5 / 6

Locul 1: Cinema City

Reteaua Cinema City a ramas si in 2010 pe prima pozitie in topul incasarilor dupa ce a cucerit acest loc cu un an inainte.

Astfel, in cele noua cinematografe Cinema City au intrat anul trecut 3.091.463 de spectatori care au cheltuit pe bilete 13,4 milioane de euro (56,6 mil. lei), adica jumatate din cat au lasat romanii anul trecut in toate cele 68 de cinematografe prezente pe piata locala.

Pe de alta parte, veniturile companiei au crescut cu 136% fata de 2009. Tot anul trecut piata romaneasca a inregistrat cea mai mare crestere din cadrul grupului Cinema City International, aceasta raportand o dublare a audientei de la 1,5 milioane de spectatori in 2009 la peste 3 milioane in 2010.

Majorarea veniturilor si a audientei a fost determinata de deschiderea a inca trei cinematografe ceea ce a facut ca reteaua sa aiba la finalul anului trecut 88 de ecrane, mai mult cu 31 comparativ cu anul anterior.

In prezent, Cinema City Romania opereaza 10 multiplexuri, care au 98 de sali si insumeaza peste 17.700 de locuri.

Reteaua are cinematografe in Bucuresti, Pitesti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Arad, Bacau, Baia Mare si Braila.

Cinema City International, companie listata la bursa din Varsovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est.

Compania lansata in Israel in 1929 este prezenta in sapte tari: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia si Romania.

Vedeti in slide-ul urmator cum a evoluat piata locala de cinema in 2010.Topul cinematografelor cu cele mai mari incasariArticole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.