiera mondiala in cadrul TIFF 2011.

Unul dintre locurile de desfasurare a Noptii Albe, Club Fabrica, a pregatit o surpriza pentru toti cinefilii care vor face fata cu brio la maratonul de filme romanesti. Dupa programul de proiectii, Club Fabrica va da startul unui after party de senzatie pana in zori de zi, iar cei care vor intretine atmosfera sunt Gramatik, JFB, Unlocka, Dan Basu si Charlie Dundeen. Gramatik este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de muzica electronica si hip-hop din lume, cu peste 80.000 de piese vandute in ultimii doi ani.
Mixul DJ-ului britanic JFB acorda atentie sporita turntablism-ului, incorporand elemente diverse si influente din breakbeat, funk, drum and bass, turntablism, hip-hop, dubstep.

Accesul la petrecerea de la Club Fabrica se face pe baza unui bilet in valoare de 20 de lei. Cei care vor achizitiona un flyer special realizat de organizatori si distribuit in perioada 14 - 16 septembrie in spatiile de desfasurare a Noptii Albe vor plati numai 15 lei.

In Capitala, locurile de desfasurare a evenimentului sunt: Cinema Studio, Cinema Eforie, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Centrul Vechi, Terasa Clubului Fabrica, Terasa Green Hours si incinta terasei Hanul lui Manuc.

In Cluj-Napoca, cinefilii sunt asteptati la Cinema "Florin Piersic" si Cinema Victoria, spectatorii din Timisoara se pot bucura de proiectii la Cinema Studio, iar la Iasi, Cinema Republica devine locul in care va avea loc maratonul filmelor romanesti
Intrarea la filme va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si sustinut de Centrul National al Cinematografiei cu sprijinul RomaniaFilm, Muzeul Taranului Roman, Uniunea Cineastilor din Romania, Arhiva Nationala de Filme.

Sursa foto: Timisoreni.ro

Strada de C'Arte la Bucuresti

Strada de C'Arte la BucurestiBiblioteca Centrala Universitara "Carol I" organizeaza in perioada 17 - 24 septembrie cel mai mare festival cultural in aer liber, care aduce pe strazile din centrul Bucurestiului literatura, arhitectura, cinematografie, pictura, poezie, muzica, teatru si ateliere de creatie pentru copii.

Astfel, un mini oras cultural asteapta vizitatorii in perimetrul descris de strada CA Rossetti si strazile limitrofe, Boteanu si Golescu, delimitat de vegetatie si amenajari stradale la care au contribuit arhitecti de renume.

Evenimentul transforma complet kilometri de strada, care vor fi populati cu standuri de carte cu un design aparte, expozitii de arhitectura, lounge-uri de exterior, ateliere de creatie pentru copii, iluminari stradale si hot spots de la Orange pe toate strazile festivalului.

Strada de C’Arte incepe pe 17 septembrie la ora 17:00 si se inchide pe 24 septembrie la ora 24:00. In weekend festivalul tine strazile in priza, la propriu si la figurat, pana la ora 02:00 noaptea.

Program Sambata 17 septembrie
17.00: Lansarea evenimentului Strada de C’Arte
17.00 – 19.00: Ateliere si concurs de desen si pictura pe Strada Copiilor, IMDD
19.00 – 20.30: Teatru cu Claudiu Bleont, piesa Novecento, text Alessandro Barrico, adaptare si regia Andra Negulescu, Aula BCU

Rock la Iasi

Rock la IasiIn perioada 15 - 17 septembrie 2011 se va desfasura in foaierul casei de cultura a studentilor din iasi cel mai mare festival de rock din zona moldovei - Rock'n'Iasi, unde vor sustine concerte incendiare trupele Napalm Death, Altar, Luna Amara, Bucovina si Mat, potrivit Calendar Evenimente.

Programul concertelor

Joi, 15 septembrie 2011 - seara metal (Napalm Death, Bucovina)

Vineri, 16 septembrie 2011 - seara core (Altar, Mat)

Sambata, 17 septembrie 2011 - seara alternative (Luna Amara)

Pretul biletelor este de 40 lei in prima zi a festivalului, iar in urmatoarele 2 zile cate 15 lei pe seara si se vor gasi numai la locatie, doar in seara de concert.

