Gandul

GandulSubiectul de deschidere al cotidianului Gandul trateaza cazul arestarii lui Sorin Ovidiu Vantu. “De ce a fost arestat preventiv Vantu? Pentru ca a aratat o insistenta infractionala evidenta”, au aflat jurnalistii de la specialisti implicati in ancheta.

Tot pe prima pagina, ziarul scrie despre cum s-au incaierat baronii PDL, din pricina taierii bugetelor pentru primarii si consilii judetene. Secretarul de stat responsabil cu distribuirea banilor UE a demisionat, dupa ce Elena Udrea i-ar fi reprosat ca i-a gestionat dupa propriile interese.

Tot aici aflam si despre tendintele din piata imobiliara: blocurile vechi iau fata celor noi, iar crize goneste firmele din apartamente.

Financiarul

Financiarul"Cu doua luni inainte de desfiintare, ISCIR si-a cumparat sediu de 4 mil. euro" - titreaza Financiarul pe prima pagina. Fostul sediu inchiriat de AVAS a fost cumparat de la samsar. Guvernul a externalizat mai bine de 80% din activitatea Inspectiei pentru Controlul Instalatiilor catre o alta societate.

Romanii din strainatate ies din criza, informeaza pe aceeasi pagina jurnalistii de la Financiarul, intr-un material despre cum si-a temperat avansul deficitul de cont curent.


Adevarul

AdevarulCotidianul Adevarul scrie pe prima pagina despre milionarul din umbra al lui Sorin Ovidiu Vantu. "Misteriosul Dan Stratan si-a inceput cariera in slujba <<parintelui FNI>>".

Istoricul Viorel Achim: "Marea migratie a tiganilor spre Vest abia acum incepe", informeaza Adevarul pe prima pagina, facand trimitere catre un interviu despre cel de-al treilea val de migratie masiva a romilor.


Romania libera

Romania libera"PDL vrea sa taie cota unica din 2011", informeaza pe prima pagina Romania libera. Declaratia ii apartine lui Adriean Videanu, care crede ca partidul democrat-liberal ar putea sa-si recapete credibilitatea daca se gasesc solutii de crestere a economiei.

Tot pe prima pagina, cotidianul dezvaluie cateva din secretele dosarului arestarii lui Sorin Ovidiu Vantu: Cine este "generalul" din Indonezia care ii asigura paza fugarului Nicolae Popa si caruia Vantu ii platea un salariu lunar de mii de euro.

Evenimenul Zilei

Evenimenul Zilei"SOV mizeaza pe boala pentru a scapa de arest" titreaza pe prima pagina Evenimentul Zilei, intr-un articol despre cum spera avocatii omului de afaceri sa-l scoata din inchisoare pe "tatal FNI".

Tot pe prima pagina, jurnalistii de la EvZ afirma ca "moara de stiri Realitatea merge greu fara Vantu".

Din aceeasi pagina aflam ca relatiile intime ale scriitorului Ion Negoitescu au fost urmarite minut cu minut de Securitate.