Back to Zero - o batalie teribila, complexa, indarjita, cum nu s-a mai vazut nicaieri

Back to Zero - o batalie teribila, complexa, indarjita, cum nu s-a mai vazut nicaieriCentrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta pe 27 noiembrie un nou spectacol creat si interpretat de Carmen Cotofana.

Piesa "Back to Zero" propune o investigare personala asupra unei noi identitati, ce doreste a fi un raspuns la intrebarea - ce este miscarea?/care este pozitia/rolul/intentia dansului?/ce reprezinta corpul intr-un spatiu scenic?

Pornind de la o examinare a propriului corp - maini, cap, picioare, unghii - dar si a propriilor experiente artistice, in mare parte ca interpret, legate in principal de implicarea in discursuri scenice/coregrafice, in performance-uri diferite, cu task-uri diferite, Carmen Cotofana ajunge sa detina un bagaj informational dinamic si matur. In consecinta, in acest proiect Cotofana duce o batalie teribila, complexa, indarjita, cum nu s-a mai vazut nicaieri, niciodata. Unii spun ca ea a cazut de pe cal si a murit sub copitele cailor propriilor sai oameni. Altii, insa, afirma ca ea a fost ucisa cu lancea.

Carmen Cotofana face parte din noua generatie de tineri coregrafi aparuta pe scena dansului contemporan dupa anul 2000. A absolvit Liceul de Coregrafie Octavian Stroia din Cluj-Napoca (1997), Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, sectia coregrafie (2001) si a colaborat in calitate de interpret cu diferiti coregrafi romani (Gigi Caciuleanu, Florin Fieroiu, Vava Stefanescu, Mihai Mihalcea). A beneficiat de o bursa DanceWeb la Viena (2005) si a urmat diferite stagii de dans si ateliere cu coregrafi importanti ca Donna Uchizono, Mark Tompkins, David Zambrano, Charles Lineham, Allyson Green, Vera Mantero, Xavier Le Roy, Thomas Lehman, Peter Stamer. Incepand cu 1999 a realizat diferite piese coregrafice, ultima - "First Steps" in colaborare cu Mihaela Dancs in 2009.

27 noiembrie, ora 19.00, Sala Ronda
Back To Zero
Un spectacol de/cu: Carmen Cotofana
Proiect finantat de Centrul de Cultura "George Apostu" Bacau, Asociatia ArtistNe(s)t, Centrul de Creatie Coregrafica Trois C-L Luxemburg si CNDB
Pretul unui bilet este de 15 lei/ 10 lei redus.
Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro

Concert To Rococo Rot

Concert To Rococo RotTrio-ul berlinez To Rococo Rot (IDM, post-rock electronic) soseste in clubul Kulturhaus (Str. Sfanta Vineri, nr 4) vineri, 26 noiembrie, pentru un show live in premiera la Bucuresti, in cadrul primei editii a Festivalului International de Film Experimental EXPIFF, organizat de Fundatia Culturala Art Promo.

To Rococo Rot combina muzica electronica cu elemente acustice pentru a crea un sound post-rock aparte. Trupa se compune din basistul Stefan Schneider (Kreidler) si fratii Robert (chitara, electronica) si Ronald Lippok (tobe, efecte).

Trupa a debutat in 1996 cu un album fara titlu, pe vinil, continuand apoi cu Veiculo (1997), lansat de casa de discuri britanica City Slang. In acelasi an, trupa a inregistrat un material nou de studio cu producatorul David Moufang. Dupa transferul la Mute Records, formatia a lansat The Amateur View in 1999 si Music Is a Hungry Ghost in 2001, urmat de albumul Hotel Morgen (2004), bine primit de critica de specialitate. Cel mai recent album To Rococo Rot, Speculation, a fost lansat in martie anul acesta de Domino Records.

“Trio-ul german reinventeaza rock-ul instrumental cu influente electronice, iar entuziasmul lor pentru recontextualizarea sunetelor familiare ramane neschimbat.” (BBC)

Concertul este programat sa inceapa la ora 22, iar accesul in club este permis incepand cu ora 21.

