8. OMV Petrom - 11,1%

8. OMV Petrom - 11,1%Cea mai mare companie romaneasca, Petrom (SNP), a primit 6 recomandari de cumparare si doua de mentinere in ultimele 12 luni. Pretul mediu calculat pe baza acestor recomandari este de 0,38 lei.

De la inceputul acestui an, OMV Petrom a primit o recomandare de “strong buy”, de la Alpha Finance, trei recomandari de cumparare si inca trei de mentinere – acumulare.

Pretul – tinta mediu, calculat dupa estimarile analistiilor caselor de brokeraj, publicate in platforma Bloomberg, este de 0,36 lei.

Astfel, pornind de la ultimul pret din sedinta de ieri, de 0,32%, potentialul de crestere a actiunilor SP este de 11,1%, pana la finalul anului.

Nota: Recomandarile si preturile –tinta au fost publicate in platforma Bloomberg de la inceputul acestui an, estimarile fiind facute pentru 12 luni.

7. Banca Transilvania - 20,5%

7. Banca Transilvania - 20,5%Banca Transilvania a primit in ultimele 12 luni recomandari de toate categoriile. Astfel, 3 au fost de cumparare, trei de mentinere si doua de vanzare, media preturilor date de analisti fiind de 1,86.

In 2010, banca a primit trei recomandari de “hold”, trei de mentinere si doar una de vanzare.

Media preturilor – tinta din aceste recomandari este de 1,85 lei/actiune. Raportat la ultimul pret, de 1,47 lei/actiune, potentialul de crestere al companiei este de 20,5%.

6. SIF 5 Oltenia - 25%

6. SIF 5 Oltenia - 25%SIF Oltenia a primit numai recomandari de cumparare in ultimele 12 luni, pretul – tinta mediu fiind de 1,83.

De la inceputul acestui an, analistii Alpha Finance, Wood&Company, Unicredit, SocieteGenerale, Raiffeisen si ING au recomandat cumpararea acestui emitent, pretul – tinta mediu fiind de 1,92.

Luand in calcul pretul din sedinta de ieri al SIF5, de 1,44 lei/actiune, potentialul de crestere al emitentului este de 25% pana la finalul anului.

5. BRD - 27,54%

5. BRD - 27,54%BRD a primit sapte recomandari de cumparare in ultimele 12 luni si doar una de mentinere, conform datelor Bloomberg.

De la inceputul anului, banca a primit “buy” de la ING, Alpha Finance, KBC, Unicredit, Raiffeisen si Wood si o recomandare de acumulare de la Erste. Media preturilor – tinta estimate de analistii acestor companii este de 16,7 lei/actiune.

Astfel, potentialul de crestere pana la finalul anului este de 27,54%.

4. SIF 1 Banat - Crisana - 32,7%

4. SIF 1 Banat - Crisana - 32,7%Ca si celelalte societati de investitii financiare, recomandarile analistilor pentru SIF 1 sunt de cumparare, atat cele din ultimele 12 luni cat si cele de la inceputul anului.

Astfel, conform recomandarilor de cumparare primite in 2010 de la analistii ING, Alpha Finance, Societe Generale, Unicredit, Raiffeisen si Wood, media preturilor tinta este de 1,8 lei/actiune.

In acest context, potentialul de crestere al SIF 5 este de 32,7%, pana la finalul acestui an.

3. SIF 2 Moldova - 36,9%

3. SIF 2 Moldova - 36,9%SIF Moldova a primit in ultimele 12 luni opt recomandari de cumparare de la analisti.

De la inceputul acestui an, recomandarile de “buy” au continuat, Alpha Finance mizand chiar pe “strong buy”.

Media preturilor – tinta date de analisti, in 2010, este de 1,76 lei pe actiune, cel mai ridicat fiind de la Societe Generale, de 2,31 lei/actiune.

Comparativ cu ultimul pret de ieri, de 1,11 lei/actiune, potentialul de crestere al SIF 2 este de 36,9 lei/actiune.

2. SIF 3 Transilvania - 41%

2. SIF 3 Transilvania - 41%Si SIF Transilvania este in topul recomandarilor de cumparare a analistilor, avand un potential ridicat de crestere in ultimele luni.

Astfel, compania a primit 8 recomandari de cumparare in ultimele 12 luni. Si de la inceputul lui 2010, analistii Alpha Finance, Wood&Company, Unicredit, SocieteGenerale, Raiffeisen si ING au recomandat cumpararea, Alpha mergand tot pe “strong buy”.

Astfel, pretul tinta mediu din recomandarile facute de la inceputul anului este de 1,02 lei/actiune. Potentialul de crestere al SIF3 este de 41%, pana la finalul anului.

1. SIF 4 Muntenia

1. SIF 4 MunteniaSIF Muntenia are cel mai ridicat potential de crestere pana la finalul acestui an, conform estimarilor analistilor, publicate in Bloomberg.

Emitentul a primit 8 recomandari de cumparare in ultimele 12 luni. De la inceputul anului, analistii Wood, unicredit, Alpha Finance, BRD Societe Generale, Raiffeisen si ING recomanda cumpararea actiunilor, cel mai mare pret tinta fiind dat de BRD – 1,78 lei/actiune.

Media preturilor – tinta date de analisti este de 1,22 lei/actiune, iar potentialul de crestere de 46,72%.

Afla din slide-ul urmator care sunt blue-chips-urile fara potential de crestere

Blue-chips-uri fara potential de crestere

Blue-chips-uri fara potential de crestereTrei dintre blue-chips-urile de la BVB urmarite de analisti si publicate in sistemul Bloomberg nu mai au potential de crestere.

In cazul Transgaz (TGN), pretul tinta mediu de 224,55 lei este mai mic decat prewtul actiunilor din ultima sedinta, de 235,6 lei.

Compania a primit de la inceputul anului 3 recomandari de buy si 4 de hold.

Translectrica (TEL) a primit 1 recomandare de cumparare, 4 de mentinere si 3 de vanzare. Conform datelor din Bloomberg, compania nu mai are potential de crestere in urmatoarele luni. Ultimul pret din sedinta de ieri a fost de 18,8 lei iar media preturilor tinta din recomandarile primite in 2010 este de 16,77 lei/actiune.

Nici Erste Bank (EBS) nu mai prezinta potential de crestere. De la inceputul anului, compania a primit recomandari de cumparare si mentinere, pretul – tinta mediu fiind de 126,85 lei/actiune.

Ieri, titlurile Erste Bank la Bucuresti afisau o valoare de 131,8 lei/actiune.