Gandul

GandulZiarul Gandul dedica in editia de azi mai multe pagini evenimentelor din Japonia. “Japonia dupa tsunami – Amenintarea nucleara”, titreaza cotidianul pe prima pagina. Printre materialele despre Japonia se afla unul preluat din New York Times, despre secretul rezistentei cladirilor japoneze la cutremur; o stire despre studiul INCERC, potrivit caruia in cazul unui cutremur in timpul noptii in Bucuresti ar muri 450.000 de oameni; si un reportaj despre orasul japonez care a fost sters de pe fata pamantului.

Adevarul

AdevarulSi Adevarul deschide cu situatia din Japonia. Intr-un articol intitulat “Noua Hiroshima” ziarul arata cum, din cauza cutremurului, Japonia trece prin cea mai grava criza de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Zonele de coasta arata ca dupa un bombardament nuclear. Amploarea dezastrului a fost surprinsa in imagini luate din satelit inainte si dupa tsunami, publicate de prestigiosul cotidian american „New York Times“. Din localitatile insirate pe coasta japoneza nu a mai ramas nicio cladire in picioare.

Romania libera

Romania liberaRomania, raiul falsificatorilor de bani”, titreaza Romania libera. Din cauza crizei, din ce in ce mai multi romani aleg calea cea mai usoara catre imbogatire: falsificarea de bani. In ultimii doi ani, politistii au gasit peste 6.000 de bancnote romanesti false. In penitenciare se afla insa doar 11 condamnati pentru contrafacere de bani.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiArticolul de deschidere din Evenimentul zilei este despre doi dintre participantii la targul de educatie RIUF. Dupa ce-si va da doctoratul in economie la Oxford, Cosmina Dorobantu are de gand sa lucreze la reprezentanta din Bucuresti a Bancii Mondiale. Mihai Cucuringu isi da doctoratul in matematici aplicate, la Universitatea Princeton. Zilnic, la ora 15.30, isi bea cafeaua in compania lui John Nash, omul de stiinta care a inspirat filmul „A Beautiful Mind”. Cei doi au venit acum in Bucuresti pentru a-i convinge pe tinerii romani sa-si incerce norocul la universitati de prestigiu din strainatate.

Financiarul

FinanciarulComisia Europeana constata ca judetele „portocalii” sunt favorizate la acordarea fondurilor UE, titreaza Financiarul, pe prima pagina. Un document de la Bruxelles arata ca judetele conduse de PDL sunt favorizate la analiza dosarelor. Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala a Comisiei Europene a solicitat autoritatilor romane lamuriri cu privire la analizarea dosarelor de finantare.