Austria : schi pe malul lacului

Austria : schi pe malul laculuiIn Austria, o tara cu traditie in ceea ce priveste vacantele cu pachete de schi, ofertele sunt pe masura numarului mare de statiuni montane.
Astfel, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism Happy Tour, Klever Travel, precum si a portalului Infoturism sau a Austria Incoming Romania, cele mai cautate regiuni austriece pentru schiat sunt Zell am See Kaprun, Millstatter See, Innsbruck, Kitzbuhel, Pertisau, etc.

Millstatter See

Zona turistica foarte populara printre vizitatorii din Germania, Polonia si Slovacia, potrivit lui Oliver Kremmer, reprezentantul Austria Incoming in Romania, lacul Millstatter si imprejurimile sunt situate in partea de sud a Austriei, in landul Karnten (Carinthia).
In jurul lacului Millstatt se afla un numar de 20 de partii de schi din Carintia, cum ar fi Bad Kleinkirchheim, Katschberg, Nassfeld, Gerlitzen Heiligenblut-Grossenglockner.

Ofertele pot ajunge la 205 euro/ persoana pentru 5 nopti in regim de demi-pensiune intr-un hotel de 3 stele, in regiunea Millstatter See, si care include ski pass, alte reduceri in regiune si gratuitate la ski pentru copiii sub 14 ani.

Zell am See Kaprun

Situata in inima Austriei si a Europei, regiunea de pe malul lacului Zell ofera ca principale atractii: munti inzapeziti, ape minerale cu proprietati binefacatoare, un ghetar numai bun pentru schi si toate acestea la numai o ora in zbor de Salzburg.

Iarna, regiunea pune la dispozitia turistilor nu mai putin de 138 kilometri de partii impartite in trei mari zone de schi si circa 15.000 de paturi, in unitati de cazare de toate categoriile, de la hosteluri pentru tineri, la hoteluri de cinci stele.

Un pachet turistic dedicat intregii familii, in valoare de 432 euro/ persoana, vizeaza un sejur de o saptamana intr-un apartament in regim hotelier in Zell am See Kaprum unde copii sub 12 ani sunt cazati si schiaza gratuit.

Un pachet de sapte zile cu demispensiune (Snow Okay), acces la toate pistele si telecabinele si reduceri la cursurile de schi incepe de la 480 de euro de persoana.

Pachetele agentiei J’info Tours pentru sezonul de schi incep de la 198 euro de persoana pentru un sejur de sapte zile.

Un sejur de sapte nopti, cu cazare in camera dubla, cu mic dejun inclus la pensiunea Mullauer, de doua stele costa 262 euro de persoana. Acesta include si accesul facil la instalatiile de urcare din Areitbahn si scoala de schi, la circa 2 km de centrul statiunii.

Tirol, ghetarul Stubai

Agentia Klever Travel ofera pachete in mai multe regiuni din Austria, iar pachetele din Tirol incep de la 44 euro pe zi de persoana.

Astfel, pachetul se sarbatori cu sapte nopti cazare, in regim demipensiune in perioada 26.12-02.01.2012 cu cina de Revelion inclusa, cazare la hotelul Alpengasthof Barenbad, de trei stele de langa ghetarul Stubai costa 450 euro/persoana, potrivit managerului Cristian Francu.

La Pertisau, un sejur de 8 zile, cu demipensiune la unitati de 3 stele costa 352 euro, in timp ce la Innsbruck, un sejur de 6 zile, cu mic dejun inclus in unitati de 4 stele are preturi incepand de la 431 euro, potrivit reprezentantilor portalului InfoTurism.ro.



Bulgaria: Bansko- locul ideal pentru Revelion

Bulgaria: Bansko- locul ideal pentru RevelionLa o distanta de 520 de kilometri de Bucuresti se afla cea mai importanta statiune de schi din Bulgaria, Bansko. Peisajul spectaculos, facilitatile si investitiile consistente in infrastructura au facut ca Bansko sa capete o solida reputatie internationala. Statiunea, amplasata pe versantul cel mai frumos al masivului Pirin, atrage in fiecare an peste un milion de turisti veniti din toata lumea, potrivit portalului InfoTurism.ro.

Sezonul de schi din Bansko dureaza din decembrie pana in mai, iar lungimea totala a pistelor marcate este de 65 de kilometri. Se poate schia in doua zone principale, Chalin Valog, aflata intre 1100 si 1600 de metri, si Shiligarnika, intre 1700 si 2500 de metri.

Pachetele Happy Tour Group pentru Bansko incep de la 245 euro pentru un sejur de sapte nopti, cu cazare in camera dubla la Hotel Bansko Spa& Holidays, de patru stele, in regim de demipensiune.

„Avem in portofoliu foarte multe oferte pentru schi atat produse budget cat si luxury, in Romania si peste tot in lume. Este dificil sa facem un top pentru ca avem atat propriile noastre contracte cat si cataloagele specializate pentru vacantele active si pentru schi, Happy Tour Group fiind agent autorizat Dertour, Neckermann si TUI, deci peste 10000 de oferte. Cele mai cautate in acest moment sunt pentru Austria si Bulgaria, unde schiorii calatoresc de cele mai multe ori cu autoturismul personal pentru a avea liberate de miscare. In Bulgaria, avem o oferta speciala pentru statiunea Bansko”, a declarat pentru Wall-Street Mioara Gheorghe, director operational Happy Tour.

