Caravana BookLand la Brasov

Caravana BookLand la BrasovIn perioada 12 – 16 octombrie, targul de carte va fi deschis intre orele 10.00 – 22.00 in Unirea Shopping Center Brasov.

Dupa o calatorie de 8 saptamani in marile orase ale Romaniei, targul urban de carte BookLand face ultimul popas la Brasov, incheindu-se astfel periplul de 9 saptamani prin tara in note optimiste: peste 20.000 de carti vandute pentru cele 80 edituri participante.

Copiii de la Liceul de Muzica “Tudor Ciortea”, din Brasov vor tine un concert in cadrul targului, sambata, 15 octombrie, la ora 19:00.

Conceptul Caravanei BookLand este unul inovator: ofera editurilor participante servicii integrate (traseu caravana, angajamente mall-uri, transport si asamblare mobilier, transport si merchandising carte, echipa vanzari, promovare media) si invita cititorii la intalniri livresti intr-un spatiu familiar si la indemana – cele mai mari centre comerciale din tara.

Pana acum, caravana a vizitat mall-urile din Constanta, Braila, Iasi, Cluj Napoca, Alba Iulia, Arad, Timisoara si Sibiu. Dupa Brasov, la o distanta de 2 saptamani BookLand va poposi in toate cele 8 mall-uri din Bucuresti (31 Oct – 23 Dec).

Festivalul Animest

Cel mai important festival de animatie din Romania - Anim'Est revine in 2011 cu editia a 6-a, ce se va desfasura in perioada 7 - 16 octombrie la Bucuresti in 3 locatii: Cinema Patria, Cinema Union si Sala ArCuB, in perioada 28 - 30 octombrie la Cluj-Napoca si in perioada 3 - 6 noiembrie la Chisinau, potrivit Calendar Evenimente.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, infiintat in 2006, cel mai important festival de film de animatie din Romania si singurul din Bucuresti, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa Centrala si de Est.

Celor sase sectiuni competitive ale festivalului (lung metraj international, scurt metraj international, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising, balkanimation - deschisa filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia, Turcia) si sectiunii Mozaic (rezervate proiectiilor cu cele mai noi si mai hot filme de animatie ale momentului, premiate la festivalurile de film importante din lume) li se adauga in fiecare an sectiuni speciale, dedicate celor mai importante industrii de film nationale din Europa si din lume, celor mai importante scoli de film de animatie, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate la festivaluri internationale de film, unor festivaluri de profil importante din Europa, precum si unor animatori consacrati.

Workshopurile dedicate celor care doresc sa se initieze in diverse tehnici de animatie, masterclass-urile si mesele rotunde sustinute de invitati importanti din tara si de peste hotare, petrecerile si concertele dedicate invitatilor si publicului anim'est completeaza programul celor 10 zile de efervescenta anim'est in Capitala.

Trofeul anim'est este acordat in fiecare an unui film din competitia de scurt metraj a festivalului.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Concert Urma in Green Hours, Bucuresti

Concert Urma in Green Hours, BucurestiFormatia de rock alternativ Urma va concerta sambata, 15 octombrie de la ora 20:00 pe terasa Green Hours Jazz Club, de pe Calea Victoriei nr.120.

Formatia a fost infiintata in 2003 la Cluj si a lansat pana acum trei albume de studio: Nomad Rhymes (2004), Anger as a gift (2005) si Trend Off (2007), urmand ca cel de-al patrulea, intitulat Lost End Found sa intre pe piata in curand.

Trupa este formata din Mani Gutau (lead vocal, chitara), Domokos Csergo (tobe, backing vocal), Sorin Erhan (chitara bas), Jimmy Cherkez (chitara electrica), Luis Angel Palomino (saxofon, flaut) si Ati de Chile (percutie).

Aceasta va fi ultima reprezentatie live de pe terasa Green Hours de anul acesta, potrivit reprezentantilor clubului.

Pretul biletelor:
25 lei (in avans)
30 lei (la intrare)

Festivalul Filmului de Comedie la Cluj

Festivalul Filmului de Comedie la ClujEditia cu numarul trei a Festivalului International de Film Comedy Cluj va incepe sambata, 15 octombrie, la ora 9:00, potrivit Calendar Evenimente.

