Trei camere, de la 350 euro/luna in Rahova sau Berceni

Trei camere, de la 350 euro/luna in Rahova sau BerceniPentru un apartament cu trei camere amplasat in cartierul Rahova, proprietarii solicita in medie 344 euro/luna, iar pentru acelasi tip de locuinta aflata in zona Berceni, se cere circa 355 euro/luna, arata datele portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.

In Drumul Taberei, o locuinta cu trei camere poate fi inchiriata in medie cu 345 euro/luna, in timp ce in Titan si Militari chiriile cerute de proprietari urca pana la 370, respectiv 380 euro/luna, potrivit portalului mentionat.

In ceea ce priveste garantiile cerute de proprietari, acestea aproape ca au disparut.

“Garantiile cerute nici macar nu se mai specifica direct in anunt, deci sunt discutate la primul telefon sau la prima vizionare. In general, pe fondul crizei, acestea nu pot fi mai mari de o luna. La fel se intampla si cu avansul, chiriasul nu dispune de suma necesara care i-ar permite negocierea in avans a chiriei”, ne-a explicat Silvia Vilceanu, manager ar portalului AnunturiParticulari.ro.

Apartamente cu doua camere, de la 200 euro/luna in Ferentari

Apartamente cu doua camere, de la 200 euro/luna in FerentariCele mai mici chirii pentru apartamentele cu doua camere pot fi intalnite in cartierul Ferentari, unde proprietarii solicita circa 205 euro/luna, potrivit portalului AnunturiParticulari.ro. Ferentari este urmat de cartierul Giulesti, unde chiria pentru un apartament cu doua camere este de circa 219 euro/luna.

Chiriile cresc in zone precum Theodor Pallady, Rahova sau 1 Decembrie, situandu-se in jurul valorilor de 275, respectiv 282 euro/luna, potrivit aceluiasi portal.

In cartiere precum Militari sau Drumul Taberei, chiriile apartamentelor cu doua camere sar usor de 300 euro/luna, proprietarii cerand in medie 304 si 305 euro/luna, conform datelor MagazinulDeCase.ro.

Si mai mari sunt chiriile in zone precum Dristor sau Titan, unde proprietarii solicita 333-334 euro/luna, spun cei de la AnunturiParticulari.ro.

“Zonele cu multe blocuri, relativ apropriate de centru si cu statie de metrou, sunt cele mai cautate si, implicit, chiriile sunt un pic mai mari. In aceasta categorie intra Dristor sau Crangasi”, explica Silvia Vilceanu.

Cele mai ieftine garsoniere, in Giulesti

Cele mai ieftine garsoniere, in GiulestiCele mai ieftine chirii se gasesc in cartierul Giulesti, unde proprietarii solicita pentru o garsoniera in medie 137 euro/luna, arata datele portalului AnunturiParticulari.ro. In cartierul Ferentari, o garsoniera poata fi inchiriata cu circa 145 euro/luna, in timp ce zonele Giurgiului si Berceni chiriile garsonierelor oscileaza in jurul a 208-209 euro/luna.

“Aspectele cele mai importante care dau valoarea chiriilor intr-o zona tin de vechimea generala a zonei, de caile de acces si mijloacele de transport in comun. Apartamentele din zonele mai «izolate» cu acces limitat, fara metrou si cu blocuri in general vechi sunt cele mai greu de inchiriat. In aceasta categorie pot fi incadrate zone ca Giulesti si Drumul Taberei”, explica Silvia Vilceanu (foto), de la AnunturiParticulari.ro.

Zonele deficitare din punct de vedere al transportului in comun, dar un pic mai apropriate de centru si cu destul de multe blocuri construite dupa anul 1977 sunt considerate zone de nivel mediu din punct de vedere al chiriilor solicitate, adauga Vilceanu, dand exemplu Colentina sau Pantelimon si Rahova sau Berceni.

In Pantelimon, chiria medie pentru o garsoniera este de 204 euro/luna, iar pentru acelasi tip de locuinta amplasata in cartierul Colentina un chirias plateste in medie 231 euro/luna, potrivit AnunturiParticulari.ro.

Pentru o garsoniera in Rahova, un chirias scoate din buzunar circa 230 euro/luna, conform datelor portalului MagazinulDeCase.ro, in timp ce in Militari si in Titan chiriile variaza in jurul valorilor de 232, respectiv 233 euro/luna.