Curierul National

Curierul NationalSUA au inchis gigantii mondiali ai pokerului online si ancheteaza 11 persoane pentru frauda si spalare de bani, scrie Curierul National.

In Romania, aceleasi firme continua nestingherite sa opereze prin intermediul off-shore-urilor fara sa plateasca impozite. Pentru ca acestea sa opereze legal, statul ar trebui sa le ofere un mediu fiscal favorabil.

Site-urile de poker castiga in fiecare zi adepti in Romania, in special cele cu Texas Hold'em, cel care a creat o isterie generala la nivel global, in randul iubitorilor de poker. Daca pana acum doi-trei ani pokerul online era cunoscut doar intre pasionati, in prezent campaniile de promovare extrem de agresive si posibilitatea relativ simpla de a castiga bani au ridicat numarul utilizatorilor la cifre impresionante.

Adevarul

AdevarulFranta vrea sa ne trimita rromii si delincventii inapoi si sa ne puna politisti europeni la granite, titreaza pe prima pagina jurnalistii de la Adevarul.

„Cardinalul“ Claude Gueant – ministrul de Interne francez – a explicat ieri ca Franta a propus un dispozitiv format din politisti europeni care sa fie detasati la granitele Romaniei. Franta va reincepe programele de reinsertie socio-economica pentru rromii care parasesc de bunavoie Hexagonul.

Romania libera

Romania liberaPeste 50% din alesii pana in 40 de ani au terminat facultati slab cotate stiintific, scrie Romania libera.

„Am luat facultatea ca un hobby" sau „imi era la indemana sa merg la acea universitate". Cu astfel de argumente, unii deputati tineri din Romania explica de ce au ales sa se inscrie la o anumita institutie de invatamant. Astfel, doua treimi dintre tinerii nostri parlamentari au ajuns sa urmeze universitati considerate mediocre sau foarte slabe, potrivit criteriilor internationale.



Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiDe pe 20 mai, Romania va avea un sistem de semnalare a cazurilor de rapire a minorilor. Informatia va aparea imediat pe net, in gari sau in autobuze, scrie Evenimentul Zilei.

Sistemul - functional in mai multe tari - face ca autoritatile si publicul larg sa se mobilizeze pentru a impiedica planurile rapitorilor de copii. Televiziunile, presa scrisa, calatorii din trenuri sau din autobuze primesc imediat vestea rapirii minorului si pot sari, daca e cazul, in ajutorul politistilor.