Financiarul: CE vrea modificarea Codului Muncii

Financiarul: CE vrea modificarea Codului Muncii"Executivul a incheiat un nou document de intelegere cu UE si FMI, dupa misiunea din aprilie-mai. UE vrea extinderea cazurilor in care se pot incheia contracte de munca pe durata determinata", titreaza Financiarul pe prima pagina.

Tot de pe prima pagina aflam ca analistii sunt de parere ca avansul castigat prin iesirea din recesiune nu ar trebui obstructionat prin alte majorari de taxe. "Plusul de 0,6% s-a datorat productiei industriale si exporturilor. Guvernantii trebuie sa sprijine serios mediul de afaceri".

Financiarul mai scrie ca Fondul Proprietatea a plasat 1,7% din active pe piata din Austria. "FP a inregistrat in primul trimestru un profit net de 14 milioane de lei, fata de pierderi de 23 de milioane de lei in perioada similara a anului trecut".

Adevarul: Boc, victorie in PDL, pe sarma la Guvern

Adevarul: Boc, victorie in PDL, pe sarma la Guvern"Bucuria lui Emil Boc dupa castigarea sefiei PDL este umbrita de reluarea discutiilor legate de debarcarea sa de la Palatul Victoria", scrie Adevarul despre posibilitatea numirii unui premier independent.

Tot de pe prima pagina aflam cum se irosesc banii destinati autostrazilor. "Compania de drumuri plateste de doua ori evaluarea terenurilor expropriate pentru patru sectoare de autostrada din vestul tarii".

Adevarul scrie si despre ce avem de castigat de pe urma scutului antiracheta instalat la Deveselu. Citeste aici ce spun specialistii despre rolul Romaniei in NATO.

EvZ: Premier tehnocrat, remanierea ministerelor economice, restructurarea regiilor

EvZ: Premier tehnocrat, remanierea ministerelor economice, restructurarea regiilorPrincipalul subiect de pe prima pagina a Evenimentul Zilei este un interviu cu Sebastian Lazaroiu despre posibilitatea instalarii unui premier tehnocrat. "Ratiunea ar trebui sa-l faca pe Emil Boc sa lase locul unui tehnocrat. Cred ca ar fi o decizie benefica PDL", sustine analistul politic.

Tot pe prima pagina citim si despre cum doua terase din Herastrau vor fi desfiintate. "Potrivit Inspectoratului de Stat in Constructii, doua terase de fite din parcul-monument Herastrau, din Capitala, au fost extinse in mod ilegal".

"Seful FMI, arestat pentru tentativa de viol", mai scrie cotidianul.

Curierul National: Chiar am iesit din recesiune

Curierul National: Chiar am iesit din recesiune"Nu putem spune acum ca am iesit din recesiune, ar fi eronat si prematur sa afirmam acest lucru", spune Nicolaie Chidesciuc, economist-sef la ING Bank Romania, citat de Curierul National pe prima pagina.

Tot de aici aflam ca Ucraina considera ca "Romania cere prea mult pentru actiunile de la Krivoi Rog".

Cotidianul analizeaza si perspectivele proiectului reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. "Anuntata cu mare tam-tam inca de acum 5 ani, construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda se afla din nou in stadiu incipient: studiul de fezabilitate se va face din nou, pentru ca cel vechi nu mai este de actualitate".