Adevarul

AdevarulAdevarul publica pe prima pagina un interviu cu Elzbieta Bienkowska, ministrul polonez al dezvoltarii regionale, in care aceasta explica cum a absorbit Polonia 68 de miliarde de euro din fonduri europene.

In timp ce in Romania toata lumea deplange situatia jalnica a absorbtiei fondurilor europene, Polonia reuseste performanta de a utiliza in intregime sumele acordate de UE in acest exercitiu bugetar. Succesul polonez se traduce in 600 de kilometri de autostrada, gari, cai ferate, dar si investitii masive in educatie, IT, sanatate.



Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei deschide ziarul cu un text in care analizeaza discursul politicianului Crin Antonescu.

"Nu asa s-au ridicat in politica, daca asa ar fi vorbit toata viata, as intelege. Asta cu baga-mi-as e o degradare care vine din mahala. In loc sa ridice nivelul, ei il coboara in mahala. Este victoria mahalalei asupra civilizatiei. Este triumful baietilor de cartier, al smecherilor, al galeriilor de stadion. O intelegere nefericita a libertatii de exprimare", spune politologul Dan Pavel.



Financiarul

FinanciarulFinanciarul scrie ca Ministerul Finantelor ar putea lansa inca o emisiune de eurobonduri in 2011.

Astfel, potrivit lui Bogdan Dragoi, secretar de stat in MFP, pana in 2013, prin programul MTN (Medium Term Notes), cu un plafon maxim de 7 mld. euro, vor fi lansate anual, in medie, doua emisiuni pe pietele externe, dar acest lucru va depinde si de situatia internationala.



Curierul National

Curierul NationalDoua treimi din populatia Romaniei aproape ca nu are sansa unui diagnostic si a unui tratament adecvat, scrie Curierul National.

Acest procent de 65% consuma doar 20% din volumul de medicamente. Diferentele oglindesc insa platile, cei de la oras contribuind, in medie, cu mult mai multi bani la sistemul de sanatate