Evenimentul zilei

Evenimentul zileiRudele din Alba ale controversatului creator de masini sport si miliardar american John DeLorean ii cauta "radacinile" prin comuna Sugag. "Cursa" magnatului a pornit de la conducerea GM si a sfarsit la tribunal pentru trafic de droguri, scrie Evenimentul zilei pe prima pagina.

Gandul

GandulPe 23 martie 2005, cu 5 zile inainte de declansarea crizei ostaticilor jurnalisti romani in Irak, Ambasada SUA a trimis la Washington o informare referitoare la terorism. Note cu acest subiect au mai fost transmise in timpul crizei si pe 23 mai 2005, a doua zi dupa eliberarea celor trei, titreaza Gandul pe prima pagina.

Curierul National

Curierul NationalPlanul unui ajutor international pentru Irlanda, aflata in pragul colapsului financiar, a fost validat duminica, in unanimitate, de ministrii de Finante ai tarilor Uniunii Europene, scrie Curierul National.

Adevarul

AdevarulUltimele rezultate partiale la alegerile parlamentare de peste Prut i-au plasat cel mai bine pe comunistii lui Voronin si pe democrat-liberalii lui Filat. Asul pentru care se lupta cele doua formatiuni este Partidul Democrat, condus de ex-comunistul Marian Lupu, fara de care orice alianta de guvernare este scoasa din calcul, titreaza Adevarul.

Romania libera

Romania liberaRusia are o ”ostilitate" fata de Romania, titreaza Romania libera. Presedintele Traian Basescu crede ca Basarabia ar putea reveni in urmatorii 25 de ani intre granitele Romaniei, daca romanii de pe cele doua maluri ale Prutului isi vor dori acest lucru. Deocamdata insa, presedintele constata inconfortul dat de relatia de neincredere pe care Romania o are cu cea mai mare putere din regiune, dar si persistenta celor care se lasa influentati si „fac jocuri folositoare altor state".