Evenimentul zilei

Evenimentul zileiCurtea de Arges – Mioveni, de la agonie la extaz”, titreaza Evenimentul zilei pe prima pagina. Se zice ca Mioveniul e primul oras din Romania care a iesit din criza. Reteta sa de succes e simpla: au venit niste francezi, au facut o masina ieftina si au vandut-o bine, mai ales in strainatate. La cateva zeci de kilometri distanta, Curtea de Arges isi continua caderea inceputa imediat dupa Revolutie. Multi angajatori au disparut, iar intreprinderile ramase risca sa fie puse pe butuci de actionari “aventurieri”.

Adevarul

AdevarulAdevarul deschide editia de astazi cu primul episod dintr-o serie de trei texte despre Stefan Kostyan, “spionul care planuia Revolutia in 1980”.

Stefan Kostyal, general cu studii la Academia Superioara Militara din Moscova (1956-1958), a fost unul dintre pilonii retelei de complot impotriva lui Ceausescu. Despre Kostyal s-a spus ca a fost cea mai puternica veriga a KGB in Romania.

Fin.ro

Fin.roActiunile Oltchim au dublat banii investitorilor in doar doua saptamani”, titreaza Fin.ro. Titlurile Oltchim Rm.-Valcea au devenit, de departe, vedetele BVB in acest an, interesul ridicat si schimbarile in actionariat determinand o crestere exponentiala a cotatiei. In ultimele doua saptamani, pretul actiunilor Oltchim a depasit maxim dupa maxim, atingand ieri nivelul de 1,59 lei/actiune. Cei care au investit 1.000 de euro in actiunile Oltchim la inceputul anului au avut ieri un castig de 4.217 euro.