Time: Egypt's Unfinished Revolution

Time: Egypt's Unfinished RevolutionDupa revolutia pasnica din Piata Tahrir, fraiele democratiei egiptene ar putea fi preluate de Kamal Habib si sustinatorii sai, un grup de salafisti, partizanii unei grupari fundamentaliste islamiste, care vede Egiptul ca pe o societate guvernata de un cod islamic strict, unde femeile stau in casa, presedintele poate fi doar un musulman, iar pedepsele sunt date dupa legea islamica.

The Economist: 70 or bust!

The Economist: 70 or bust!Planurile actuale de a creste varsta de pensionare nu sunt suficient de indraznete, sustine The Economist. Datele demografice si randamentul scazut al investitiilor ne vor tine la birou mai mult decat ne-am fi asteptat. Guvernele lumii au anuntat deja cresteri ale varstei de pensionare, in incercarea de a controla costurile pensiilor de stat.

Pentru ca un sistem in care oamenii se pensioneaza la 70 de ani sa functioneze, locurile de munca si atitudinile ar trebui sa se schimbe. Intr-o economie bazata pe servicii, senioritatea nu reprezinta neaparat un dezavantaj. Insa scaderea productivitatii odata cu inaintarea in varsta ar trebui sa se reflecte si in salarii, care contrar obiceiurilor din prezent, ar putea sa si scada.

New Yorker: My Best Shot

New Yorker: My Best ShotSaptamanalul New Yorker publica pe coperta desenul “My Best Shot”, de Bruce McCall. Dintre subiectele acestui numar: “In praise of distraction” – de ce ar trebui sa fim lasati sa navigam pe Internet la serviciu, si “Murdoch’s Best Friend” – Robert Thomson de la Wall Street Journal.

Businessweek: How to pay no taxes

Businessweek: How to pay no taxesRevista Bloomberg Businessweek ofera o colectie de sfaturi si solutii despre cum poti evita platirea taxelor, in Statele Unite.

Pentru cei bogati, aceasta ar putea fi cel mai bun an din punct de vedere al taxelor din 1930 incoace: taxele pe venituri, dividende si proprietati vor ramane la cele mai scazute niveluri din istorie pentru cel putin urmatorii doi ani. Si asta gratie, in parte, legislatiei adoptate in decembrie anul trecut de Congresul American si semnate de presedintele Barack Obama.