10. Millennium Bank Visa Clasic si MKB Romexterra Bank Card de Credit Independent 24%

Millennium Visa Clasic este un card de credit in lei, cu o perioada de gratie de pana la 55 de zile si facilitate de Plan de Rate pentru care dobanda este de 24% pe an.

Cardul oferit de portughezii de la Millennium Bank poate fi utilizat atat pe plan national, cat si international, avand o valabilitate de 3 ani si un plafon maxim de creditare de 15.000 lei. Suma minima de plata lunar ajunge la 3% din linia de credit utilizata, la care se adauga dobanzile si comisioanele aferente.

Millennium Bank solicita ca posesorii unui asemenea card de credit sa inregistreze un venit minim lunar de 750 de lei.

Cardul de credit Independent scos pe piata de MKB Romexterra Bank este emis in lei si destinat persoanelor fizice care au nevoie de o finantare de pana la 5.000 de euro (echivalent in lei).

Posesorul cardului beneficiaza de o perioada de gratie de maxim 50 de zile, dupa care banca ii va solicita o dobanda de 24% pe an. Cu acest card se pot face tranzactii la comercianti pentru plata de bunuri si servicii, precum si retrageri de numerar de la bancomate in tara si strainatate.

9. OTP Bank Romania Visa Clasic Transparent 22%

Cardul pus la vanzare de OTP Bank Romania si emis sub sigla Visa ofera fonduri de pana la 18.000 de lei, utilizarea sa fiind atat nationala, cat si internationala.

Banca accepta o perioada de gratie de pana la 45 de zile pentru platile efectuate la comercianti, dupa care percepe o dobanda de 22% pe an.

Suma minima lunara de achitat este de 5% din creditul utilizat, inclusiv dobanzi si comisioane.

8. ING Credit Card 21,75%

Subsidiara locala a grupului bancar ING a lansat pe piata un card de credit cu un plafon de pana la 50.000 de lei, o perioada de gratie de cel mult 45 de zile, dupa care banca percepe o dobanda anuala de 21,75%.

Venitul minim lunar solicitat de ING Bank Romania este de 700 lei.

ING Credit Card reprezinta o linie de credit reinnoibila. Lunar, trebuie rambursat doar un minim de 5, 10 sau 15% din suma utilizata, in functie de optiune, pe 5, 15 sau 25 ale lunii, depinde cand este mai convenabil pentru client.

7. Powercard BCR 21,73%

Banca Comerciala Romana, prima banca din sistem dupa valoarea activelor, a lansat la inceputul acestui an cardul de credit Powercard BCR la care plafonul maxim acordat clientului ajunge la 50.000 de euro, insa clientul trebuie sa aduca o garantie precum un depozit colateral sau un certificat de depozit.

Perioada de gratie este de 53 de zile pentru tranzactiile la comercianti sau pe Internet, in tara si in strainatate, dupa care BCR percepe o dobanda de 21,73% pe an.

Suma minima de rambursat este de 3% din suma utilizata, la care se adauga dobanda si comisioanele aferente sumei utilizate. Durata liniei de credit este de maxim 5 ani.

6. ATEbank MasterCard Gold si Banca Comerciala Carpatica Visa Classic 21,5%

ATEbank promoveaza cardul MasterCard Gold, un card de credit cu un plafon maxim de 45.000 lei, la care dobanda anuala este de 21,5% si care poate fi garantat inclusiv cu depozitele constituite la banca.

Posesorii acestui card beneficiaza de o perioada de gratie la plata dobanzii de pana la 55 de zile, inclusiv pentru retragerile de numerar, iar obligatia lunara de plata este de 2,5% din suma cheltuita plus taxe, dobanzi si comisioane.

Cardul oferit de ATEbank este prevazut cu cip, iar posesorii acestuia beneficiaza la tranzactiile prin Internet de serviciu MasterCard Secure Code.

Banca Comerciala Carpatica, una dintre putinele banci romanesti, are in oferta un card de credit cu un plafon de pana la 5.000 de euro echivalent in lei, in functie de bonitatea clientului.

Perioada de gratie este de 55 de zile, iar dobanda perceputa de Carpatica este compusa din indicele ROBOR la 6 luni, la care se adauga o marja de 12 puncte procentuale.

