Adevarul

AdevarulAproape trei milioane de romani lucreaza in strainatate, scriu jurnalistii de la Adevarul.

Potrivit cercetarii „Migratia, dincolo de prejudecati si mituri", 40% din cei plecati la munca doresc sa se intoarca. Romanii economisesc 40% din venituri, procent mult superior celui practicat de emigrantii celorlalte tari cuprinse in studiu: Albania, Moldova, Kosovo, Bosnia. Intre august 2009 si august 2010, ei au economisit aproape 12 miliarde euro, din care au trimis in tara doar 2,8 miliarde. Restul de peste 9 miliarde euro a fost depus in bancile de acolo.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiIstoria celor noua ani in care o mica firma de drumuri a scurs sute de milioane de euro din bugetul Consiliului Judetean Teleorman este radiografia perfecta a coruptiei din Romania, scrie Evenimentul Zilei.

Afacerea Tel Drum de la Teleorman capata tot mai mult imaginea unui ghem de interese financiare de tip mafiot. Avem un binom perfect in acest caz: pe de-o parte, Liviu Dragnea - politicianul, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si lider politic la nivel national. Pe cealalta parte il avem pe Marian Fiscuci - afaceristul, responsabilul falangei economice a intregului angrenaj. Impreuna au transformat societatea de drumuri TEL DRUM intr-o masinarie colosala de produs bani. Timp de 10 ani nimeni nu i-a deranjat pe cei doi nici macar cu o intrebare.