Adevarul

AdevarulBanca Nationala a Romaniei (BNR) are in vedere luarea unor masuri speciale, cel mai probabil prudentiale, pentru a descuraja contractarea de credite in valuta - euro, dolari sau franci elvetieni - pentru persoanele care obtin venituri in lei, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale, informeaza Adevarul.

El a adaugat ca masurile sunt in linie cu tendinta de reglementare existenta la nivel european. „In primul rand, creditul in valuta ar trebui sa fie destinat exportatorilor, carora nu le dai credite in lei, celor care fac investitii straine, aici nu avem nicio grija pentru dezvoltarea acestui credit", a explicat guvernatorul BNR.

Financiarul

Financiarul"Exista actiuni la Bursa romaneasca care au adus profituri anuale de 75%", titreaza pe prima pagina Financiarul.

Ritmul sustinut de crestere a cota­tiilor actiunilor de la Bursa de Va­lori Bucuresti (BVB) din ultima saptamana a determinat depa­sirea maximelor din ultimul an pentru actiunile Alro , Azomures si Oltchim, ceea ce ar putea reprezenta depasirea unui prag de rezistenta. Chiar daca in sedinta de ieri nu au mai fost atinse maximele an­terioare, investitorii care au avut in urma cu un an incredere si au plasat 10.000 de euro intr-una din aceste companii au casti­gat pana la 7.500 de euro.

Romania libera

Romania liberaRomania libera a stat de vorba cu specialisti in drept si a incercat sa depisteze care sunt institutiile care pot fi trase la raspundere pentru fuga omului de afaceri Dinel Staicu. In functie de rolul jucat in acest caz, ordinea vinovatilor ar putea arata astfel: procurorii de caz, judecatorii de la instantele de fond si apel, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Stare Civila al Primariei din Craiova.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National titreaza pe prima pagina ca sejururile medicale sunt o nisa care daca s-ar dezvolta ar putea avea drept rezultat relansarea turismului romanesc, in contextul in care 60.000 de straini cheltuiesc 250 milioane dolari pentru a se trata in Romania.

Preturile mici si renumele medicilor romani ar putea atrage, pana in 2014, un total de 500.000 de pacienti straini, iar in mai putin de patru ani, aceasta piata s-ar putea dubla, ajungand la 500 de milioane dolari. Astfel, turistii care vor sa viziteze Delta Dunarii, Castelul Bran sau Peles, litoralul sau manastirile din Bucovina ar putea profita de aceasta ocazie pentru beneficia de un tratament stromatologic mult mai ieftin decat cel din tara de proveninta.