Abonamentele pentru toata perioada festivalului costa 40 de lei si pot fi achizitionate numai de pe site-ul www.myticket.ro si din reteaua de magazine Diverta.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Concert Bryan Ferry la Bucuresti

Concert Bryan Ferry la BucurestiUnul dintre cei mai mari muzicieni britanici, fost solist vocal si compozitor al trupei britanice Roxy Music: Bryan Ferry va concerta duminica, 18 septembrie la Arenele Romane din Bucuresti, potrivit Calendar Evenimente.

Supranumit adesea “Mr. Cool”, "The King Of Cool” sau ”The Electric Lounge Lizard", Bryan Ferry vine la Bucuresti sa-si promoveze noul material discografic lansat in toamna anului trecut, intitulat “Olympia”.

Albumul contine atat piese inregistrate alaturi de fostii colegi din Roxy Music, cat si colaborari cu artisti renumiti precum David Stewart (Eurythmics), Johnny Greenwood (Radiohead), Flea (Red Hot Chilly Peppers), Scissor Sisters, Groove Armada si David Gilmour (Pink Floyd). Pe disc figureaza si doua cover-uri: o adaptare emotionanta a piesei cantautorului Tim Buckley, “Song To The Siren”, precum si o versiune uimitoare a hitului trupei de rock-psihedelic Traffic - “No Face, No Name, No Number”.

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile online la www.eventim.ro, precum si in retelele magazinelor Germanos, Orange¸ Vodafone, Domo, in librariile Humanitas si Carturesti, preturile variind in functie de pozitia locurilor in arena: 120, 160, 210, 280 si 350 lei.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Cupa Davis: Romania - Cehia

Cupa Davis: Romania - CehiaIntre 16 si 18 septembrie 2011, pe terenul special construit pentru acest eveniment de la Centrul National de Tenis din Bucuresti, se va desfasura intalnirea de Cupa Davis dintre reprezentativele Romaniei si Cehiei, avand ca miza accederea in Grupa Mondiala 2012, informeaza Calendar Evenimente.

Este a 5-a confruntare dintre cele doua natiuni, echipa Cehiei conducand pana acum cu scorul de 3-1. Ultima intalnire a avut loc in 2001 in Cehia si s-a terminat cu scorul de 3-2 pentru echipa gazda.

Meciurile vor incepe la orele 11:00 vineri si duminica si la orele 12:00 sambata.

Romania a intrat din nou la baraj dupa infrangerea categorica (4-1) suferita in martie cu Argentina, la Buenos Aires. David Nalbandian si Juan Monaco - la simplu - si Juan Ignacio Chela cu Eduardo Schwank - la dublu - au fost jucatorii care au spulberat visul lui Hanescu, Ungur si Tecau de a avansa in Grupa Mondiala.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu echipa Cehiei care a ajuns in situatia disputarii barajului dupa ce a pierdut in mod neasteptat in fata Kazahstanului, la Ostrava, scor 3-2. La 1-2 pentru oaspeti la finalul zilei a doua, Andrey Golubev a reusit un meci memorabil impotriva numarului 7 mondial la acel moment, Thomas Berdych, pregatindu-i terenul coechipierului sau, Mikhail Kukushkin, care l-a invins in partida decisiva pe cehul Jan Hajek.

Din 1981, de la prima participare in Cupa Davis, Cehia a petrecut un singur an in afara Grupei Mondiale, in timp ce Romania, din cei 68 de ani in care a bifat prezenta in competitie, 14 i-a petrecut in grupa de elita.

Avand avantajul terenului propriu si al publicului roman iubitor al acestui sport, echipa Romaniei, in frunte cu Andrei Pavel, isi pastreaza sansele de a incheia intalnirea cu o victorie, ramanand printre cele mai bune 16 echipe de tenis din lume.

Pretul unui bilet este de 50 lei/zi, existand si varianta de abonament, la pretul de 100 lei/3 zile.

Locul de desfasurare: Bucuresti, Centrul National de Tenis, Str. Pierre de Coubertin, nr. 11.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Tea and Coffee Festival la Bucuresti

Tea and Coffee Festival la BucurestiIn perioada 12 - 18 septembrie are loc, in mai multe locatii din Bucuresti, editia a 3-a Tea & Coffee Festival, ce va cuprinde o serie de manifestari si spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene, precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii in perioada 16 - 18 septembrie, la Sala Dalles, potrivit Calendar Evenimente.

