Deschide un cont de economii

Deschide un cont de economiiIntr-adevar, 100 de lei nu reprezinta o suma foarte mare. Insa, daca ai alege sa deschizi un cont de economii in care sa depui lunar 100 de lei timp de 10 ani, pentru studiile copiilor sau pentru un eveniment neprevazut, la o dobanda anuala de 7%, la finalul perioadei de acumulare vei avea peste 17.000 de lei.

Trebuie sa gasesti oferta de economisire adecvata pentru venitul tau disponibil lunar si, de asemenea, sa tii cont de dobanda anuala oferita de banci pentru conturile de economii, care variaza, in general, intre 5% si 7%.

Un abonament la biblioteca

Un abonament la bibliotecaPoti cumpara un abonament la o biblioteca din orasul tau.

De exemplu, la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” din Bucuresti au acces toate categoriile de utilizatori cu un abonament anual in valoare de 25 de lei. Pentru studenti, un abonament este de 25 de lei pe an universitar.

Investeste in dezvoltarea personala

Investeste in dezvoltarea personalaInternetul este plin de site-uri ale unor companii specializate care ofera programe de instruire si formare profesionala pentru toate categoriile de persoane, oferind, de altfel, si asistenta in dezvoltarea carierei. Sau poti decide sa cumperi chiar tu cateva carti de dezvoltare personala, precum: "Putere nemarginita" sau "Cadranul banilor".

Pentru amatorii de activitati artistice exista programe de lectii la instrumente muzicale dedicate incepatorilor. Artskul.ro ne invata, de altfel, ca "expresia artistica, fie ea moderna, electronica, robotizata, fie clasica conventionala, da expresie vietii".

Abonament de transport: RATB + Metrorex

Abonament de transport: RATB + MetrorexOdata cu implementarea Sistemului Automat de Taxare, pentru prima data, utilizatorii transportului public din Bucuresti au posibilitatea de a incarca, pe acelasi card de transport, titluri de calatorie apartinand operatorilor de transport, respectiv RATB si Metrorex.

Pentru calatorii nelimitate pe mijloacele de transport public ale ambilor operatori valoarea unui abonament comun este de 100 de lei (abonament general RATB: 50 lei plus abonament lunar Metrorex: 50 lei).

Un abonament la o revista de specialitate

Un abonament la o revista de specialitateIndiferent daca esti pasionat de un domeniu anume - precum arhitectura, design, istorie si literatura - sau doar iti place sa citesti lucruri noi si interesante, un abonament la o revista de specialitate este mereu binevenit; in special daca ieftinesti lunar si cativa lei sau nu mai trebuie sa alergi pana la chioscul de ziare.

De exemplu, un abonament la revista de specialitate Historia pe 12 luni costa 72 lei, iar in cazul publicatiei Formula AS un abonament pe 6 luni costa 63 de lei.

Cumpara bilete la un concert

Cumpara bilete la un concertDaca esti amator de concerte sau alte evenimente culturale, prima parte a anului reprezinta o perioada ideala pentru astfel de activitati. Poti consulta pe Internet site-urile specializate, pentru a alege unde sa mergi cu prietenii sau familia. Pretul biletelor nu depaseste mereu 100 de lei.

De exemplu, Ministry of Sound va sosi in Romania pe data de 18 februarie 2012, la Arenele Romane din Bucuresti, iar un bilet costa 35 de lei. De asemenea, pe 19 februarie, la Sala Palatului, trupa Rhythm of the Dance din Irlanda va sustine un eveniment. Costul unui bilet pleaca de la 100 de lei.

Lanturi antiderapante pentru zapada

Lanturi antiderapante pentru zapadaAstazi a nins serios pentru prima data de cand a venit iarna. Daca va continua sa ninga, lanturile antiderapante pentru zapada sunt necesare pentru orice autoturism. Cele mai ieftine, se gasesc prin hypermarketuri, dar ai grija ca sunt pe diferite marimi si verifica-le sa fie corespunzatoare pentru dimensiunile rotilor tale de iarna. Dimensiunile sunt trecute pe cutii.

Oricum, legat de lanturile mai ieftine, soferii spun de obicei ca se duc repede, insa, depinde si in ce zona stai si cat consideri ca vei avea nevoie de ele. Daca ai in drum portiuni asfalt sau bolovani, cauta unele mai bune, deoarece iti distrugi anvelopele. De asemenea, nu poti sa mergi foarte rapid cu ele, decat in limita a 30km/h.