BCR

BCRBCR, cea mai mare banca locala in functie de active, ofera imprumuturi celor care lucreaza in afara tarii.

Clientul poate sa aleaga intre un credit in euro cu dobanda fixa in primii cinci ani, de 7,4%, ulterior variabila, formata din Euribor la sase luni plus o marja fixa de 4,9% sau intre o dobanda variabila pe toata perioada de creditare, de Euribor la sase luni plus 4,9%. Avansul minim este de 15%.

Documente necesare:

- Copie legalizata in tara anagajatorului a contractului individual de munca si a actelor aditionale, tradusa si legalizata in Romania sau tradusa si legalizata de Ambasada Romaniei din tara angajatorului.

- Adeverinta de salariu in original si legalizata in Romania

- Declaratie speciala privind veniturile realizate sau fisa fiscala sau certificat fiscal

- Un raport de credit din tara anagajatorului, emis de catre o institutie similara Biroului de Credit din Romania in original, tradus si legalizat

In Italia, un raport de credit se poate elibera de la compania CRIF S.p.A din Bologna, CTC consorzio per la tutela del credito din Milano sau de la Experian Ltd din Roma.

BRD

BRDBRD, a doua banca din Romania in functie de marimea activelor, acorda credite romanilor care muncesc in strainatate.

Dobanda este formata din Euribor la trei luni la care se adauga o marja de 2,75%, dobanda anuala efectiva (DAE) fiind de 6,38%.

La un credit de 100.000 de euro pe 30 de ani, rata lunara ar fi de 655 euro, iar valoarea totala platita de 212.600 euro. Banca cere un avans de 15%.

Documente necesare:

- Contractul de munca

- Fluturasul de salariu pe ultimele 6 luni

- Adeverinta de venit

- Fisa fiscala pe 2010

- Un extras de cont pe ultimele 6 luni

- Interogare la Biroul de Credit

Toate aceste acte trebuie traduse din italiana in romana.

Banca Transilvania

Banca TransilvaniaBanca Transilvania acorda credite romanilor cu venituri din strainatate.

Dobanda este fixa in primii doi ani, de 5,9%, dupa care variabila, formata din Euribor la sase luni plus o marja fixa de 5,5%.

Ca documente, banca solicita contractul de munca, tradus si legalizat, dar si documente care justifica veniturile din 2010 – 2011.

UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac BankIn cazul UniCredit Tiriac Bank accesarea unui imprumut local cu un venit extern este mai dificila, intrucat clientului are nevoie de un codebitor, sa fii muncit cel putin trei ani in strainatate, iar venitul minim sa fie de 1.000 euro.

Rata dobanzii este alcatuita din Euribor la sase luni plus o marja de 4,9%, DAE fiind de 8,09%. Rata lunara este de 569 euro. Banca mai percepe un comision de analiza a dosarului de 300 de euro si un cost al pachetului de 80 lei. Avansul este de 20%.

Documente necesare:

- Contractul individual de munca, tradus si legalizat. Traducerea va fi realizata de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei

- Permis de munca

- Fluturasi de salariu pe ultimele trei luni

- Fisa fiscala sau documentul similar

- Extrasul de cont stampilat de banca emitenta, din care sa reiasa incasarile pe ultimele 12 luni aferente venitului prezentat ca sursa de rambursare.

CEC Bank

CEC BankLa CEC Bank, romanii care lucreaza in strainatate pot accesa un credit la o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja fixa de 4%. DAE se ridica la 6,37%, iar avansul este de 10%.

Documente necesare:

- Adeverinta de salariu

- Copia contractului individual de munca

- Copie fisa fiscala aferenta veniturilor din 2010

- Factura utilitati

- CNP-urile rudelor de grad I

Raiffeisen Bank

Raiffeisen BankNu ofera credite romanilor cu venituri din strainatate.

ING Bank

ING BankNu ofera credite romanilor cu salarii din strainatate. Se poate accesa un imprumut daca persoana in cauza are si un venit local.

Alpha Bank

Alpha BankNu acorda credite romanilor cu venituri din strainatate.

Credit Europe Bank

Credit Europe BankNu acorda credite romanilor cu venituri din strainatate.

Bancpost

BancpostRomanii din afara tarii pot fi codebitori la un credit ipotecar. Pentru un imprumut de 100.000 de euro, titularul creditului trebuie sa aiba un venit de minim 680 euro.