Gandul

GandulDe pe prima pagina a cotidianului Gandul aflam ca peste 10.000 de romani s-au inghesuit pe 300 de joburi. In ciuda crizei, unele companii investesc in continuare in Romania. Dupa ce a angajat 250 de persoane, Procter&Gamble va mai recruta inca 50 pentru noua fabrica de la Urlati. Si francezii de la Automobile Dacia isi maresc echipa.

Adevarul

AdevarulDin adevarul aflam ca autoritatile de la Beijing vor pune capat, dupa 30 de ani, politicii „un singur copil pe familie“. Imbatranirea populatiei si nevoia de forta de munca sunt principalele motive pentru care guvernul chinez vrea sa renunte la politica „maximum un copil intr-o familie“.

Guvernantii de la Beijing considera ca regula veche de mai bine de 30 de ani care permite cuplurilor sa aiba un singur copil nu mai este benefica in contextul in care economia Chinei, a doua economie a lumii, a inceput sa-si revina rapid dupa criza economica. Prin urmare, autoritatile vor incepe proiecte-pilot in cinci provincii in care rata natalitatii este extrem de scazuta.

Romania Libera

Romania LiberaPe articolul "Cu ce datorii se naste un roman?", reporterii cotidianului Romania Libera au explorat cu camera ascunsa realitatea cruda din maternitatile romanesti. Afls cati bani trebuie sa dai in cele noua luni de sarcina, cat te costa o nastere si ce trebuie ss aduci de acass pentru a iesi cu bine din spital.

Romania Libera va publica in fiecare saptamana, incepand de astazi, o serie de investigatii menite sa prezinte realitatea cruda, necosmetizata, prin intermediul filmarilor cu camera ascunsa. Ca si pana acum, „Incognito" se va apleca asupra coruptiei, a indolentei si iresponsabilitatii manifestate de unele autoritati dar si asupra problemelor care tin de protectia consumatorului.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei titreaza pe prima pagina ca fostul sef al SIE sustine faptul ca Sorin Ovidiu Vintu a vrut sa-l asasineze.

Catalin Harnagea sustine ca, in urma cu zece ani, ar fi fost tinta unuia asasinat pus la cale de "parintele FNI". Ancheta deschisa in acest caz nu ar fi ajuns nici acum la final.

"In 2000, am primit un raport care spunea ca Sorin Ovidiu Vintu cauta oameni in zona interlopa pentru a-i folosi in asasinate. Raportul mi-a fost inaintat fiindca, dupa spusele acelui ofiter, eram o posibila tinta." Declaratia, demna de un roman politist, ii apartine lui Catalin Harnagea, cel care, in perioada prabusirii FNI, era director al Serviciului de In formatii Externe (SIE).

Financiarul

FinanciarulIn articolul de prima pagina "Ipocrizia sefilor FMI", Financiarul arata ca institutia financiara pledeaza, cu ocazia seminariilor, pentru pastrarea angajati­lor, dar sustine masurile de austeritate, care duc implicit la cresterea somajului.

Ajutorul de somaj a fost redus in Romania cu 15%, desi FMI indeamna la extinderea ajutoarelor si la stimulente fiscale. Fondul Monetar vrea stimularea consumului, dar a acceptat reducerea salariilor.