Romania Libera

Romania LiberaRomania Libera constata ca Romania a ajuns tara bananiera, la propriu. Desi nu suntem o tara tropicala, exporturile de banane, citrice, mango, ananans si avocado pe primul trimestru le-au depasit cu trei tone pe cele de tomate, morcovi, castraveti, mere si pere, scrie cotidianul.

Financiarul

FinanciarulPublicatia economica scrie despre afacerile cu gaz ieftin derulate de Ioan Niculae. Astfel, potrivit Financiarul, mai multe off-shore-uri infiintate in Belize au reusit in mai putin de trei ani sa puna mana pe cea mai mare parte din activele unuia dintre cele mai mari combinate de ingrasaminte chimice din Romania, Amonil Slobozia. Toate aceste societati au o singura adresa si un singur proprietar: Ioan Niculae.

Adevarul

AdevarulAdevarul vorbeste, pe prima pagina, despre gardienii coruptiei, prezentand lista cu vinovatii pentru cel mai dur Raport de tara de cand suntem in UE. Joaca autoritatilor cu Legea ANI, numirile in baza unui simplu interviu la Inalta Curte de Casatie si Justitie, practica judiciara neunitara, sanctiunile blande si aproape incurajatoare date magistratilor de catre CSM sunt doar cateva dintre reprosurile pe care UE le-a facut la adresa Justitiei din Romania.


Curierul National

Curierul NationalCurierul national scrie pe prima pagina despre multinationalele romanesti. Potrivit PwC, in 15 ani, vor aparea 190 de companii multinationale cu capital majoritar romanesc. Patronatele spun ca potentialul Romaniei este mult mai mare si ca in 5 -10 ani ar trebui sa avem cel putin 500 de multinationale.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiCotidianul scrie pe prima pagina despre cel mai dur raport pe justitie din mandatele lui Basescu. Raportul Comisiei Europene (CE) privind justitia din Romania indica "deficiente importante" in eforturile Bucurestiului de a realiza progrese in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), instituit in momentul aderarii tarii noastre.

Gandul

GandulGandul scrie despre atacul presedintelui Basescu asupra Comisiei Europene. Presedintele Traian Basescu este multumit de partea "tehnica" a raportului Comisiei Europene, dar sustine ca documentul este "debalansat" in privinta aprecierilor politice, motiv pentru seful statului sa ii critice dur pe autori si sa promita un contraraport.