Financiarul

Financiarul„Deficitul“ fata de anul trecut este de 600 de milioane de lei. Guvernul trebuie sa concedieze 74.000 de bugetari pana la sfarsitul anului, scrie Financiarul pe prima pagina, intr-un material despre declinul incasarilor la buget din impozitarea veniturilor salariale.

Statul a incasat in acest an din im­pozitarea veniturilor si a salariilor cu 5,4% mai putin decat in 2009. Specialistii sustin ca reducerile din sectorul public vor duce la majo­rarea acestor pierderi, in conditiile in care guvernul s-a angajat fata de FMI ca va renunta la 90.000 de bugetari.

Adevarul

AdevarulIn articolul "Miliardarii vechi si noi", Adevarul face o analiza a clasamentului Forbes din 2010, "Top 500 Miliardari".

Averea cumulata a celor 500 de miliardari prezenti in Topul Forbes, editia 2010, depaseste cu putin 28 de miliarde de euro, mai putin cu o jumatate de miliard de euro comparativ cu anul precedent.

Un numar de 97 au inregistrat cresteri, in timp ce 29 de persoane s-au mentinut la nivelul precedent, iar 308 au inregistrat o scadere a averilor. In acelasi timp, au intrat in top 66 de oameni de afaceri, cu 22 mai putini fata de editia anterioara. In total, cei 500 de miliardari au impreuna 28,2 miliarde de euro.


Romania libera

Romania libera"Mazilit pentru joc dublu", este articolul de prima pagina din Romania libera, care face referire la demisia ministrului de interne Vasile Blaga.

Traian Igas (PDL) este de ieri noul ministru de Interne. Numirea sa a venit la doar cateva ore dupa ce Vasile Blaga a demisionat, ca urmare a criticilor presedintelui la adresa modului in care sefii din Politie si Jandarmerie au gestionat mitingul politistilor. Viteza cu care s-a derulat schimbarea la varful Internelor confirma ipoteza ca demisia lui Blaga a venit pe fondul unui conflict mocnit cu seful statului.

Gandul

GandulDespre deminia lui Vasile Blaga scrie si Gandul pe prima pagina, in articolul "Cum l-a facut Basescu pe Blaga liderul opozitiei".

Prin demisia de astazi, Blaga joaca o carte mare, desprinzandu-se fatis de presedintele impopular. Nu mai conteaza ca, pe fond, Basescu era indreptatit sa ceara demisia sefilor de la Politiei si Jandarmerie, care au dovedit ca nu controleaza structurile de tip militar pe care le conduc. Nimic nu poate fi mai grav, in Politie si Jandarmerie, ca indisciplina si lipsa si de respect pentru superiori, scrie Gandul.