In cadrul festivalului vor avea loc aproximativ 100 de filme si evenimente conexe: sesiuni de stand-up comedy, workshopuri, discutii cu invitati din lumea filmului, noi sectiuni etc.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Conventia de tatuaje la Bucuresti

Conventia de tatuaje la BucurestiIn weekendul 14 - 16 Octombrie, cei mai buni artisti din lume participa la intalnirea anuala de la Bucuresti, informeaza Calendar Evenimente.

Cea de-a doua editie a celui mai mare eveniment de gen din Romania va avea loc la World Trade Center in timpul zilei, iar noptile vor fi petrecute in clubul Fire incepand cu “welcoming party”-ul de joi si continuand in fiecare seara pana duminica la petrecerea de final a conventiei.

Renumiti artisti de peste hotare vor fi prezenti la World Trade Center Bucuresti pentru a-si arata maiestria: George Mavridis (Grecia), James Celtic Moon (Ungaria), Mitzu-Duck's Tattoo (Finlanda), Remis Cizauskas (Irlanda) si multi altii.

Daca in timpul zilei cei mai talentati artisti vor lucra de zor pe pielea romanilor veniti la conventie si vor asculta muzica DJ-ului Radu Crisan, in timpul serilor conventiei, va fi muzica live in Clubul Fire.

Program concerte
Joi : Up to Eleven
Vineri : Nightlosers
Sambata : Hellz Ballz - Romanian AC/DC tribute band si Ski King (DE).

Biletele costa 30 lei/zi, iar abonamentele au pretul de 70 lei pentru intreaga perioada a Conventiei Internationale de Tatuaje, in pret fiind inclus accesul la afterparty-urile din Clubul Fire. Biletele si abonamentele pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta sau online, pe shop.artmania.ro si myticket.ro.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Cupa Dornelor la Suceava

Cupa Dornelor la SuceavaPrimaria Municipiului Vatra Dornei si CSM Dorna, in parteneriat cu Directia pentru Sport Suceava si Trezoreria din localitate organizeaza sambata, 15 octombrie 2011, cea de-a VI-a editie a Cupei Dornelor la alergare, informeaza Calendar Evenimente.

Probele si categoriile de participare sunt:
Cursa I: 800 m copile III si copii III
Cursa II: 1500 m copile I si copile II
Cursa III: 1500 m copii I si copii II
Cursa IV: 3000 m junioare si juniori III, II si I.

Se acorda Trofeul Cupa Dornelor, premii in bani, diplome si medalii pentru fiecare castigator in parte al cursei la care concureaza, premii, medalii si diplome pentru locurile 2 si 3, precum si diplome si cadouri pentru locurile 4 - 6.
Premiile in bani se acorda la toate categoriile, astfel: Locul I 60 lei Locul II 40 lei Locul III 20 lei

Startul va avea loc din fata primariei, la ora 12:00.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Festival de Jazz la Sibiu

Festival de Jazz la SibiuCea de-a VII-a editie a festivalului international Jazz and More are loc in perioada 13-16 octombrie, la Sibiu, potrivit Calendar Evenimente.

Jazz And More prezinta muzica 100% noncomerciala, muzica de avangarda, muzica creativa: free jazz si free music, metal jazz, post rock, muzica electronica contemporana, muzica electroacustica, muzica de camera improvizata, improvised music, muzica ambientala.

Festivalul va incepe joi, 13 octombrie si se va incheia duminica, 16 octombrie, la Teatrul Gong din Sibiu (str Al. Odobescu, nr. 4). Concertele vor incepe la ora 17:00.

Accesul publicului este permis in baza biletelor si abonamentelor. Tinand cont de numarul limitat de locuri, se recomanda rezervarea locurilor in avans.

Biletele, in valoare de 50 lei / zi sau 180 lei / abonament, sau cu reducere (elevi, studenti, pensionari si persoane cu dizabilitati) 35 lei/seara si 120 lei abonamentul pentru toate cele 4 seri.

