Financiarul

FinanciarulRomania are a doua cea mai mare crestere de preturi la alimente din regiune scrie Financiarul.

Ponderea alimentelor in cosul de consum, de 33% este cea mai ridicata comparativ cu alte sapte state foste comuniste. Afluxul de capital volatil poate duce la o apreciere nesustenabila a leului si complica politica monetara. Banca Nationala a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, iar pe cea de anul viitor de la 3,2% la 3,6%, in conformitate cu as¬teptarile analistilor.

Adevarul

AdevarulSpovedania unui criminal la Revolutie, scrie Adevarul.

„Adevarul" continua seria de articole dedicata Brailei in cadrul serialului „Misterele Revolutiei"! Trebuie spus, oricat ar fi de dureros: in istorie, brailenii vor ramane „eroi". In fapt, moartea lor a fost inutila si absurda. Cinismul unor „emanati" si prostia unor ofiteri au transformat bucuria eliberarii de ceausism in tragedie.


Curierul National

Curierul NationalCine ne-a pus taxa ascunsa? Inflatia anualizata de 8% este explicata de guvernatorul BNR prin socurile de oferta, in special datorate cresterii in pietele internationale ale preturilor marfurilor alimentare si ale combustibililor fosili, noteaza Curierul National.

Mugur Isarescu: Cauza inflatiei nu este in ograda noastra si nu trebuie cautate explicatii monetare. Prognoza bancii centrale de crestere a indicelui preturilor de consum a fost urcata la 5,1% de la 3,6% pentru acest an si la 3,6%, fata de 3,2% pentru 2012.