Financiarul: Romania 2012-2014: concedieri, salarii mai mici, fiscalitate ridicata

Financiarul: Romania 2012-2014: concedieri, salarii mai mici, fiscalitate ridicata"Executivul intentioneaza sa micsoreze deficitul bugetar in urmatorii ani tot prin disponibilizari", anunta Financiarul. Potrivit publicatiei, "afirmatiile pline de emfaza ale premierului Emil Boc privind iesirea din criza la finalul lunii martie nu au fost decat un exercitiu de imagine".

Tot de pe prima pagina, aflam ca doar cateva banci vor putea intra in programul "Prima Casa 4" cu avans de 5%. "Noul program, prin care garantia de la stat va acoperi doar jumatate din valoarea imprumutului, va putea fi aplicat doar de bancile cu risc redus".

"Preturile la medicamente vor scadea cu cel putin 25% in urmatorii ani", anunta Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice. Aflati mai multe despre evolutia pietei farmaceutice aici.

Adevarul: Blestemul Cernobilului

Adevarul: Blestemul Cernobilului"La 25 de ani de la explozia reactorului nuclear al centralei de la Cernobil, in fosta URSS, multi inca mai au cosmaruri. Cei mai afectati sunt soldatii folositi pentru lichidarea avariei", scrie ziarul pe prima pagina.

Tot de aici aflam ca Necolaiciuc si Popa vor ajunge in Romania in urmatoarele zile. Politisti romani au plecat in SUA si Indonezia pentru a-i aduce in fata justitiei romane.

Pe prima pagina este tratat si subiectul declaratiilor recente ale presedintelui Basescu cu privire la "caporalul" Blaga.

Romania libera: De ce se tem Rusia si Turcia de Romania

Romania libera: De ce se tem Rusia si Turcia de Romania"Romania are atat interese economice, cat si strategice in zona caucaziana, spune un oficial al Ministerului Apararii", sustine un oficial al Ministerului Apararii, citat de Romania libera. Potrivit sursei, Moscova si Ankara nu vad cu ochi buni extinderea influentei militare si energetice pregatita la Bucuresti.

Tot de pe prima pagina aflam si cum a fost inselata banca Unicredit cu 2,7 milioane de euro, un caz in care este implicat si Marian Constantinof, fostul finantator al echipei de fotbal Farul Constanta.

"Fabuloasa viata a unei cercetatoare din Romania", mai titreaza Romania libera, intr-un articol despre Anca Giurchescu, fosta campioana nationala la tras cu arma.

Evenimentul Zilei: Puteai sa refuzi colaborarea cu Securitatea fara sa patesti nimic grav

Evenimentul Zilei: Puteai sa refuzi colaborarea cu Securitatea fara sa patesti nimic gravZiarul publica in editia de astazi un interviu cu Ion Caramitru, directorul Teatrului National, care vorbeste despre au incercat securistii sa-l recruteze de trei ori si de ce are un dosar de retea la CNSAS.

"Basescu si Blaga, ruptura oficiala", mai scrie EVZ pe prima pagina. "Dupa ce i-a reprosat ca a furat startul campaniei interne, Traian Basescu il acuza pe Vasile Blaga ca vrea sa-i ia fata lui Emil Boc, invocand parteneriatul cu presedintele Romaniei si o presupusa cadere in dizgratie a premierului".

Tot de pe prima pagina aflam ca Romania este tara cu cea mai mare "vacanta mare". Frecventa vacantelor in timpul anului scolar si pauza de trei luni din timpul verii ii deruteaza pe elevii romani.