Festival international de Vin, Arta, Gastronomie la Iasi

Festival international de Vin, Arta, Gastronomie la IasiFestivalul international Provino - Vin, Arta, Gastronomie are loc la Iasi, in perioada 3 – 6 noiembrie, la Centrul Expozitional Providenta. Provino promoveaza arta, cultura vinului si stiinta gastronomica si aduce in fata publicului peste 150 de tipuri de vin, dar si produse, servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului prezentate de companii autohtone si din strainatate.

Programul Festivalului international Provino – Vin, Arta, Gastronomie de la Iasi cuprinde cursuri introductive in lumea vinului, degustari si lansari de vin, show-uri gastronomice ale bucatarilor Dan Boerescu si Florin Dumitrescu, intalniri cu somelieri, degustatori si Cavaleri ai Vinului, spectacole de muzica live si o expozitie de arta.

Program de vizitare: 3 noiembrie: 16.00 – 20.00 / 4 – 5 noiembrie: 10.00 – 20.00 / 6 noiembrie: 10.00 – 18.00.

Din programul Festivalului international de Vin, Arta, Gastronomie:
Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului” si „Chaine des Rotisseurs”, va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.

Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va crea un show gastronomic de exceptie. Chef-ul scolit in Italia a gatit pentru numeroase personalitati din showbiz-ul romanesc iar vedete precum Nicholas Cage si Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale.



Targ de Bijuterie Contemporana la Bucuresti

Targ de Bijuterie Contemporana la BucurestiIn perioada 05 - 06 noiembrie 2011, intre orele 12.00-20.00 are loc cea de-a 6-a editie a Targului de Bijuterie Autor, la Sala Dalles (Bd. Nicolae Balcescu, Nr.18).

A VI-a editie Autor va avea ca premiere, atat aparitia unei noi sectiuni in cadrul targului - “Focus Designer”, cat si introducerea unor serii de conferinte pe diferite teme, menite sa informeze si sa inspire atat creatorii, cat si profesionistii pasionati de bijuterie, arta si moda.

Pentru “Focus Designer”, este invitat designerul Carla Szabo. Ea va performa in premiera, in ambele zile, o demonstratie live de creatie de bijuterie si va expune colectia de bijuterie pentru vara 2012, care a fost prezentata impreuna cu Irina Schrotter la Berlin Fashion Week. Iar Biroul de Stil Code Noir Style revine de la Paris cu noutati, organizand un forum de tendinte unde veti afla directiile stilistice ale verii 2012.

AUTOR reuneste nume precum: Angi Apostol, Iuliana Asoltanei, Alina Bancila, Raluca Buzura, Cornelia Brustureanu, Alina Carp, Roxana Davidescu, Maria Filipescu, Bianca Grin, Eliza Labancz, Alis Lalu, Andra Lupu, Alexandru Lupu, Odette Lupu, Alina Oprisan, Ioana Matei, Andreea Mogosanu, Ina Moisi, Noha Nicolescu, Andreia Popescu, Liviu Puzderca, Alexandra Ungurelu, Liana Salagean, Carla Szabo, Virginia Toma, Romana Topescu, Ana Wagner, Horatiu Weiker, Mihaela Zvinca, brandurile BuyHand, E.Thula, FashionMachine, Lady Magpie, Living en Bermudas, Lorina bijoux, ModaMania, Mika by Oana Tiganus, Prochaine, Roua de argint, ale caror creatii vor putea fi achizitionate, in cadrul targului, la pret de atelier.

Festivalul de muzica de camera SoNoRo

Festivalul de muzica de camera SoNoRoEditia a sasea a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, intitulata „New Worlds”, se desfasoara intre 5-24 noiembrie 2011. Concertul de deschidere este programat la Bucuresti, Palatul Cotroceni, Sala Unirii, in data de 5 noiembrie, la ora 19:00.

Ritmuri de jazz, atmosfera de inceput de secol XX, compozitori americani si capodopere muzicale ale vechiului continent, arome exotice si taramuri muzicale neexplorate – acestea sunt doar cateva dintre ingredientele SoNoRo „New Worlds” 2011.

Peste 30 de artisti internationali vor sustine in acest an 19 concerte SoNoRo in Bucuresti si in alte patru orase din tara: Brasov, Iasi, Cluj si Bistrita. Printre artistii invitati se numara pianistele Diana Ketler, Polina Leschenko si Mara Dobrescu, violonistii Benjamin Schmid, Boris Brovtsyn, Erik Schumann, Barnabás Kelemen si Alina Pogostkina, violistii Razvan Popovici si Lars Anders Tomter, violoncelistii Adrian Brendel si Alexander Chaushian, clarinetistul Reto Bieri si saxofonistul Daniel Schnyder.

