2 / 5

2. Acumuleaza cunostinte de analiza tehnica

In activitatea speculativa, analiza tehnica este foarte importanta, in special pentru a primi semnale de cumparare sau vanzare. Astfel, cunostintele despre toti indicatorii tehnici sunt necesare unui bun speculator.

Un investitor de pe bursa ce intentioneaza sa inceapa si speculatii trebuie sa tina cont si de riscuri. Gabriel Aldea (foto) spune ca gradul de risc depinde de mai multi factori, cum ar fi marimea sumei alocate pentru aceasta activitate sau tipul de speculatii – pe actiuni sau pe derivative.

„Astfel, daca ne referim la tranzactionarea derivativelor, gradul de risc pe pietele externe este mult mai mare datorita marimii marjei, mai mici pe aceste piete, ceea ce genereaza un levier mult mai mare. In acelasi timp, avand in vedere ca informarea, este o conditie de baza pentru un speculator de succes, pentru un investitor autohton pare mai facila informarea in legatura cu emitentii locali, ceea ce reduce si riscul asumat”, a explicat brokerul Intercapital Invest.

Pe de alta parte, daca avem in vedere o suma foarte mare alocata pentru speculatii, datorita lichiditatii mult mai reduse a pietei noastre si a alternativelor investitionale reduse, riscul tranzactionarii la Bursa de Valori Bucuresti este mai ridicat decat in cazul celor externe, a mai spus Aldea.

Sfaturi pentru speculatorii pe bursaArticole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.