Ziua - ianuarie 2010

Ziua - ianuarie 2010Cotidianul Ziua, detinut de grupul de presa cu acelasi nume, si-a suspendat aparitia incepand cu 7 ianuarie 2010.

Ziarul Ziua a fost fondat in 1930 si a reaparut din 1994, sub conducerea lui Sorin Rosca Stanescu. Treptat, si-a lansat mai multe editii locale, printre care Ziua de Vest, Ziua de Iasi, Ziua de Cluj si Ziua de Constanta.

In perioada de dinaintea inchiderii ziarul a fost controlat, potrivit unor informatii din piata, de catre Sorin Ovidiu Vintu.

In noiembrie 2010, Sorin Rosca Stanescu a lansat, in parteneriat cu Dinu Patriciu portalul de stiri CorectNews. La putin timp dupa lansare, Dinu Patriciu s-a retras din actionariat si o parte din angajati au fost concediati.

Gardianul - ianuarie 2010

Gardianul - ianuarie 2010Tot la inceputul lui ianuarie 2010 si-a incetat aparitia si ziarul de investigatii Gardianul, care ulterior si-a inchis si editia digitala.

Gardianul a fost lansat in 2002, cu Gabriel G. Stanescu - director general si Sorin Ovidiu Balan - redactor-sef.

In aprilie 2010, o parte din fosta conducere a Gardianului, printre care Alecu Racoviceanu, Lidia Popeanga-Mitchevici si Val Valcu, au intrat in managementul unui nou ziar, Puterea.

Cotidianul - decembrie 2009

Cotidianul - decembrie 2009Pe 23 decembrie 2009 a aparut ultima editie tiparita a ziarului quality Cotidianul, parte din trustul Realitatea-Catavencu. Miscarea s-a produs la mai putin de doua saptamani dupa ce actionarul majoritar al grupului, Sorin Ovidiu Vintu, a declarat intr-un interviu pentru Hotnews.ro ca va renunta la intreaga divizie de print si va continua sa investeasca doar in media electronice.

Cotidianul a fost fondat in 1991 de Ion Ratiu si a fost preluat de Realitatea Media in 2006.

Cotidianul.ro a continuat sa functioneze ca un site de stiri dupa inchiderea editiei tiparite, sub conducerea lui Cornel Nistorescu.

Business Standard - decembrie 2009

Business Standard - decembrie 2009Odata cu inchiderea Cotidianul, grupul Realitatea-Catavencu a renuntat si la ziarul de afaceri Business Standard, lansat in mai 2007.

Standard.ro a continuat sa existe ca platforma de comentarii si opinii, fiind integrata in portalul money.ro al grupului Realitatea-Catavencu.

Financiarul - august 2011

Financiarul - august 2011Conducerea Intact, grupul care editeaza cotidianul Fin.ro (fostul Financiarul), a decis ca din 29 august aceasta sa apara doar pe internet si sa lanseze o noua revista, a declarat Gabriela Vranceanu Firea, directorul general al publicatiei.

Decizia de a inchide publicatia vine in contextul in care bugetele de publicitate pentru presa scrisa au scazut foarte mult, iar veniturile nu mai reusesc sa acopere costurille ziarului. Pe de alta parte, din ce in ce mai multi cititori aleg sa se informeze de pe internet.

Gandul - aprilie 2011

Gandul - aprilie 2011Incepand de luna viitoare, ziarul Gandul renunta la editia tiparita si devine un produs media exclusiv digital, prezent in online, pe iPad si pe mobil. Pe 8 aprilie, ziarul va lansa o aplicatie pentru iPad si o noua versiune a site-ului gandul.info.

"In mass-media din Romania, Gandul este prototipul unui nou model de business exclusiv digital, in care continutul de calitate ajunge la cititori prin cele mai moderne platforme (...) Vom continua investitia in continutul de calitate si vom converti gandul intr-un produs al viitorului", a anuntat, intr-un comunicat de presa, redactorul-sef Claudiu Pandaru.

Ziarul Gandul a fost lansat in 2005 de catre Mircea Dinescu si Cristian Tudor Popescu. Un an mai tarziu a fost cumparat de Publimedia, divizia de print a Media Pro.

Fondatorul Cristian Tudor Popescu, acum editorialist al ziarului, a declarat pentru realitatea.net ca inchiderea editiei tiparite a Gandul reprezinta pentru el un eveniment trist, “o ingropaciune”.