Festival este produs de Asociatia Culturala Interzone si este cofinantat de Consiliul local al municipiului Sibiu si Primaria Sibiu prin Casa de Cultura a municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu.

Sursa foto: Calendar Evenimente




Samaia, the georgian legend la Bucuresti

Samaia, the georgian legend la BucurestiPe 16 octombrie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti, super show-ul SAMAIA - The Georgian Legend aduce in Capitala legendele sale mitologice, potrivit Calendar Evenimente.

Numele spectacolului (Samaia) este dat de dansul ce o omagiaza pe prima femeie rege din istoria Georgiei - regele-regina Tamar, despre care se spunea ca este “rege intre regi si regina intre regine”!

Regina Tamar a fost unul dintre cei mai buni conducatori politici si militari ai vremii sale (secolele 12 - 13) si una dintre cele mai mari aparatoare ale ortodoxismului.

Samaia ofera publicului o explozie de culori, un curcubeu de lumina orbitoare si o eruptie de energie, melodii clasice cu compozitii nou-noute, piese moderne caucaziene si georgiene, costume original imbinate cu un design nou si contemporan, dar in acelasi timp pastrand nuanta etnicitatii porturilor traditionale.

Preturi bilete
categoria 5: 50 lei
categoria 4: 75 lei
categoria 3: 100 lei
categoria 2: 150 lei
categoria 1: 200 lei
categoria Vip: 250 lei

Sursa foto: Calendar Evenimente

Festivalul Musica Coronensis la Brasov

Festivalul Musica Coronensis la BrasovEditia din acest an a festivalului Musica Coronensis va avea loc in perioada 11-16 octombrie in diferite locatii din oras precum Biserica Neagra, Cercul Militar, Muzeul Casa Muresenilor, Centrul Cultural Reduta, Muzeul Civilizatiei Urbane sau Curtea Johannes Honterus, potrivit site-ului Iubesc Brasovul.

Pentru a sarbatori implinirea a 800 de ani de la sosirea cavalerilor teutoni in aceasta zona, va fi lansat volumul “Cantece sasesti din Tara Barsei” si CD-ul cu acelasi nume al Corului de Tineret “Bach” al Bisericii Negre.

Programul festivalului:

Vineri, 14 octombrie
Sala festiva a Bisericii Negre (P-ta Sfatului nr.18)
Ora 19:00
Seara de Lied
Stanca, Bianca si Remus Manoleanu (Bucuresti)

Sambata, 15 octombrie
Curtea Johannes Honterus
Ora 12:15
Ceremonie de dezvelire a placii comemorative “Rudolf Lassel. 150 de ani de la nastere”
Centrul Cultural Reduta
Ora 19:00
12 Violoncele – recital ansamblul Napocelli (Cluj-Napoca)
Aranjamente pentru orchestra de violoncele: Robert Schumann, Georges Bizet, Maurice Ravel, David Popper, Frederic Chopin, Bela Bartók, Bronisław Kaper, Jacques F. A. Ibert

Duminica, 16 octombrie
Biserica Neagra
Ora 12:00
Matineu de orga
Lucrari pentru orga de Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, César Frank, Jan Janca, Georgi Muschel. Prima auditie: „Hommage a Georges Enescu” pentru vioara solo a compozitorului brasovean Gabriel Malancioiu.
Gedymin Grubba: orga; Cristina Constantin: vioara
Ora 17:00
Concert festiv pentru cor si orga – „Psalmi”
Felix Mendelssohn Bartholdy in dialog cu Rudolf Lassel si Gheorghe Dima
Corul ASTRA (dirijor: Ioan Oarcea), Corul Bach al Bisericii Negre (dirijor: Steffen Schlandt), Grupul vocal Anatoly
Eckart Schladt, Steffen Schlandt: orga

Sursa foto: IubescBrasovul.ro




Festivalul eXplore dance la Bucuresti

Festivalul eXplore dance la BucurestiCea de-a sasea editie a festivalului eXplore dance, care include performance-uri si spectacole de dans contemporan, se desfasoara intre 1 si 16 octombrie, in Bucuresti, informeaza organizatorii, citati de Mediafax.