Oferta Klever Travel pentru Bansko include si unitati mai scumpe, cum ar fi Hotel Kempinski.

„De aici, desi e mai scump, nu pot sa nu recomand celebrul Hotel Kempinski. Pachetele noastre au si variante pentru sezonul de iarna 2011-2012 la unitati de cazare de 3 si 4 stele”, a declarat Cristian Francu.

Astfel, oferta agentiei pentru Hotel Bansko, de patru stele include urmatoarele tarife, care variaza in functie de perioada cazarii: un loc in camera dubla costa intre 42 si 71 euro de persoana pe noapte, cu un supliment de 6 euro de persoana pe noapte pentru optiunea de camera dubla deluxe. Tariful include cazare cu demipensiune (HB), piscine, fitness, sauna, shuttle bus, camera pentru depozitare echipamete de schi.

In ofertele de pe portalul InfoTurism.ro, un sejur de sase zile in statiunea Bansko, cu mic dejun inclus, intr-o unitate de patru stele costa 199 euro, in timp ce un sejur de 8 zile in aceleasi conditii costa 307 euro de persoana.

Portalul mai recomanda si statiunea Borovets, unde un sejur de cinci zile, cu mic dejun inclus la patru stele costa 112 euro, iar un sejur de 8 zile, in aceleasi conditii, are un pret de 390 euro de persoana.

Slovenia: locul unde vin schiorii profesionisti

Slovenia: locul unde vin schiorii profesionisti„Slovenia are tarife comparabile cu Austria. Ceva mai mari ca Bulgaria si sub cele din Franta”, a spus Cristian Francu, CEO Klever Travel.
Oferta agentiei sale pentru aceasta tara include pachete in statiunile Kranjska Gora, Rogla & Terme Zrece si Maribor Pohorje.

Kranjska Gora este un mic oras in apropierea frontierilor cu Austria si Italia. Statiunea se afla intr-o vale intre Julian Alpi si Karavanke si este recomandata pentru tineri, familii si persoane care doresc sa se bucure de linistea naturii. Statiunea este perfecta pentru odihna, pentru schiorii incepatori si pentru familii cu copii.

Valea Zgornjesavska
, una dintre cele mai impresionate vai alpine, are ca principal centru de schi statiunea Kranjska Gora. Valea a devenit recunoscuta pe plan mondial ca urmare a numeroaselor competitii de schi alpin si sarituri cu schiurile.

Partiile de aici au in total 20 km: 2 km pentru avansati, 8 km cu grad moderat de dificultate si 10 km pentru incepatori.
Oferta de cazare include pachete la Hotel Kompas, de patru stele, localizat la 150 m de partie, unde preturile in camere duble cu regim de demipensiune variaza intre 50 si 109 euro de persoana pe noapte.

Servicii incluse: demipensiune, cina festiva de Revelion 28.12.11-02.01.12, acces la parcul acvatic Aqua Larix si la piscina din cadrul centrului wellness al hotelului Kompas; acces la piscina hotelului Spik; acces la centrul fitness din complexul Vitranc Sports (doar cu rezervare prealabila). Nu este inclusa in pret taxa de statiune obligatorie (se plateste la destinatie): 1.5 Eur/adult/zi si 0,75 Eur/copil 7-18 ani/zi.

Statiunile Rogla si Terme Zrece sunt localizate in partea central nordica a Sloveniei, la aproximativ 100 km de Ljubljana, 40 km de Maribor si 100 km de Graz.

Partiile din Rogla au 12 km: 1,5 km pentru avansati, 8,5 km moderate, 1 km pentru incepatori, 2 telescaune si 11 telechiuri.
O noapte la Hotel Planja, de patru stele, in regim de demipensiune, are preturi cuprinse intre 68 si 121 euro de persoana pe noapte.
Oferta Klever Travel de Early booking include o reducere de 10% pentru rezervari achitate integral pana la 30.11.11 pentru perioada 28.01.11-03.02.12.

Maribor Pohorje este cea mai apropiata statiune de schi si snowboard de granita cu Ungaria, situata in Muntii Pohorje, deasupra orasului Maribor, al doilea oras ca marime din Slovenia.

Cel mai inalt punct este varful Zigarto (1347 m). Sezonul de schi iarna dureaza in medie 100 zile, dar pentru orice eventualitate marea majoritate a partiilor sunt dotate si cu tunuri de zapada.

Regiunea de schi si snowboard Maribor Pohorje, poate fi accesata pe doua trasee: ori prin Ungaria (punct de frontiera: Letenye) sau prin Austria. Cel din urma este mai lung cu 30 km, insa poate fi mai rapid.

Ofertele propuse de portalul InfoTurism includ pachete incepand de la 249 euro, cu cazare la Hotel Bolfenk, de patru stele, in regim demipensiune in perioada Revelionului, patru zile.

Patru zile la Hotel Bakuk, de cinci stele in perioada 1 nov – 20 dec va vor costa 285 euro, potrivit portalului.