Australia si Austria

Australia si AustriaAustralia, singura tara ce ocupa un intreg continent si care se afla pe locul 6 ca suprafata in clasamentul mondial, are un rating AAA din partea Standard & Poor's atat pentru pentru imprumuturile pe termen lung in moneda nationala, cat si in valuta.

O situatie la fel de buna o inregistreaza Austria, care a primit tot un rating AAA din partea S&P.

Perspectiva data de agentia de rating pentru Australia si Austria este una stabila, iar ratingul celor doua tari pentru imprumuturile pe termen scurt este A-1+, acesta fiind cel mai inalt calificativ acordat de S&P.

Australia ocupa locul 7 in topul celor mai atractive destinatii pentru investitiile straine directe, potrivit unui studiu al companiei de consultanta AT Kearney.

In functie de usurinta de a face afaceri intr-o tara, Australia ocupa locul 9 in clasament, iar Austria se claseaza pe 28, potrivit studiului Ease of Doing Business.

Canada

CanadaS&P acorda un rating AAA si pentru Canada, a doua tara din lume ca suprafata dupa Rusia. Perspectiva ratingului acordat Canadei este, de asemenea, stabila.

Ratingul Canadei pentru imprumuturile pe termen scut este A-1+.

Canada se claseaza pe locul 9 in topul celor mai atractive tari pentru investitiile straine directe si pe locul 8 dupa usurinta cu care sunt realizate afaceri in aceasta tara.

Danemarca si Elvetia

Danemarca si ElvetiaDanemarca si Elvetia se afla tot in acesta favorabila situatie, ratingul acordat de S&P celor doua state fiind tot AAA, cu perspectiva stabila.

Danemarca, cea mai mica si cea mai veche tara a Europei de Nord, ocupa locul 6 in clasamentul tarilor dupa usurinta de a desfasura afaceri, iar Elvetia se afla pe locul 21, dar nici una dintre cele doua tari nu se afla printre cele mai atractive 25 de state pentru investitiile straine directe.

Finlanda si Franta

Finlanda si FrantaFinlanda si Franta sunt la fel de bine vazute de agentia de rating S&P, care le-a atribuit tot calificativul AAA, cel mai bung rating pe care il acorda.

In functie de cat de usor este sa faci afaceri intr-o tara, Finlanda se situeaza pe locul 16, iar Franta ocupa locul 31 in clasament.

Germania

GermaniaGermania, cea mai mare economie din Europa si a patra din lume in functie de nivelul Produsului Intern Brut, are un rating la fel de bun ca si celelalte state, AAA, perspectiva data de agentia S&P fiind tot stabila.

Economia acestui stat este si foarte atractiva, Germania ocupand locul 5 in topul statelor dupa atractivitatea pentru investitiile straine directe.

Totusi, in Germania nu se fac afaceri la fel de usor ca in alte state, aceasta tara ocupand locul 25 in clasamentul Ease of doing Business.

Liechtenstein si Luxemburg

Liechtenstein si LuxemburgCunoscutul paradis fiscal Liechtenstein a primit din partea agentiei de evaluare financiara S&P tot un rating AAA, in ciuda numeroaselor controverse la nivel mondial legate de problema evaziunilor fiscale.

Statul Liechtenstein se afla pe lista paradisurilor fiscale publicata anul trecut de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, la cererea G20.

Luxemburg are tot rating AAA, insa se afla tocmai pe locul 64 in topul statelor dupa usurinta cu care se fac afaceri.

Perspectiva de rating pentru Liechtenstein si Luxemburg este stabila.

Olanda si Norvegia

Olanda si NorvegiaOlanda si Norvegia au primit din partea S&P ratingul AAA, cu perspectiva stabila, insa nici una dintre cele doua tari nu se afla printre cele mai atractive 25 de destinatii pentru investitiile straine directe ce ar putea fi realizate in 2010.

Partea buna este ca Norvegia se claseaza pe locul 10 in topul statelor in functie de usurinta de a realiza afaceri, dar Olanda ajunge doar pe locul 30 in acest clasament.

Singapore si Suedia

Singapore si SuediaSingapore, cel mai mic stat din Asia de Sud-Est, se afla pe lista celor mai bine vazute state din lume conform agentiei de rating S&P, care ii acorda un rating AAA cu perspectiva stabila.

De asemenea, Singapore este tara in care se pot face afaceri cel mai usor din toata lumea, potrivit studiului Ease of doing Business, care o claseaza pe locul 1, pozitia secunda fiind ocupata de Noua Zeelanda, iar pe locul 3 aflandu-se China (Hong Kong). Singapore se afla pe locul 24 in topul celor mai atractive destinatii pentru investitiile straine directe.

Si Suedia are un rating la fel de bun, AAA, perspectiva fiind de asemenea stabila, dar se afla abia pe locul 28 in clasamentul Ease of doing Business.

Marea Britanie

Marea Britanie

Marea Britanie, statul cu una dintre cele mai puternice economii din lume, a primit din partea agentiei de evaluare financiara un rating AAA cu perspectiva stabila.

Insa, desi perspectiva este stabila, Marea Britanie risca sa isi piarda ratingul de varf, pe fondul crizei economice globale ce marit costul datoriilor sale.

Marea Britanie se afla pe locul 10 in topul celor mai atractive state pentru investitorii straini si pe locul 5 in topul statelor in functie de usurinta de a face afaceri.

Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale AmericiiCel mai puternic stat din lume din punct de vedere al economiei sale, Statele Unite ale Americii, are tot un rating de varf - AAA, dar agentia de evaluare financiara S&P sustine ca perspectiva privind ratingul este negativa.

Probabilitate ca SUA sa isi piarda ratingul de top este chiar mai mare decat in cazul Marii Britanii, in conditiile in care este asteptat sa inregistreze costuri si mai ridicate cu datoriile angajate.

SUA se afla pe locul 2 in functie de atractivitatea pentru investitiile straine directe si pe locul 4 in clasamentul Ease of doing Business.