Evenimentul zilei

Evenimentul zileiPentru gala "Un campion pentru Romania", care a avut loc sambata, la "Romexpo", in Capitala, cifrele de dupa conteaza mai mult decat socotelile de dinainte. Audientele arata ca 4,5 milioane de romani au fost cu ochii pe Lucian Bute, titreaza Evenimentul zilei.

Adevarul

AdevarulIn sondaje, Nicolae Ceausescu apare ca fiind cel mai bun si, totodata, cel mai rau conducator al Romaniei din secolul XX. Ziarul Adevarul prezinta drumul si mecanismele puterii, gloria si pieirea controversatului personaj. Un baiat de plugar a devenit conducatorul tarii. “Cel mai iubit fiu“ al ei a fost executat “in numele poporului“. Ca “odios dictator“.

Financiarul

FinanciarulParticipatia statului la Fondul Proprietatea (FP) s-a diminuat la 18,9%, in iunie, dupa ce Ministerul Finantelor Publice (MFP) a transferat actiuni reprezentand 6,35% din capitalul Fondului pentru despagubiri, scrie Financiarul.

Din datele furnizate de Fondul Proprietatea reiese faptul ca titlurile vandute de romani au fost achizitionate de investitorii institutionali, in mare parte straini. Astfel, acestia si-au majorat participatia cumulata la FP cu 3,61 puncte procentuale in iunie, de la 23,72% la finalul lunii mai la 27,33%.

Romania libera

Romania liberaTranzactiile imobiliare directe sau prin interpusi, transferarea tuturor bunurilor pe firme, imprumuturile de la rude de gradul I sau II sau catre firme, mostenirile, donatiile si darul de la nunti sau botezuri sunt indicii din declaratiile de avere ale demnitarilor care ridica suspiciuni inspectorilor ANI.

Romania libera face un inventar al metodelor folosite de demnitari pentru a-si ascunde averile din declaratiile publice. Studiind mai multe astfel de documente, se detaseaza clar o serie de tertipuri folosite de acestia pentru a-si motiva veniturile obtinute din alte surse decat cele declarate la Fisc.

Curierul National

Curierul NationalZonele industriale ale Romaniei, lasate de izbeliste sau vandute dupa Revolutie, necesita miliarde de euro pentru decontaminare. Marile centre extractive si de prelucrare ale resurselor naturale au poluat intr-atat solul incat e nevoie de investitii uriase si de aproximativ 30 de ani pentru a fi aduse in starea initiala. In plus, acum, la 22 de ani de cand a inceput declinul, nu se cunosc cu exactitate nici suprafetele si nici locatia acestora, informeaza Curierul National.