Sfatul nr. 1: Cheltuiti mai putin

Sfatul nr. 1: Cheltuiti mai putinPrin revizuirea tuturor cheltuielilor marunte pe care le efectuati in fiecare zi, si care nu sunt necesare in mod curent, se poate aduna o suma considerabila de bani, potrivit MoneyInstructor.com.

Iata cateva cheltuieli marunte pe care le puteti reduce sau chiar evita:

• Taxiul si utilizarea masinii personale pot costa foarte mult. Puteti evita aceste costuri prin alegerea transportului public, a bicicletei sau daca decideti ca o plimbare pana la locul de munca este antrenanta. Acest lucru, nu numai ca va scuteste de costurile cu taxiul si pentru combustibil dar va mentine si sanatatea.

• Evitati sa achizitionati lucruri doar pentru un anumit "brand" cand exista produse similare pe piata, daca nu chiar mai bune.

• Renuntati la livrarea presei acasa si incercati sa va deplasati in fiecare dimineata la standul de ziare sau sa citit presa pe internet.

• Factura la utilitati poate fi costisitoare. Utilizarea unor produse de iluminat eficiente sau reducerea consumului personal va poate aduce economii importante.

• Cand va deplasati la serviciu renuntati, de asemenea, sa cumparati cafea pe drum. Va puteti pregati foarte bine una acasa, chiar dumneavoastra.

Sfatul nr. 2: Cumparati inteligent

Sfatul nr. 2: Cumparati inteligentCand realizati cumparaturi, este recomandat sa va pregatiti din timp o lista cu ceea ce aveti nevoie pentru a cheltui inteligent banii si incercati sa nu depasiti lista respectiva.

De asemenea, luand cu dumneavoastra bani numai pentru produsele aflate pe lista, nu va exista tentatia de a cumpara si altceva. Lasati, totodata, cardul de credit acasa.

Nu in ultimul rand, cautati magazinele cu cele mai bune oferte de pret. Profitati, de asemenea, de ofertele promotionale, deoarece si acestea pot reprezenta un intrument de economisire.

Sfatul nr. 3: Limitati-va datoriile

Sfatul nr. 3: Limitati-va datoriileDaca nu puteti evita datoriile, conteaza sa incercati macar sa le limitati si de a le controla.

Daca utilizati cardul de credit, aveti grija sa rambursati datoria la timp astfel incat sa nu achitati si penalizari.

Sfatul nr. 4: Stabilirea bugetului de cheltuieli

Sfatul nr. 4: Stabilirea bugetului de cheltuieliO persoana care vrea sa economiseasca bani trebuie sa-si stabileasca un buget, daca este posibil cel putin lunar. Fara un buget stabilit este aproape imposibil sa faci economii.

Un buget este o modalitate buna de a identifica care cheltuieli sunt inutile si pot fi astfel evitate.

Sfatul nr. 5: Economisiti bani

Sfatul nr. 5: Economisiti baniDepuneti in mod regulat deoparte o anumita suma de bani intr-un cont. Un cont de economii in crestere reprezinta un stimulent foarte bun pentru a continua sa economisiti.

Este important ca fiecare persoana sa detina un cont de economii pe care il poate utiliza atunci cand apar situatii neasteptate. Chiar si cele mai mici sume economisite zilnic pot reprezenta o diferenta importanta in economiile personale lunare si anuale.