America, chintesenta a „lumii noi“, va ocupa un loc important in aceasta editie, atat prin piesele compozitorilor americani Philipp Glass, Edward K. Ellington sau George Gerswhin, cat si prin capodoperele lui Antonin Dvorak, inspirate de calatoriile peste ocean.

Opere inedite ale compozitorilor Erich Wolfgang Korngold - Wunderkind vienez si compozitor de lucrari clasice devenit star hollywoodian si parintele muzicii de film, Bela Bartok sau Ernst von Dohnanyi - documenteaza exemplar soarta unei intregi generatii de artisti europeni, fortata sa aleaga drumul emigrarii spre America.

Peisajele vaste si orasele misterioase ale Rusiei vor fi evocate in capodoperele lui Serghei Rachmaninov, Michael Glinka, Alfred Schnittke sau Dmitri Sostakovici.

Lui Franz Liszt, aniversat anul acesta in lumea intreaga, SoNoRo ii dedica doua seri, una la Bucuresti si una la Cluj: seratele Lisztomania, in cadrul carora actrita Maria Dinulescu va citi fragmente din scrierile marelui interpret si compozitor.

Festival de cultura maghiara la Sibiu

Festival de cultura maghiara la SibiuIntre 3 si 6 noiembrie 2011 va avea loc la Sibiu, editia a VI-a a festivalului Ars Hungarica, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Evenimentul prezinta si reprezinta patrimoniul, traditiile, bogatia culturii maghiare in spirit multicultural prin deschidere si catre alte nationalitati etnice care primesc cu bucurie acest eveniment.

Organizator: Asociatia Maghiarilor din Sibiu HID, Biroul Cultural Maghiar din Sibiu.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro



Show de magie la Bucuresti

Show de magie la BucurestiTeatrul de Magie prezinta duminica, 6 noiembrie 2011, de la ora 19:00, la Univ. Populara Ioan I. Dalles - Foaier Sala Dalles din Bucuresti, spectacolul de magie si comedie One Woman Magic Show cu magiciana Cristina Strecopitov, informeaza CalendarEvenimente.ro.

Teatrul de Magie a lansat un nou concept de Stand-up Comedy Magic Show - "One Woman Show” cu magiciana Cristina Strecopitov, care interpreteaza rolul unei fete cuminti si inocente din provincie ce a venit in Bucuresti pentru a face cariera in magie si pentru a-si gasi jumatatea.

Acest spectacol este unul 100% interactiv. Dispunerea locurilor in sala se face in functie de momentul intrarii in sala de spectacol.

Pretul biletelor: 20 lei

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Festivalul National de Teatru la Bucuresti

Festivalul National de Teatru la BucurestiIn perioada 28 octombrie - 6 noiembrie, va avea loc la Bucuresti editia a XXI-a a Festivalului National de Teatru (FNT), informeaza CalendarEvenimente.ro.

Pentru editia din acest an a Festivalului National de Teatru a fost invitat si spectacolul “Platonov” de A. P. Cehov, in regia lui Zsolt Harsanyi, productie a Teatrului National din Targu Mures, compania Tompa Miklos.

Gruparea spectacolelor pe sectiuni urmareste sa evidentieze unele dintre tendintele scenei autohtone actuale, oferind totodata spectatorului posibilitatea de a-si orienta mai rapid alegerea, in functie de interese si preferinte.

Din Program:

Sambata, 5 noiembrie

11:00 Teatrul Bulandra, Sala Izvor
"Negutatorul din Venetia" de W. Shakespeare, regia Laszlo Bocsardi; Teatrul „Tamasi Aron” din Sfantu Gheorghe - 3h 10min (cu pauza)

18:00 Teatrul Bulandra, Sala "Toma Caragiu"
"Ivanov" de A.P. Cehov, regia Andrei Serban; Teatrul Bulandra din Bucuresti - 3h 30min (cu pauza)

Duminica, 6 noiembrie
18:00 Teatrul National Bucuresti, Sala Mare
"Despre iubire la om" dupa A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija; Teatrul Dramatic „Sica Alexandrescu” din Brasov - 1h 50min (fara pauza)

18:00 Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” din Bucuresti
"Furtuna" de W. Shakespeare, regia Victor Ioan Frunza; Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” din Bucuresti - 1h 30 min (fara pauza)

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Art Cuisine Festival la Bucuresti

Art Cuisine Festival la BucurestiComplexul Expozitional Romexpo din Bucuresti organizeaza in perioada 3 - 6 noiembrie 2011, prima editie Art Cuisine Festival - expozitie de produse gourmet, gastronomie si catering, informeaza CalendarEvenimente.ro.

Expozantii, in randul carora se vor numara furnizori de produse gourmet, firme de catering sau restaurante, vor avea ocazia sa intalneasca noi clienti si parteneri de afaceri, sa incheie contracte si sa isi promoveze produsele.

In perioada expozitiei vor avea loc demonstratii de gastronomie sustinute de maestri ai artei culinare.

