Adevarul

AdevarulCu o zi inainte ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea in fata Parlamentului pentru noua legislatie in domeniul relatiilor de munca, Adevarul a incercat sa clarifice mai multe aspecte care tin de acest subiect.

Afla ce a declarat ministrul Ioan Botis, despre noul Cod al Muncii.


Curierul National

Curierul NationalIn ultimii ani economia subterana a crescut alarmant in Romania, iar unele estimari pentru 2010 arata ca s-a ajuns la o valoare de 45-50 de miliarde de euro, adica circa 40% din PIB.

In ultima perioada se pare ca Guvernul a pornit o adevarata lupta impotriva acestui fenomen in speranta ca va mai diminua din amploarea sa, arata Curierul National.

Totusi, va avea vreun efect razboiul contra evaziunii?


Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiIn decembrie 1973, Orientul Mijlociu fierbea: cu doua luni in urma, Siria si Egiptul atacasera Israelul, iar fortele israeliene traversasera Canalul Suez. In spatele celor doua tabere se aflau, ca de obicei, Uniunea Sovietica si SUA. Nebagati in seama, liderii de la Bucuresti si de la Tripoli cautau sa stranga randurile si sa reactioneze pe o singura voce.

Vezi corespondenta dintre cei doi dictatori in Evenimentul Zilei.


Financiarul

FinanciarulDupa preluarea UPC, RCS&RDS ar deveni principalul operator in mai multe regiuni, spun jucatorii din piata, lucru care ar afecta serios libera concurenta, clientul final avand, in cele din urma, mai putine optiuni de alegere a celui mai potrivit pachet de servicii pentru nevoile sale.

Despre imposibilitatea fuziunii RCS&RDS - UPC fara acordul Comisiei Europene scrie Financiarul.

Gandul

GandulIn 2010 institutiile statului au desfasurat in mod gresit 2.047 de licitatii in valoare totala de 9,48 miliarde de euro, conform raportului anual al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Cifra a rezultat in urma analizarii de catre CNSC a celor 6.562 de contestatii depuse de firme avand ca obiect fie rezultatul licitatiilor fie documentatia de atribuire, potrivit Gandul.

Romania Libera

Romania LiberaCateva zeci de federatii patronale pretind ca reprezinta companiile romanesti in relatia cu sindicatele si cu statul, insa cei mai multi patroni nu stiu exact cine si cum negociaza in numele lor.

Despre cine sunt patronatele si pe cine reprezinta, afla din Romania Libera.