Gandul

GandulGuvernul face simulari de reducere a cotei unice la 10%. Cum ar putea fi compensat „golul” de 2 miliarde de euro, scrie Gandul.

O asemenea decizie ar fi buna din punct de vedere teoretic, dar practic este imposibil de luat tinand cont de nevoia de venituri la buget. Efectul ar putea sa nu fie cel scontat, deoarece climatul nu este prielnic atragerii de investitii.

Romania libera

Romania liberaIn Romania libera citim despre Cum “finanteaza” Primaria sectorului 2 munca la negru. Una dintre firmele care lucreaza la reabilitarea termica a blocurilor din sectorul 2 al Capitalei foloseste angajati la negru, pe care, de altfel, nu i-a mai platit de doua luni. Acuzatia vine chiar din partea muncitorilor, adusi din toata tara, care spun ca au ajuns sa doarma in uscatoarele blocurilor si sa fie hraniti de locatarii milosi.

Curierul National

Curierul NationalCe meserii se mai cauta in Romania?, titreaza Curierul National. Prin recrutarea online se cauta manageri, traineri si reprezentanti de vanzari. In schimb, prin ANOFM se ofera slujbe in industria textilelor si confectiilor si se cer multi muncitori necalificati.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul scrie despre guvernul care decide azi vanzarea greilor din energie. In punctul culminant al crizei financiare, Cabinetul Boc spera sa incaseze 2,86 mld. lei din valorificarea unor actiuni Petrom, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.



ProSport

ProSportEchipa de titlu la pret redus! Lotul Piturca, mai ieftin ca Dayro Moreno, scrie ProSport. Aducerea lui Piturca a fost pentru Gigi Becali o mutare cu care a rezolvat mai multe probleme dintr-un foc. Dincolo de repopularea tribunelor sau de abilitatile de antrenor ale lui Piti, Becali beneficiaza acum si din punct de vedere financiar. Astfel, Piturca a reusit 14 transferuri, cheltuind mult mai putin decat s-a vehiculat pana acum.

Adevarul

AdevarulAdevarul relateaza despre Academia de cersit de la Tandarei. Cum a reusit o retea din Romania sa ii jefuiasca sistematic pe englezi. Traficantii de cersetori din Tandarei au „populat“ orasul cu cetati de sute de mii de euro, ridicate din cersetoria in Marea Britanie. Clanurile Radu, Dragusin si Schian ¬si-au ridicat in cartierul Strachina cate trei-patru palate. Castelele sunt goale, tiganii preferand sa locuiasca claie peste gramada in cocioabe fara utilitati.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiIn 2011, Romania ar putea iesi din recesiune numai daca se continua reducerile cheltuielilor din sectorul de stat si daca vom atrage cat mai multi bani din afara, scrie Evenimentul zilei. Foarte multi de "daca" sunt inclusi in ecuatia care ne-ar putea duce anul viitor economia de pe minus pe plus, plan anuntat deja de autoritati.e