Vor participa: producatori, importatori, distribuitori produse gourmet, produse bio, condimente, esente, arome, vinuri, reprezentanti de restaurante, cofetarii, firme de catering, scoli de pregatire profesionala.

Program de vizitare

3-5 noiembrie 2011: intre orele 10:00 - 18:00
6 noiembrie 2011: intre orele 10:00 - 16:00

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Caravana Bookland la Bucuresti

Caravana Bookland la BucurestiDupa o calatorie de 9 saptamani in 9 orase din tara, Caravana BookLand se intoarce in Bucuresti in perioada 1 noiembrie - 23 decembrie 2011.

Cititorii sunt invitati sa viziteze primul targ din turneul mall-urilor din Bucuresti, in Liberty Center (Str. Progresului nr. 151-171) si sa intre in dialog cu cartile aduse de BookLand si cele mai mari edituri romanesti, pentru ca aici „si cartile pot avea o viata sociala”, spun organizatorii.

Orarul de vizitare al targului: de marti, 1 noiembrie, pana duminica, 6 noiembrie, intre orele 10:00 - 22:00.

Lord of the dance la Bucuresti

Lord of the dance la BucurestiPe data de 5 Noiembrie 2011 vor urca pe scena Salii Palatului irlandezii de la Lord Of The Dance in doua reprezentatii, la cererea publicului, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Initial fusese anuntata o singura reprezentatie la ora 20.00, insa la cererea publicului, va mai fi programata inca o reprezentatie, de la ora 16.00 - anunta organizatorii.

Biletele pentru reprezentatia de la ora 16.00 se gasesc din data de 3 octombrie 2011 in reteaua Biletoo, la Magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald's), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Diverta, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si Statia de Metrou Unirii 1.

Biletele online sunt disponibile pe biletoo.ro, blt.ro, bilete.ro sau myticket.ro.

Preturile biletelor
pentru reprezentatia de la ora 16.00 sunt aceleasi ca si pentru ora 20.00 si sunt urmatoarele:

500 lei: Loja Oficiala
350 lei: categoria VIP
300 lei: categoria 1
250 lei: categoria 2
200 lei: categoria 3
150 lei: categoria 4
100 lei: categoria 5

Turneul Lord of the Dance va avea loc in perioada 5 - 10 Noiembrie 2011 si va trece prin Bucuresti, Iasi, Brasov, Sibiu si Targu Mures in datele de 5, 6, 8, 9 respectiv 10 Noiembrie.

Sursa foto:CalendarEvenimente.ro

Hibernal de Chitara la Bucuresti

Hibernal de Chitara la BucurestiHibernalul de Chitara, care inseamna 8 concerte, 18 artisti, muzica, lectura, cultura se deschide pe data de 22 octombrie 2011 la Biblioteca Nationala a Romaniei - Sala Cataloagelor (Str. Ion Ghica nr. 4), informeaza CalendarEvenimente.ro.

Timp de 8 saptamani, publicul este asteptat sa ia parte la agapele muzicale de sambata seara, care propun un program variat, cu muzica veche, muzica de camera, muzica electronica, flamenco, poezie, triluri de privighetoare si acorduri de chitara.

Program


Sambata, 05 nov. 2011, orele 19.00: Palimpseste
Granitoide anatectice si metasomatice in care paleosoamele reflecta mostenirea unor structuri metamorfice sau sedimentare.

Cu lecturi din Oamenii nu merita poezia de Liviu Uleia.
Cu Maxim Belciug (chitara), Vlaicu Golcea (electronice), Gabriel Spahiu (lecturi).

Intrarea este libera.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Piesa de teatru "Despre iubire la om" la Brasov

Piesa de teatru "Despre iubire la om" la BrasovPiesa de teatru "Despre iubire la om", semnata de regizorul Alexandru Dabija are loc in acest weekend laTeatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" din Brasov, potrivit site-ului IubescBrasovul.ro.

Spectacolul pleaca de la o dramatizare, realizata de Niculae Urs, a povestirii Marfa vie de Anton Pavlovich Chekhov (Cehov), publicata in 1882. Este una dintre lucrarile de tinerete ale autorului, inainte de a scrie piesele care i-au adus notorietate si ca dramaturg.

Triunghiul amoros si dramele pe care acesta le contine, la fel ca orice relatie ce se abate de la normele moralei sociale, sunt viu redate scenic de: Iulia Popescu (Sotia), Marius Cordos (Sotul), Demis Muraru (Doctorul). Cosmin Ardeleanu recreeaza plastic spatiul acestui mic univers conjugal.

Reprezentatiile au loc:
5 noiembrie - intre 19:00 si 21:00
6 noiembrie - intre 19:00 si 21:00

Pretul biletelor: 15 lei; redus pentru elevi, studenti: 10 lei

Sursa foto: IubescBrasovul.ro