Tea & Coffee Festival are drept scop promovarea consumului de ceai si cafea, prin aducerea in actualitate a traditiilor si ritualurilor servirii lor. evenimentul va avea in prim plan si noile tendinte practicate in tarile cu traditie, in ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

Printre manifestarile care vor avea loc in cadrul festivalului, intre 12 si 18 septembrie se numara: concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei, practicate in: japonia, anglia, india, brazilia, turcia si argentina.

Locatiile acestor evenimente sunt: Ceai la Vlaicu (str. Aurel Vlaicu nr. 47), Gradina Verona – Carturesti (str. pictor Arthur Verona nr. 13-15), Cafepedia Romana (str. Pictor Verona nr. 2), Serendipity (str. Dumbrava Rosie nr. 12), Ceainaria Rendez-vous Ambiance (Calea Floreasca nr. 102), Cafeneaua Dalles (bd. Nicolae Balcescu nr. 18) si Godot cafe –teatru (str. Blanari nr. 14).

Program

Vineri, 16 septembrie
Seara braziliana – concert special de bossa-nova, sustinut de luiza Zan si chitaristul Alex Man; demonstratii de latte art, sustinute de catre Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii scae romania.
ora 21:00, serendipity (str. dumbrava rosie, nr. 12)
Intrarea – 15 lei

16 – 18 septembrie 2011 – expozitie de ceai, cafea si accesorii
orele 09:00 – 21:00, Sala Dalles (bd. Nicolae Balcescu, nr 18)

Intrarea este libera.


Duminica, 18 septembrie
Spectacolul de teatru bullets over lipscani – adaptare dupa Woody Allen – in regia lui Eugen Gyemant. protagonisti: Dan Radulescu, Smaranda Caragea si Catalin Babliuc.
ora 17:00, godot cafe–teatru (str. blanari nr. 14).
Intrarea – 20 lei.

Sursa foto: Calendar Evenimente




Zilele Bucurestiului

Zilele BucurestiuluiCentrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti - ArCuB organizeaza in perioada 16 - 18 septembrie "Zilele Bucurestiului", eveniment cultural organizat cu ocazia implinirii a 552 de ani de atestare documentara a orasului. Accesul publicului va fi liber la toate spectacolele, potrivit Calendar Evenimente.

Punctele fierbinti vor fi Centrul istoric, Parcul Herastrau si Piata Constitutiei.

Startul manifestarilor va fi dat de Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreArt, vineri, 16 septembrie, in parcul Herastrau, unde bucurestenii sunt asteptati de la ora 10.00 la Targul Mestesugarilor, Targul Editurilor de Carte, la expozitii de pictura si grafica.

Atmosfera va fi animata de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trasurile, iar iubitorii de muzica vor fi invitati sa cunoasca sau sa recunoasca stelele folclorului romanesc.

Programul artistic al zilei de sambata este dedicat tinerilor, care vor fi atrasi in parc de interpreti si trupe renumite, iar duminica pe scena amenajata in Herastrau vor evolua orchestre, trupe si interpreti ai minoritatilor.

Centrul vechi al Bucurestiului va fi animat de muzica live, acrobatii, mima, teatru de strada, spectacole cu picioroange si costume, intr-un festival dedicat promovarii turistice a orasului, denumit “Bucuresti – metropola vie”, care se va desfasura de vineri de la ora 12.00 pana duminica noaptea.

Sambata, 17 septembrie si duminica, 18 septembrie, pe strada Franceza din Centrul Istoric va avea loc prima Gala Folk You de la Bucuresti.

Emeric Set, Florin Chilian, Nicu Alifantis, Vama, Alina Manole Band, Mircea Vintila, Taxi, Mircea Baniciu, Zdob si Zdub va vor incanta in fiecare seara, de la orele 19.00.

ArCuB organizeaza sambata, 17 septembrie, de la ora 20.30, un concert extraordinar in Piata Constitutiei, unde vor participa peste o suta de artisti.
Va fi o combinatie intre muzica clasica si muzica pop.

