Romania libera

Romania liberaINTERVIU cu Traian Basescu, presedintele Romaniei: Regina se afla printre liderii sindicali, titreaza Romania libera.

Traian Basescu declara in interviul acordat Romaniei Libere ca liderii sindicatelor politistilor si vamesilor stiu mai multe decat spun in scandalul coruptiei de la punctele de frontiera si cei retinuti ar putea proba ca „regina se afla printre liderii sindicali".

Curierul National

Curierul NationalLefurile bugetarilor nu vor creste prea curand, anunta Curierul National pe prima pagina. Guvernul s-a angajat in fata FMI ca va continua si anul viitor politica de restrangere a cheltuielilor, inclusiv cu salarii si prime, pentru un deficit de 3%, si ca sistemul alocatiilor de incalzire va fi schimbat pana la finele lunii iulie, urmand sa fie acordate doar persoanelor cu venituri reduse.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiParintele cartierului Primaverii, medaliat la New York, anunta Evenimentul zilei pe prima pagina. Cotidianul prezinta portretul lui Octav Doicescu, arhitectul care a creionat cartierul protipendadei bucurestene si care, inainte de a deveni prizonierul inghetului comunist, a primit cetatenia americana.

Octav Doicescu a conceput Parcul Herastrau, a desenat primele case in cartierul Jianu, numit astazi Primaverii, si a repurtat cel mai mare succes inregistrat vreodata de Romania la o expozitie internationala, noteaza Evenimentul zilei.

Financiarul

FinanciarulJeffrey Franks, „numit“ premierul Romaniei, titreaza Financiarul pe prima pagina. La cateva zile dupa ce delegatia Fondului Monetar si-a incheiat misiunea de evaluare, aflam ca Execu­ti­vul de la Bucuresti are un nou plan pentru relansarea economica a tarii.

Adevarul

AdevarulDeputatul Costica Mazilu si politica banilor de la stat, titreaza Adevarul pe prima pagina. Dintre cei 72 de parlamentari care fac afaceri cu statul, cel mai relevant caz este cel al deputatului UNPR Constantin Mazilu. De cand a devenit parlamentar PSD, firma deputatului Constantin Mazilu a castigat licitatii organizate de colegii de partid. Urcat apoi in barca Puterii, au aparut contractele cu Guvernul, scrie Adevarul.