Gandul

GandulGandul deschide editia de luni cu o analiza despre situatia tiganilor din Franta. In ciuda criticilor ONU, ale Consiliului Europei si ale unor ONG-uri din intreaga lume, autoritatile franceze continua sa evacueze tabere de tigani. Obiectivul trasat de presedintele Nicolas Sarkozy - "injumatatirea" celor 300 de tabere existente pe teritoriul francez pana la finele lui octombrie.

Guvernul din Franta, patria "drepturilor omului" (proclamate de Revolutia de la 1789), a fost acuzat de "rasism" de catre un oficial ONU, din pricina campaniei de evacuare a taberelor de rromi, majoritatea provenind din Romania. Citit in Gandul cum Franta devine incet-incet Italia lui Mailat.

Romania libera

Romania libera2025 - Apocalipsa pentru soferi, titreaza Romania libera, pe prima pagina. Daca Romania nu va avea cel putin 1.500 km de autostrada, vom ajunge sa circulam, pe multe drumuri importante, cu 4 km/h. Romania ar trebui sa construiasca 80 km de autostrada pe an, altfel nu vom mai avea pe unde circula.

Romania va avea nevoie in urmatorii 15 ani sa construiasca 1.200 de kilometri de autostrada, estimeaza specialistii in trafic de la mai multe firme de proiectare si consultanta din domeniul infrastructurii rutiere. In caz contrar, se va ajunge la situatia in care pe cateva mii de kilometri de drumuri nationale, din totalul de 16.000 de kilometri, capacitatea de circulatie va fi depasita de doua ori. Romania are deocamdata doar 300 de kilometri de autostrada. Aceasta inseamna ca pentru a putea circula decent pe drumurile nationale va trebui sa construim pana in 2025, in medie, 80 de kilometri pe an.

Adevarul

AdevarulAdevarul deschide ziarul de luni cu un articol din serialul „Milionarii ascunsi ai Romaniei". Protagonistul zilei: Remus Truica, fostul sef de cabinet al premierului Adrian Nastase. Chiar daca nu apare in topul celor mai bogati romani, Truica este proprietarul unui domeniu rezidential, are o colectie auto impresionanta, iahturi si apartamente in Monte Carlo si Caraibe.

La diferite evenimente mondene Truica devine subiect de discutie, fiind admirat pentru apartamentul sau din Monte Carlo, unde ar avea ancorat si un iaht in valoare de 7 milioane de euro, dar si pentru vila din Caraibe, de pe insula St. Martin. Pe uscat, Truica a fost vazut la volanul mai multor masini, valoarea colectiei auto depasind un milion de euro: Ferarri (330 de mii de euro), Mercedes S 500 (aproximativ 90 de mii de euro), Mercedes SLR (aproximativ 500 de mii de euro), Range Rover Supercharged (peste 100 de mii de euro) si un Aston Martin (aproximativ 150 de mii de euro).

Financiarul

FinanciarulFinanciarul publica pe prima pagina o ancheta despre castigatorii licitatiilor pentru constructia de blocuri ANL din ultimii trei ani, printre care s-ar numara sponsorii, membrii si apropiatii partidelor care formeaza actuala putere.

Licitatiile din ultimii trei ani pentru constructia de blocuri ANL au depasit pragul de 600 de milioane de lei, insa acestea au o mica caracteristica care, la prima vedere, ii descurajeaza pe multi: majoritatea au o valoare medie de 2-3 milioane de lei, rare fiind ocaziile in care o lucrare scoasa la licitatie sare de 15 milioane de lei. Firme aparent anonime se cocoata mai mereu pe lista castigatorilor, actionarii acestora strangand cu dibacie in medie trei-patru contracte, mergand pentru un sponsor de partid de guvernamant pana la nu mai putin de 15 contracte.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiUn interviu cu Sever Voinescu ocupa prima pagina a cotidianului Evenimentul Zilei. Deputatul PDL explica pentru EVZ de ce nu intentioneaza sa demisioneze din partid dupa perdaful lui Basescu si isi mentine parerea ca guvernul trebuie remaniat, incepand cu Boc.

"Romania are nevoie de un premier cu autoritate in fata tuturor partidelor politice, capabil sa convinga", sustine deputatul PDL, adaugand ca, "la randul sau, PDL are nevoie de un presedinte vizionar, capabil sa aduca sange proaspat".