Participa:
Orchestra Nationala Radio - dirijor: Tiberiu Soare
Big Band-ul Radio
Corul Festivalului
soprana Valentina Nafornita
tenorul Marius Manea
trupa Directia 5
solistii Monica Anghel, Cornel Ilie si Lora

Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tanarul pianist roman care a cucerit Norvegia dupa emisiunea „Norske talente”.

Duminica, 18 septembrie, de la ora 17.30 are loc un spectacol de echitatie, in Parcul Unirii.

Cinci cai ai Clubului de Echitatie Equestria, indrumati de o echipa de cascadori profesionisti, prezinta timp de 30 de minute un show ecvestru - o eleganta demonstratie de dresaj cu momente de defilare si saritura peste obstacole.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Roaba de cultura in Herastrau

Roaba de cultura in HerastrauConcerte, sport din plin, poezie, filme, lectii de muzica, atelier de creatie sau teatru de papusi sunt doar cateva dintre surprizele care ii asteapta, si la acest sfarsit de saptamana (16 - 18 septembrie), pe bucurestenii deja obisnuiti cu „Roaba de cultura”.

In Parcul Herastrau, pe Pajistea Pescarus, se vor auzi inca de vineri, 16 septembrie, acorduri de chitara sau ritmuri de hip-hop, iar sambata, timp de 8 ore, se va desfasura evenimentul sportiv „Fall Kick Off”.

Seria scurtmetrajelor va continua, iar duminica, cei mici vor lua parte la Atelier Incubator 107, unde vor avea ocazia sa arate cat sunt de creativi.

Program „Roaba de cultura”

Vineri 16 septembrie
18.00 - 18.20 Concert Larisa (Centrul de Tineret al B.M.B)
18.20 -19.00 Concert de chitara All one (Centrul de Tineret al B.M.B)
19.00 -20.00 Kick Box WorldClass cu Andreea Zaragiu
20.00 -20.30 Street dance cu Escape Crew (Centrul de Tineret al B.M.B)
20.30 - 21.00 Concert Hip-Hop cu Leo (Centrul de Tineret al B.M.B)
21.00 - 21.30 Concert Hip-Hop cu 6/Sase (Centrul de Tineret al B.M.B)

Sambata 17 septembrie
10.00 - 18.00 Fall Kick Off : 8 ore de sport, 500 de participanti
18.30 - 19.30 Concert rock cu Magnum Opus (Centrul de Tineret al B.M.B)
20.00 -21.30 Scurt-metraje romanesti

Duminica 18 septembrie
12.00 - 13.00 Teatrul de papusi Licurici
13.00 - 14.00 Lectura interactiva Dupa-amiaza unui basm
14.00 -15.00 Atelier Incubator 107 de creativitate: papusi, Origami, felicitari si ornamente originale
15.00 -15.30 Concert All one (Centrul de Tineret al B.M.B)
15.30 - 16.30 Concert multi-cultural Societatea Muzica (Centrul de Tineret al B.M.B)
16.30 - 17.30 Chitara si flaut cu poezie Asociatia Adsum
18.00 - 19.30 De vorba cu soprana Mirela Zafiri (lectie-concert)
19.30 - 20.00 Concert chitara All one (Centrul de Tineret al B.M.B)
20.00 - 22.00 Film The Inner Circle, '91 (regia: Andrei Konchalovsky)

Pana pe 15 octombrie 2011, proiectul, desfasurat intr-un spatiu multifunctional din Parcul Herastrau, pe pajistea din zona Pescarus, propune publicului concerte de muzica clasica, electronica, cursuri de dans, ateliere de pictura si olarit si diverse activitati sportive. De asemenea, vor fi prezentate piese de teatru si se vor realiza proiectii de filme in parteneriat cu institutele culturale.

Pasionatii de lectura vor putea inchiria carti, in mod gratuit, pe care le pot citi numai in spatiul amenajat. Cei care vor dori sa continue lectura a doua zi pot face o rezervare a cartii pentru 24 de ore.

Zona ,,Roaba de cultura” beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Accesul in zona ,,Roabei de cultura” este liber sapte zile pe saptamana, astfel: de luni pana joi, in intervalul orar 10 – 22.00 iar de vineri pana duminica, intre orele 10 – 02.