In prezent, indicele de referinta ROBOR la 6 luni are o valoare de aproximativ 9,5%, ceea ce inseamna ca dobanda perceputa de Carpatica este de circa 21,5% pe an.

5. Intesa Sanpaolo MasterCard Gold 19,8%

Intesa Sanpaolo Bank are la vanzare un card de credit in lei, pentru care nu solicita garantii, si prin intermediul caruia ofera acces la fonduri de pana la 30.000 de lei.

Perioada de gratie atat pentru retragerile de numerar, cat si pentru plati la comercianti este de pana la 45 de zile, in timp ce suma minima de plata lunar este de 5% din valoarea utilizata plus comisioane si dobanzi.

Dobanda perceputa de Intesa Sanpaolo Bank este compusa din indicele ROBOR, la o luna la care se adauga o marja de 10,5% pe an. In final, dobanda ajunge la aproximativ 19,8% pe an, in conditiile in care indicele ROBOR la o luna este de 9,3%.

4. Emporiki Bank MasterCard Standard 19,3%

Cardul de credit MasterCard oferit de catre Emporiki Bank este, de fapt, o linie de credit de pana la 3.000 de euro sau echivalent in lei ori dolari ce poate fi utilizata pentru efectuarea de plati la comerciantii acceptanti sau la retragerea de numerar.

Dobanda solicitata de Emporiki Bank pentru fondurile in lei puse la dispozitie este compusa din indicele ROBOR la o luna, la care se adauga o marja de 10% si ajunge, in prezent, la aproximativ 19,3% pe an.

Suma minima de plata lunar este de 3% din limita de credit utilizata plus dobanzi si comisioane.

3. CEC Bank MasterCard 18,55%

CEC Bank ofera un card de credit in lei cu reinnoire dupa fiecare rambursare la o dobanda de 18,55% si cu o perioada de gratie de pana la 59 de zile.

Astfel, clientii CEC Bank ce au un asemenea card beneficiaza de 59 de zile in care pot utiliza linia de credit pentru plati efectuate la comercianti fara a plati dobanda.

Suma minima ce trebuie achitata de client este de 2,5% din datoria fata de banca la sfarsitul fiecarei perioade de tranzactionare.

2. AlphaCard VISA Gold si Raiffeisen Standard 18%

Alpha Bank Romania are in oferta sa cardul de credit Visa Gold, emis in lei si euro si dotat cu chip si banda magnetica. Limita maxima de credit pentru acest card este de 15.000 de euro sau echivalent in lei.

Banca acorda o perioada de gratie de pana la 50 zile, dupa care percepe o dobanda de 18% pentru lei si de 10,134% pentru euro. Suma minima de rambursat lunar este de 2% din limita de credit utilizata, la care se adauga dobanzile si comisioanele percepute de institutia de credit.

Cardul poate fi utilizat in tara si in strainatate, pentru cumparaturi pe Internet si de la comercianti, oriunde este afisata sigla Visa, dar si pentru retragerea de numerar de la bancomate.

Raiffeisen Bank Romania promoveaza un card de credit in lei emis sub sigla MasterCard cu utilizare nationala si internalionala, prin care se pot obtine fonduri de pana la 20.000 de lei.

In perioada de gratie, de 56 de zile, posesorul cardului de credit nu plateste dobanda, iar dupa aceasta perioada banca percepe o dobanda ce ajunge la 18% in cazul unui Plan de Rate pe o perioada de trei ani.

1. BRD Punct Card 16,3%

BRD – Groupe Societe Generale, a doua banca din sistem dupa valoarea activelor, are, in prezent, in oferta cardul de credit BRD Punct Card, prin care clientii pot obtine fonduri de pana la 20.000 de lei, dar si puncte de fidelitate la plata cu cardul.

Perioada de gratie acordata de BRD este cea mai mare, de 60 de zile, dupa care banca percepe o dobanda de aproximativ 16,3% formata din indicele ROBOR la 3 luni (in prezent de proximativ 9,3%) plus o marja de 7 puncte procentuale.

Cardul de credit BRD Punct Card poate fi utilizat pe plan national, dar si international si are o perioada de valabilitate de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire automata.