Adevarul

AdevarulMegaafacerea cu certificate duce, in mod surprinzator, catre doua personaje care au pozat permanent in aparatori ai Revolutiei: Dan Voinea si Doru Maries. Adevarul arata cum Dan Voinea a contribuit din plin la umplerea Romaniei de revolutionari cu patalama.

Caracatita din spatele megaafacerii construite in jurul certificatelor de revolutionar a operat in ultimii 21 de ani prin cele mai diverse metode. Cel mai ingenios si totodata diabolic artificiu folosit in acest scop este si cel mai putin cunoscut, camuflat perfect in spatele unei actiuni de imagine facute la sfarsitul anului 2004.

La „butoane" s-au aflat doua personaje care pozeaza de ani buni in aparatori neobositi ai dreptatii si ai idealurilor Revolutiei: Doru Maries, presedintele Asociatiei „21 Decembrie 1989", si fostul procuror militar Dan
Voinea.

Curierul National

Curierul NationalTara care era cunoscuta odinioara drept "granarul Europei" a ajuns intr-o situatie dezastruoasa in ceea ce priveste agricultura, iar unul dintre principalele motive pentru care acest domeniu a devenit neatractiv pentru romani este impozitarea excesiva, scrie Curierul National.

Din acest motiv, statul ar trebui sa ia urgent masuri pentru dezvoltarea agriculturii, prin sustinerea financiara a tinerilor producatori, sunt de parere reprezentantii Partidului Ecologist Roman (PER), care militeaza pentru un impozit de 0% in cazul micilor producatori.

Reprezentantii Partidului Ecologist au vorbit, ieri, despre importanta acordarii de facilitati pentru micii producatori din Romania si au facut un apel la autoritati sa sprijine in special tinerii, in vederea dezvoltarii domeniului agricol din Romania.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiUltima sansa pentru pagubitii FNI sa-si recupereze banii, titreaza Evenimentul Zilei, dupa ce procurorul general Codruta Kovesi a dispus redeschiderea tuturor dosarelor lui Sorin Ovidiu Vintu.

Celebrele falimente ale Fondului National de Investitii, Bancii Agricole, Bancii de Investitii si Dezvoltare si Bancii Romane de Scont, ce "poarta semnatura" Sorin Ovidiu Vintu, vor fi reanchetate, a dispus procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

Decizia are la baza atat solicitarea "tatalui" FNI, Nicolae Popa, recent extradat din Indonezia, cat si o analiza a procurorului general, din care reiese ca personajul cheie al tuturor acestor dosare este SOV, suspectat de frauda si spalare de bani. Faptele au fost comise in perioada 1995-2002, iar solutiile de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Vintu dateaza din 2004-2010.

Financiarul

FinanciarulCEZ Vanzare este la un pas de faliment din cauza datoriilor neachitate de CFR, titreaza Financiarul.

ompania de furnizare a electri­citatii CEZ Vanzare, detinuta ce CEZ Romania - grup controlat de statul ceh -, risca sa fie in­chisa din cauza ca societatea de stat CFR nu isi plateste datoria de 330 de milioane de lei inregistrata la ju­matatea acestui an.

Tot pe prima pagina de astazi, Financiarul scrie ca aproape un sfert din veniturile inregistrate de OTE in primul semestru vin din Romania.

Viteza cu care au scazut venitu­rile Cosmote si Romtelecom s-a redus in prima jumatate a anului, inscriindu-se in evolutia generala a pietei.
In acest an, de la un trimestru la altul, cei doi operatori au consemnat o imbu­natatire a afacerilor.