Artisti din peste 16 tari din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada si toua Zeelanda isi vor prezenta la Muzeul National de Arta Contemporana, Teatrul Odeon si Teatrul Nottara cele mai recente creatii coregrafice, premiate la festivalurile internationale de profil.

Meg Stuart, Boris Charmatz, Philipp Gehmacher, Eszter Salamon, Jonathan Burrows, Benoit Lachambre si Cullberg Ballet, alaturi de cei mai creativi si talentati artisti emergenti ai momentului vor oferi, prin spectacolele lor, o imagine ampla asupra celor mai importante directii din dansul contemporan si performance.

Un rol aparte in programul festivalului il vor avea filmele de dans, 21 in total (8 lungmetraje si 13 scurtmetraje), ce vor fi proiectate la toul Cinematograf al Regizorului Roman, cu sprijinul Cinedans Festival/Amsterdam.

In cadrul eXplore dance festival 6 va fi decernat Prix Jardin d'Europe - singurul premiu european pentru tineri coregrafi, in valoare de 10.000 euro.

eXplore dance festival 6 inseamna 30 de spectacole, 21 filme de dans, 8 workshop-uri, 5 discursuri, o masa rotunda, precum si o serie de evenimente si programe speciale: "Meet the Next Generation" - un program international intens de coaching pentru tineri coregrafi, "Critical Endeavour" - un program dedicat tinerilor jurnalisti si critici de dans si Prix Jardin d'Europe 2011 - competitie europeana pentru tineri coregrafi.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Expozitia Interferente Cromatice la Bucuresti

Expozitia Interferente Cromatice la BucurestiMuzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” gazduieste in perioada 14 octombrie - 15 noiembrie 2011, expozitia de pictura Interferente Cromatice, a pictorului Aurel Petrescu, la sediul de la Muzeul Costumului Popular, de la Palatul Parlamentului, Corpurile A3 si F, str. Izvor, nr. 2-4, sector 4, informeaza Calendar Evenimente.

Nascut la 15 noiembrie 1957, craioveanul Aurel Petrescu este de formatie inginer (Absolvent al Facultatii de Automatizari si Calculatoare, Craiova 1983) si profesor asociat la Universitatea din Craiova, Facultatea de Calculatoare.

A expus in Romania la Craiova, Calafat, Slatina, Pitesti, Bucuresti, Turnu Severin si Constanta si in Bulgaria la Vidin.

Vernisajul expozitiei Interferente Cromatice va avea loc vineri, 14 octombrie, ora 13:00, la Muzeul Costumului Popular din Palatul Parlamentului, Corpurile A3 si F, str. Izvor, nr. 2-4, sector 4.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Filmele premiate la Cannes la Bucuresti

Filmele premiate la Cannes la BucurestiAflat la a doua editie, Les Films de Cannes a Bucarest va avea loc intre 14 si 20 octombrie la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Programul cuprinde cateva dintre cele mai apreciate filme de la Cannes 2011, proiectate in premiera absoluta, o selectie de filme romanesti care au ajuns la prestigiosul festival in ultimii zece ani si varianta restaurata a lui Taxi Driver, de Martin Scorsese.

Program Duminica, 16 octombrie:

Cinema Studio
10.30 - „17 minute intarziere” (2002, 10'), „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, regia Catalin Mitulescu (2006)
13.00 - „Arirang”, regia Kim Ki-duk (2011)
15.00 - „Melancholia”, regia Lars von Trier (2011)
17.30 - Proiectie-eveniment „Taxi Driver”, de Martin Scorsese, versiunea restaurata
20.30 - „La piel que habito”, regia Pedro Almodovar (2011)

NCRR
12.30 - „Dogville”, regia Lars von Trier (2003)
16.00 - „Habemus Papam”, regia Nanni Moretti (2011)
18.00 - „Antichrist”, regia Lars von Trier (2009)
20.00 - „Pe aripile vinului” (10') „A fost sau n-a fost?”, regia Corneliu Porumboiu (2006)
23.00 - petrecere cu Mambo Siria, la Clubul Taranului

Sursa foto: Calendar Evenimente