Adevarul: S-a furat spaga din seiful DNA

Adevarul: S-a furat spaga din seiful DNAAdevarul publica astazi o ancheta potrivit careia nu mai putin de 21.000 de euro marcati cu "mita" circula nestingheriti pe piata dupa ce au fost furati dintr-o operatiune de prindere in flagrant delict. "DNA incearca sa dea de urma a 21.000 de euro dintr-un total de 45.000, pe care i-a folosit pentru flagrant in dosarul coruptiei magistratilor craioveni".

Tot de pe prima pagina aflam ca aplicarea OUG 50 (privind acordarea de credite catre populatie) si la creditele vechi este privita critic de catre Jeffrey Franks, delegatul FMI in Romania. "Legea creditelor complica relatia cu FMI".

Din sectiunea Sport aflam ca Adrian Mutu s-a intors dupa 279 de zile, "Briliantul" revenind pe gazon sub tricoul Fiorentinei.

Romania libera: America nu mai este atat de mare incat sa scoata lumea din criza

Romania libera: America nu mai este atat de mare incat sa scoata lumea din crizaRomania libera publica un interviu cu Kenneth Arrow, laureat al Premiului Nobil cu origini romanesti. "America nu mai este atat de mare incat sa scoata lumea din criza", crede Arrow, unul dintre cei mai importanti teoreticieni in economie din lume.

In cadrul aceleasi pagini, citim povestea celui mai mare proiect de infrastructura urbana postdecembrist: Cum a devenit Pasajul Basarab un record european. "Podul hobanat, suspendat deasupra caii ferate, este cel mai lat de acest tip din Europa".

Tot din Romania libera aflam ca FMI negociaza dur situatia creditelor. "Cu doar o zi inaintea incheierii vizitei de evaluare la Bucuresti, autoritatile au discutii aprinse cu Fondul.

[Update] Intre timp, delegatia FMI a anuntat ca va mai ramane in Romania pana miercuri, 3 noiembrie. Ramai pe Wall-Street.ro pentru a afla ultimele stiri legate de discutiile de la sediul BNR privind viitorul acord cu FMI.

Afla de aici ce au discutat presedintele Traian Basescu si Jeffrey Franks, delegatul FMI in Romania.

EVZ: Fabricile comuniste, posibile case pentru tineri

EVZ: Fabricile comuniste, posibile case pentru tineriEvenimentul Zilei scrie despre un proiect potrivit caruiavechile fabrici din Epoca de Aur ar putea fi transformate, cu bani europeni, in garsoniere pentru tineri, daca noua lege a locuintei va fi adoptata.

Tot de pe prima pagina aflam cataxele pe munca ar putea scadea girul cu Fondul Monetar International.

Cotidianul publica si uninterviu cu amsadoarea Olandei la Bucuresti: "Nu avem suficienta incredere in sistemul judiciar din Romania", spune Tanya Van Gool.

"Schimbul de generatii in magistratura, amanat cu sase ani", mai scrie EvZ.

Financiarul: Mai avem 169 de ani pana la atingerea nivelului de crestere a zonei euro

Financiarul: Mai avem 169 de ani pana la atingerea nivelului de crestere a zonei euroFinanciarul publica astazi, pe prima pagina, un material despre "sufocarea economiei prin masuri anticriza neadecvate", care compromit beneficiile aderarii la Uniunea Europeana. "Curba de sacrificiu impusa de Cabinetul Boc arunca in saracie peste 70% din romani".

Tot de pe prima pagina aflam ca saracia va fi litera de lege si in 2011, potrivit FMI. "Urmatoarea transa va fi conditionata din nou de plata arieratelor".

Bancile au avut pierderi de 474,5 mil. lei dupa noua luni. Bancile mari au inregistrat un castig de 1,3 miliarde de lei.

Tot din Financiarul aflam ca participarea Romaniei la Expo Shanghai inseamna 22 de milioane de lei aruncati pe fereastra. "Reprezentantii mediului privat spun ca s-a mai pierdut o sansa in relatia cu piata din China".


Curierul National: Statul trebuie sa plateasca la timp

Curierul National: Statul trebuie sa plateasca la timpPotrivit ziarului Curierul National, intreprinzatorii solicita aplicarea imediata a Directivei privind combaterea platilor intarziate. "Autoritatile trebuie sa-si achite datoriile in maximum 30 de zile".

Tot pe prima pagina aflam ca la 1 decembrie vom avea 225 de kilometri de retea metropolitana din NetCity.

Blogosfera romaneasca a crescut de 2,6 ori in ultimii doi ani, mai scrie ziarul.