Violeta's Vintage Kitchen, Bucuresti - meniu de 60 lei

Violeta's Vintage Kitchen, Bucuresti - meniu de 60 leiRestaurantul din strada Batistei nr 23 din Bucuresti ofera un meniu destul de variat pentru cat de nou este inca trendul bio la noi in tara.

Astfel, produsele servite aici nu contin conservanti, aditivi sau grasimi nesanatoase si majoritatea nu se bazeaza pe carne, dupa cum declara proprietara, in manifestul restaurantului.

Un meniu de pranz sau cina, cu trei feluri, care include o salata usoara, o supa de legume de la tara , o budinca de peste cu legume si condimente si un desert fara zahar rafinat se ridica la aproximativ 60 de lei, cu painea din partea casei la comenzile de peste 40 de lei.

Sursa foto: www.violetas.ro

Bio Fresh Timisoara - meniu de 50 de lei

Bio Fresh Timisoara - meniu de 50 de leiIn vestul tarii, Bio Fresh Timisoara este situat pe strada Eugeniu de Savoya, iar aici, meniul se prepara pe loc, chiar sub ochii clientilor, potrivit site-ului magazinului din cadrul localului.

Cum majoritatea felurilor sunt realizate din legume si fructe, restaurantul ofera o gama larga de sucuri si sosuri, in combinatii destul inedite, cum ar fi sos de caju cu menta sau garam masala cu ceapa.

Un meniu 100% organic, din produse proaspete costa intre 20 si 50 de lei si include o gustare, supa sau ciorba, fel principal si un desert.

Sursa foto: www.timisoreni.ro

Curtea Brancoveneasca, Constanta, meniu de 48 lei

Curtea Brancoveneasca, Constanta, meniu de 48 leiRestaurantul din cadrul complexului Curtea Brancoveneasca, din strada Vasile Lupu din Constanta se mandreste cu un meniu exclusiv organic, oferind preparate din produse alimentare crescute fara pesticide, care nu contin conservanti, antibiotice sau hormoni, toate provenind din ferma proprie.

Un meniu 100% bio la Curtea Brancoveneasca, bazat in mare parte pe legume, costa cam 48 de lei, dar se poate opta si pentru meniul zilei, la pretul de 15 lei, care include o supa sau ciorba, felul doi si un desert. Restaurantul are si meniuri vegetariene, care nu costa mai mult de 35 de lei.

Sursa foto: CurteaBrancoveneasca.ro

Sante, Iasi, meniu de 40 lei

Sante, Iasi, meniu de 40 leiIasiul este al patrulea oras din tara care are un restaurant cu specific vegetarian 100%, potrivit site-ului restaurantului.

In spatiul deschis pe strada Barbu Lautaru - in spatele „Ziarului de Iasi“ - nu exista miros de carne, de mici, fum de tigara si aburi de alcool.

Desi nu este tocmai un local bio, produsele de aici sunt vegetariene si vegane (pentru cei care refuza produsele de origine animala, oua, lapte, branza), iar meniul este cel putin interesant (au produse ca supa de perisoare din nuca sau ciorba de burta din soia).

Pretul unui meniu de pranz aici costa in jur de 40 de lei si include o gustare, supa, fel principal si un desert.

Sursa foto: www.santerestaurant.ro

Casa Bio, Cluj-Napoca, meniu de 20 lei

Casa Bio, Cluj-Napoca, meniu de 20 leiCasa Bio din Cluj-Napoca este in primul rand un magazin de desfacere pentru produse ecologice, dar ofera si meniuri de catering cu feluri sanatoase.

Un Meniu de la Casa Bio, care poate include o salata de legume si bilute de ciocolata costa 20 de lei. Casa Bio ofera si abonamente saptamanale pentru firme, la pretul de 100 de lei.

Desi nu au un restaurant propriu zis, magazinul Casa Bio este situat pe strada Republicii, nr.5.

Sursa foto: Casa Bio