Time - The War Next Door

Time - The War Next DoorIn Mexic, unde majoritatea muncitorilor nu castiga mai mult de 10 dolari pe zi, cartelurile nu intampina nicio dificultate in a racola noi membri, scrie revista Time. Aceste carteluri castiga anual 30 de miliarde de dolari, valoare egala cu economia statului central american, prin trafic de marijuana, cocaina, heroina catre Statele Unite ale Americii. In tara natala castiga suplimentar din activitati precum rapiri, fenomen care a crescut cu 317% din 2005.

The Economist - The end of the Space Age

The Economist - The end of the Space Age“Cat de mare este Pamantul?” se intreaba The Economist. Orice enciclopedie are pregatit un raspuns la aceasta intrebare: diametrul este de 12.756 km. Daca luam in calcul si atmosfera, diametrul adevarat al Globului atinge aproximativ 13.000 km. Insa nici aceasta valoare nu mai este de actualitate intrucat Pamantul are noi limite.

Businessweek - Transocean: No Apologies

Businessweek - Transocean: No ApologiesDupa 14 luni de la explozia platformei petroliere Deepwater Horizon, din Golful Mexic, soldat cu 11 victime, compania care detinea utilajul a publicat in final versiunea sa asupra celor intamplate. Raportul, ce cuprinde nu mai putin de 854 de pagini, impartit in doua volume, are o singura concluzie asupra vinovatului pentru cel mai mare accident ecologic din Statele Unite, titreaza revista Businessweek.

The New Yorker - Saying goodbye to Afghanistan

The New Yorker - Saying goodbye to AfghanistanSaptamanalul New Yorker are pe coperta desenul “Oh, Say, Can You See", realizat de George Booth. Printre materialele din aceasta editie se numara un articol despre retragerea trupelor americane din Afghanistan, problema imigrantilor in Marea Britanie si o experienta in lumea relatiilor online.