Gandul

GandulGandul scrie despre cum a ajuns Adrian Paunescu sa fie inmormant printre marii clasici, mai exact la cativa metri de Eminescu, Sadoveanu, I.L. Caragiale, Cosbuc si George Calinescu.

In acelasi timp, poetul a fost inmormantat cu onoruri militare, fanfara si salve de tun, iar mii de oameni i-au cantat imnul national.




Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiMark Gitenstein, amsadorul SUA la Bucuresti, indeamna executivul de la Bucuresti sa-si plateasca datoriile catre companiile americane, provenind din rambursarea de TVA si din contracte guvernamentale.

Gitenstein avertizeaza ca uneori datoriile catre companiile americane au fost platite doar dupa discutii cu unii reprezentanti ai Guvernului, iar aceasta practica face ca firmele vestice sa fie reticente in a investi in Romania, scrie Evenimentul Zilei.




Adevarul

AdevarulAdevarul publica un articol despre temperaturile mari inregistrate in acest weekend si despre felul in care si-au petrecut bucurestenii timpul liber cand afara erau 24 de grade.





Financiarul

FinanciarulCresterea TVA, taierea salariilor bugetarilor si marirea evaziunii fiscale au generat o scadere a consumului cu 4,9%, in primele noua luni ale acestui an. Doar in septembrie s-a inregistrat o scadere de 1,6%, Romania fiind tara cu a patra cea mai mare scadere din UE.

Comparativ, in septembrie, consumul din cele 27 de tari UE a crescut cu 1,3%, iar in zona euro cu 1,1%, relateaza Financiarul.




Gazeta Sporturilor

Gazeta SporturilorGazeta Sporturilor scrie despre victoria cu 1-0 a CFR Cluj contra Dinamo, golul fiind marcat de Sasa Bjelanovici in minutul 25.

Curentul

CurentulCurentul scrie ca Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca sunt judecati, astazi, de doua instante diferite ale Tribunalului Municipiului Bucuresti, primul pentru infractiunea de favorizare a infractorului, iar cel de-al doilea pentru neglijenta in serviciu.