Gandul

GandulCotidianul Gandul are pe prima pagina un articol despre Misterele donatiilor anticriza ale demnitarilor.

Cursa pentru donatii destinate ajutarii bugetului statului continua. Dupa ce a dat tonul donatiilor, fiind prima persoana care si-a virat salariul pe luna mai, in valoare de 6.702 lei, in contul de la Trezorerie, numele presedintelui Traian Basescu nu se mai regaseste pe lista donatorilor la bugetul statului pe luna iulie. "Poate nu a vrut sa isi dezvaluie identitatea", isi da cu parerea secretarul de stat din Finante, Gheorghe Gherghina.




Adevarul

AdevarulDe pe prima pagina a cotidianului Adevarul aflam ca Procurorii se spala pe maini de sangele mortilor. Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului General, afirma ca nimeni nu mai poate fi pedepsit pentru crimele de la Revolutie si de la Mineriada.

Verdictul procurorilor in 2010 e halucinant: doar istoria ii mai poate judeca pe cei care au orchestrat diversiunile din decembrie 1989 si iunie 1990. In tentativa de a limpezi situatia Dosarelor care privesc Revolutia din decembrie 1989 si Mineriada din iunie 1990, reporterii „Adevarul" au incercat sa stea de vorba cu toti sefii institutiilor care au avut de-a face cu cele doua dosare.



Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiPutinii turisti straini veniti in statiunile romanesti spun ca avem potential, insa si mult de lucrat la reclama si infrastructura. In plus, experientele cu hotii nu sunt chiar "spectacolele" lor preferate, scrie Evenimentul Zilei pe prima pagina.

Litoralul romanesc - destinatie turistica inainte de '89 pentru sute de mii de "imperialisti" - a devenit astazi tinta doar pentru cateva mii de vestici. Din datele operatorilor turistici, pe litoralul romanesc se incumeta sa vina mai ales germanii, dar si ei din ce in ce mai putini. Circula chiar glume printre ghizii turistici: "Pe straini trebuie sa-i cauti cu lupa", spun unii. Si adauga, cu naduf, ca "pe suedezi i-am pierdut de mult"

Financiarul

FinanciarulOrganizarea evenimentelor pentru lansarea brandului de tara s-a facut asa cum ne-a obisnuit ministrul Turismului: fara licitatie, desi sunt bani europeni, titreaza Financiarul pe prima pagina.

Prietenul Ioanei Basescu ramane in continuare organizatorul secret, unii artisti preferand sa-si schimbe declaratiile de teama ca nu-si vor mai incasa banii

Lansarea brandului turistic al Romaniei de la Shanghai atrage din nou atentia asupra procedurilor de organizare a acestor evenimente prin intermediari apropiati Puterii fara respectarea legii romanesti. In timp ce ministrul Elena Udrea arunca in media comunicate prin care anunta ca nu exista subcontractori ai companiei organizatoare, artistii insista ca iubitul Ioanei Basescu le-a oferit contractele.

Romania Libera

Romania LiberaRomania Libera ne arata cum scapa de concedieri rudele si pilele de partid. In timp ce restructurarile vor micsora considerabil numarul angajatilor din administratia locala, in multe cazuri clientii politici si rubedeniile primarilor si ale sefilor de consilii judetene vor ramane in functii.

Pana la jumatatea lunii august, autoritatile locale trebuie sa prezinte no¬ua organigrama a angajatilor, pe baza normativelor de cost cuprinse in Ordonanta 63/2010. Potrivit acesteia, localitatile de pana la 3.000 de locuitori trebuie sa aiba numai 33 de angajati, cele pana la 50.000 cel mult 190 de angajati, iar orasele mari cu pana la 400.000 de locuitori maximum 800 de angajati. Primaria Capitalei nu poate depasi 4.400 de oameni, iar primariile de sector 950.