Biletele (in numar limitat de 300) sunt disponibile in pre-vanzare pe Eventim.ro sau in retelele Germanos, Humanitas, Vodafone si Orange shops la pretul de 20 ron. In seara evenimentului intrarea va fi 30 lei, in limita locurilor ramase.


Incepe Baby Expo

Incepe Baby ExpoBaby Expo, salonul dedicat nou-Nascutului, Copiilor intre 0-5 ani, viitoarelor Mamici si tinerilor Parinţi se desfasoara in zilele de 26-27-28 Noiembrie, la Sala Polivalenta Bucuresti.

Companiile prezente, asteapta parintii cu o oferta variata de produse si servicii destinate celor mici : articole pentru nou-nascuţi, puericultura mica si mare, jocuri, jucarii, produse alimentare si de igiena, cosmetice, articole de botez si petrecere, imbracaminte si incalţaminte, carţi si CD-uri educative, mobilier si decoraţiuni pentru camera copilului, vestimentaţie pentru gravide.

Timp de 3 zile esti invitat sa participi la seminarii interactive cu specialisti in pediatrie, educaţie, nutriţie, psihologi, etc.

Parintii sunt invitati sa participe la evenimente, concursuri, seminarii si sa beneficieze de serviciile puse la dispozitie de partenerii expozitiei

Brasov: Festivalul International de Opera, Opereta si Balet

Brasov: Festivalul International de Opera, Opereta si BaletLoc de desfasurare: Opera Brasov

Festivalul Internaţional de Opera, Opereta si Balet al Operei din Brasov a ajuns la editia a VIII-a. Sambata, 27 noiembrie este ultima zi a festivalului.

• Sambata, 27 noiembrie, ora 18.30
Premiera
FAUST de Ch. Gounod
Dirijor: Traian Ichim
Regia: Cristian Mihailescu
Scenografia: Şerban Iuca
Regie film: Cornel Diaconu
Brasov "Cadouri de Craciun" in galeria Hora

Brasov: "Cadouri de Craciun" in galeria Hora

Brasov: "Cadouri de Craciun" in galeria HoraLoc de desfasurare: Galeria Hora
Pret: Intrarea libera
Galeria Hora va gazdui intre 24 noiembrie și 24 decembrie targul "Cadouri de Crăaiun", scrie iubescbrasovul.ro.

La Galeria Hora, artistii si creatorii populari isi expun creatiile pentru a veni in intampinarea celor care cauta un cadou deosebit de sarbatori.

Spatiul de la subsolul galeriei, destinat in mod obisnuit expozitiilor de arta va fi rezervat timp de o luna unui bazar in care cumparatorii vor putea regasi obiecte de arta, grafica, obiecte traditionale, bijuterii, obiecte hand-made, fotografie si altele.

Iasi: Proiectul Tivodar

Iasi: Proiectul TivodarDuminica, 28 noiembrie 2010, la Clubul Presei, ora 21:00

Inima bate folk, auzul indeamna spre blues si rock, iar rezultatul este un amestec greu de definit, dar imposibil de omis. Fiecare nota, fiecare cuvant - totul pulseaza, viu si puternic.

Stefan Tivodar (voce, chitara, muzicute) si Alex Nichita (vioara, chitara) va invita la o seara acustic-electrica duminica, 28 noiembrie 2010 la Clubul Presei Iasi, scrie iasi.inoras.ro

Pret Bilet 5 lei

Sibiu: Incepe Targul de Craciun

Sibiu: Incepe Targul de CraciunTargul de Craciun din Sibiu a ajuns anul acesta la cea de-a patra editie si a prins deja contur in centrul orasului. Pana sambata, 27 noiembrie, pe langa bradul de Craciun si cele 65 de casute de lemn, in Piata Mare vor fi instalate atractiile mecanice pentru copii, scena de spectacole precum si ieslea care reprezinta scena nasterii Domnului. Din peisajul de sarbatoare nu va lipsi nici patinoarul, care s-a bucurat, si in anii trecuti, de o mare popularitate. O atractie creata special pentru cei mici o reprezinta cei doi ponei, cu care copiii se pot plimba in Piata Mare, scrie sibiul.ro.

