Adevarul

AdevarulCampionul afacerilor cu statul: Mihai Lupu are conturile umflate dupa inundatii, titreaza astazi jurnalistii de la Adevarul.

De cand a intrat parlamentarul Mihai Lupu in SC Constructii Hidrotehnice Iasi, contractele cu statul au inceput sa curga garla, fara licitatie, in situatii „de forta majora“.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiCasele de vacanta din statiunile straine devin accesibile romanilor, scrie Evenimentul Zilei pe prima pagina.

Romanii care dispun de bugete cuprinse intre 30.000 si 80.000 de euro pot cumpara case de vacanta in Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria fie pentru uz propriu, fie pentru a le inchiria.

Romania libera

Romania liberaFemeile care lipsesc din politica, titreaza Romania libera.

Majoritatea covarsitoare a absolventilor de stiinte politice este formata din femei. Cele mai multe dintre ele nu ajung niciodata sa profeseze intr-un domeniu care, in Romania, pare rezervat barbatilor.

Financiarul

FinanciarulO pondere de 15% din gazul ieftin a fost exportat indirect prin combinatele chimice, scrie Financiarul. Exportul se face prin intermediul industriei de ingrasaminte chimice, controlata de Ioan Niculae.

Romania nu are infrastructura ne­cesara pentru exportul ga­zelor naturale. Indirect insa o face prin intermediul combina­telor chimi­ce. In acest sector gazul este considerat materie prima, iar 80% din productia de ingra­sa­minte pleaca afara. In felul acesta, Romania subventioneaza agricultura altor state cu gaz ieftin.

Curierul National

Curierul NationalVa functiona reesalonarea datoriilor?

Jurnalistii de la Curierul National relateaza ca in vederea depasirii de catre contribuabili a dificultatilor generate de lipsa lichiditatilor, precum si in scopul prevenirii acumularii de noi datorii, Guvernul a elaborat un proiect de Ordonanta de urgenta privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata pe maximum 5 ani, proiect care va fi discutat astazi in CES. In perioada esalonarii, beneficiarii vor plati atat dobanzi, cat si penalitati.

Gandul

GandulPeste 87% din suprafata autostrazii A1, Bucuresti-Pitesti, este gaurita si are nevoie de reparatii, potrivit Gandul.

Anul acesta Transporturile au alocat circa 10 milioane de euro pentru reabilitarea A1, care ar trebui sa ajunga pentru a turna 300.000 de mp de covor asfaltic si pentru a plomba gropi cu o suprafata totala de 152.000 de mp.