Adevarul: "Meciul din Codul Muncii: angajator-angajat 45-10"

Adevarul: "Meciul din Codul Muncii: angajator-angajat 45-10"Dintre cele 79 de articole care vor fi modificate in Codul Muncii, 10 sunt in favoarea salariatului, 45 il avantajeaza pe angajator, iar 24 sunt neutre. Liderii sindicali resping noul proiect al Codului Muncii. Ei spun ca nu vor mai participa la nicio negociere, deoarece Guvernul s-a folosit de ei pentru a da aparenta unor consultari democratice, scrie Adevarul pe prima pagina.

Tot aici putem citi despre o fantezie marca Oprescu: Olimpiada Bucuresti 2020. Insistenta primarului general Sorin Oprescu in promovarea planului sau de a face din Bucuresti amfitrionul Olimpiadei a provocat o dezbatere publica ad-hoc. Astfel, edilul-sef a avut o intalnire vineri cu sefii principalelor trusturi de presa din Romania, pentru a cere sprijin mediatic pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vara din 2020.

EVZ: "Ultimatum pentru Geoana"

EVZ: "Ultimatum pentru Geoana"“Culise. Iliescu s-a opus sanctionarii lui Geoana, dar l-a facut penibil. Vanghelie s-a impotrivit si el, «pentru echilibru». Ponta a amenintat cu Congresul”, scrie Evenimentul Zilei pe prima pagina.

Tot de aici aflam ca zona euro este un club in care tot mai putini se simt bine si ni se sugereaza sa citim un reportaj despre studentii la Jurnalism, in vremuri de criza.

Gandul: "Proiecte imobiliare de 1 mld. euro, abandonate in Bucuresti"

Gandul: "Proiecte imobiliare de 1 mld. euro, abandonate in Bucuresti"Pe prima pagina a Gandul citim despre efectul “verde” al crizei – proiecte imobiliare in valoare de 1 miliard de euro au fost abandonate, salvand temporar parcurile IOR, Tei Toboc si Operei.

Tot de pe prima pagina a Gandul aflam ca doar 300.000 de romani au asigurare obligatorie pentru casa. Pana pe 15 ianuarie, circa 6,5 milioane de proprietari de locuinte din Romania trebuie sa isi cumpere o asigurare obli-gatorie a locuintei, pentru a nu risca sa fie amendati cu pana la 500 de lei de catre primari.

O stire din politic: Liderii PSD, PNL si PC s-au intalnit astazi, la Parlament, pentru a pune bazele "opozitiei unite". Initiativa a apartinut social-democratilor si a fost onorata de Crin Antonescu. La finalul discutiilor, Victor Ponta a anuntat ca partidele din opozitie vor incheia un protocol de colaborare parlamentara impotriva Puterii.

Romania libera: "Partidul care isi devoreaza liderii"

Romania libera: "Partidul care isi devoreaza liderii"Romania libera deschide editia de astazi cu un material despre suspendarea lui Mircea Geoana. “Victor Ponta a fortat si a obtinut suspendarea lui Geoana din partid. Este al doilea presedinte al PSD mazilit dupa esec”, titreaza ziarul.

Cotidianul mai face trimitere pe prima pagina catre un reportaj despre primele asociatii turistice din Romania, infiintate in Ardeal, in secolul 19.

Financiarul: "Pe piata executarilor silite au cautare utilajele si echipamentele industriale"

Financiarul: "Pe piata executarilor silite au cautare utilajele si echipamentele industriale"Piata executarilor silite a crescut mult si brusc in ultimii doi ani, din cauza incapacitatii firmelor sau persoanelor fizice de a-si plati taxele si impozitele catre stat sau ratele catre banci, scrie Financiarul pe prima pagina. Companiile prefera retehnologizarea pe bani putini, la "mana a doua". Cei mai buni cumparatori sunt antreprenorii care au lichiditati, dar nu-si permit utilaje noi.

Tot de aici aflam ca cresterea creditarii ipotecare in euro a revenit la nivelul din 2007. In primele 10 luni ale anului, soldul finantarilor a urcat cu 3,9 miliarde de lei.