Produse in premiera

Anul acesta, vizitatorii Targului de Craciun din Sibiu vor putea sa descopere produse noi, scoase la vanzare de comerciantii care provin din 20 de judete ale tarii. Pe langa o oferta bogata de dulciuri, jucarii, articole de imbracaminte si decoratiuni de Craciun, in casutele de lemn vor fi comercializate, pentru prima data, produse apicole, produse din sticla pictata manual (platouri pentru prajituri, vaze, decoratiuni de brad din sticla modelata si pictata manual cu specific de Craciun), cd-uri cu muzica pentru copii, cd-uri cu muzica de Craciun si clasica, jocuri de societate si carti educative, ceramica italieneasca si altele.

Program cultural concentrat pe traditii


Editia din acest an a Targului de Craciun din Sibiu va fi deschisa sambata, 27 noiembrie, de la ora 19.00, printr-un concert de colinde sustinut de catre Corul Catedralei Mitropolitane din Sibiu. Pe toata perioada de desfasurare a evenimentului, pe scena din Piata Mare vor urca atat artisti sibieni, cat si din alte judete, iar spectacolele vor avea loc doar in zilele de weekend. Programul cultural cuprinde si spectacolul “Colind cu nabadai”, sustinut de actori ai Teatrului National “Radu Stanca”, Festivalul de Datini si Obiceiuri al Complexului National Muzeal Astra, dar si reprezentatii sustinute de elevi sibieni.

Targul de Craciun din Sibiu va avea loc in perioada 27 noiembrie 2010 - 2 ianuarie 2011 si va fi deschis zilnic, intre orele 10.00- 21.00. Evenimentul este organizat de catre Fundatia AU-RO Austria Pro Romania si cofinantat de catre Consiliul Local Sibiu, prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Program

Sambata, 27 noiembrie, ora 19:00 - Deschiderea Targului de Craciun - durata 60 min
- discurs de deschidere;
- moment apari?ie “spiritul Targului de Craciun”;
- concert colinde sus?inut de Corul “Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane din Sibiu; 40 de participan?i;

Duminica, 28 noiembrie, ora 17:00 - Raja Project - durata 45 min
Spectacol de jonglerie cu foc ?i atelier in aer liber: jonglerie cu diferite jucarii;

Constanta: Workshop Origami la Carturesti

Constanta: Workshop Origami la CarturestiAsociatia Handmade Romania si Libraria Carturesti va invita vineri, 26 noiembrie, incepand cu ora 18.00, la un workshop despre origami, arta antica a impaturirii hartiei, scopul fiind acela de a crea figuri prin plieri geometrice, fara a lipi sau taia hartia.

Participarea este gratuita, numarul de locuri fiind limitat (20 persoane).

Cluj: Fabrica de Scurt Metraje #11

Cluj: Fabrica de Scurt Metraje #11Luna aceasta Fabrica de Scurt Metraje va propune doua ore de proiectii de film scurt in care parodia se intalneste cu drama.

In cadrul celei de-a 11-a editii a evenimentului organizat de Spune pe Scurt - Short Film Area, 13 productii internationale castigatoare sau nominalizate la cele mai importante festivaluri de gen din lume, promit sa provoace publicului stari euforice, lacrimi de emotie si in acelasi timp hohote de ras.




Seara de muzica spaniola pentru mezzosoprana si chitara

Seara de muzica spaniola pentru mezzosoprana si chitaraSambata, 27 noiembrie 2010, orele 19.00, Hibernalul de Chitara propune o seara speciala “in gradinile Spaniei”, alaturi de mezzosoprana Claudia Codreanu, acompaniata la chitara de Costin Soare. In program, lucrari de Fernando Sor, Francisco Tárrega, Federico Garcia Lorca si Manuel de Falla.

Concertul incepe la orele 19.00 si are loc in Rotonda Bibliotecii Nationale a Romaniei, str. Ion Ghica 4, etaj 3, iar intrarea este libera.

Hib...ernalul de Chitara este un proiect cultural care propune, in perioada 30 octombrie - 18 decembrie 2010, in atmosfera calda a Rotondei Bibliotecii Nationale a Romaniei, o serie de 8 concerte, 19 artisti, muzica, lectura, cultura.