Time - Revolution

Time - RevolutionRevista Time dedica coperta acestei saptamani evenimentelor din Egipt. Orice se intampla in aceste zile nu va schimba scopul central al revolutiei din Egipt. Istoricii vor nota data de 25 ianuarie drept inceputul sfarsitului pentru regimul de 30 de ani al lui Hosni Mubarak.

Desi Mubarak respinge ideea unei demisii imediate, oficiali de la Washington si Cairo continua sa discute un plan conform caruia Omar Suleiman, sustinut de generalul Sami Enan, comandantul fortelor armate egiptene, si maresalul Mohamed Tantawi, ministrul Apararii, ar urma sa inceapa imediat un proces de reforma constitutionala, au afirmat surse din cadrul administratiei americane si diplomati arabi.



Vanity Fair - The Hollywood Portofolio

Vanity Fair - The Hollywood PortofolioIn aceasta luna Vanity Fair trece in revista talentul din spatele catorva din cele mai bune filme din ultimul an, incepand cu Reteaua sociala (The Social Network), unde David Fincher (regizor), Aaron Sorkin (scenarist) si Jesse Eisenberg (actor) sunt fiecare nominalizati la Premiile Oscar din acest an, pana la Helena Bonham Carter, ale carei roluri in 2010 nu sunt altfel decat deosebit de originale.

The New Yorker - Bloom in Love

The New Yorker - Bloom in LoveSaptamanalul New Yorker publica pe coperta desenul “Bloom in Love”, realizat de Barry Blitt. Printre articolele din aceasta editie se numara un material despre declaratiile din ultimii ani ale presedintelui american Barackk Obama cu privire la pericolul incalzirii globale, intitulat "Cooling on Warming".

Bloomberg Businessweek - The Kids are not alright

Bloomberg Businessweek - The Kids are not alrightDin Cairo la Londra sau Brooklyn din ce in ce mai multi tineri nu au un loc de munca, scrie Bloomberg Businessweek in articolul de deschidere, intitulat sugestiv "The kids are not alright". Cele mai ridicate rate ale somajului in randul tinerilor se inregistreaza in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, fiecare cu un procent de 24%.

The Economist - Egipt rises up

The Economist - Egipt rises upEvenimentele de saptamana aceasta din Egipt arata un adevar universal – nicio natiune nu poate fi subjugata pentru totdeauna. Aceasta tara a simtit gustul libertatii, scrie The Economist. Protestele, care au inceput timid pe 25 ianuarie cu doar cativa oameni, au atins un punct maxim pe 1 februarie, in piata Tahrir din Cairo, unde sute de mii de protestatari cereau demisia lui Hosni Mubarak.