Adevarul: Romanii ajung sa taie din banii de mancare pentru a-si plati facturile la intretinere

Adevarul: Romanii ajung sa taie din banii de mancare pentru a-si plati facturile la intretinereAdevarul scrie pe prima pagina ca, din cauza scumpirilor, romanii ajung sa taie din banii de mancare pentru a-si plati facturile la intretinere. in 2010, intretinerea casei a ajuns la o pondere de aproximativ 13,5% din totalul veniturilor, dupa ce in 2009 nu depasea 12,5%. In acelasi timp, ponderea cheltuielilor cu alimentele a scazut usor, pana la 36%.

Tot pe prima pagina aflam ca profesorii sunt cei mai loviti dintre bugetari. Sindicatele dineducatie mizeaza, la protestul programat azi, pe 10.000 de oameni - cel mai important miting al profesorilor din ultimii ani.

De asemenea, Adevarul scrie despre moartea unei doamne discrete, mama presedintelui Traian Basescu.

Gandul: Cine sunt romanii care au trimis prima racheta in spatiu

Gandul: Cine sunt romanii care au trimis prima racheta in spatiuCotidianul Gandul ne arata pe prima pagina Cine sunt romanii care au trimis prima racheta in spatiu. Romanii au trimis prima racheta in spatiu cu ajutorul unui balon.

Prima racheta romaneasca a fost lansata in spatiu sambata trecuta de Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica.

Racheta Helen 2, proiectata si realizata de Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) s-a inaltat, la 1 octombrie, pana la altitudinea de 40 de kilometri, realizand astfel primul zbor suborbital romanesc.

Este primul test reusit de ARCA, dupa ce anul trecut, in noiembrie si anul acesta, in august, balonul folosit la ridicarea rachetei nu a functionat.


Financiarul: Potrivit angajamentelor fata de FMI, salariile vor creste abia din 2012

Financiarul: Potrivit angajamentelor fata de FMI, salariile vor creste abia din 2012Financiarul scrie pe prima pagina ca, Potrivit angajamentelor fata de FMI, salariile vor creste abia din 2012.

In Scrisoarea-cadru pentru bugetul pe anul urmator, guvernul schiteaza evolutia principalilor indicatori macroeconomici. Cheltuielile de personal scad in 2011 cu aproximativ 4%. Guvernul ii amageste pe bugetari ca in 2011 cei care nu vor fi dati afara vor avea parte de o mari­re a salariilor.

Tot pe prima pagina aflam ca Preturile terenurilor din Pipera au ajuns la nivelul din 2005. Tranzactiile cu proprietati funciare s-au incheiat in primul semestru la preturi similare celor din perioada 2005-2006. Ca si in 2009, operatorii do-it-yourself, discount-erii si hipermarketurile au fost cei mai activi jucatori

Romania Libera: Fata bolnava a comertului cu carne

Romania Libera: Fata bolnava a comertului cu carneSubiectul principal de pe prima pagina a cotidianului Romania Libera este Fata bolnava a comertului cu carne. V-ati gandit vreodata ca bucata de carne din farfurie ar putea proveni de la un animal bolnav sau chiar de la un hoit?

In Romania exista numerosi samsari care cumpara animale bolnave de la persoane private, apoi le transeaza si vand mai departe carnea in piete sau abatoare. Reporterii incognito au realizat un experiment care demonstreaza ca nu este bine sa cumparati carne de oriunde, chiar daca, aparent, aceasta arata excelent.