Muzica: 8Tracks.com

Muzica: 8Tracks.comCanalele de radio personalizate precum Pandora sunt foarte bune, dar, spun cei de la Time, nu se apropie de adaptabilitatea site-ului 8tracks, un site de muzica unde oamenii aleg ce melodii sa cante. Membri selecteaza cel putin 8 cantece (de aici si numele) pentru propria colectie, le uploadeaza si le impartasesc ca mixuri realizate manual. Poti gasi mixuri realizate de prietenii tai de pe Facebook sau pur si simplu sa urmaresti oameni care au aceleasi gusturi ca tine. Si este legal, intrucat site-ul plateste drepturile de autor catre casele de discuri si artisti.

Familie: CafeMom.com

Familie: CafeMom.comConform CafeMom, cuvantul “Café” significa conversatie, sprijin, sfat si entertainment. Majoritatea lucrurilor de pe site se invart in fata acestor termeni – axare pe conversatie si interactiune, prietenie si sfaturi: mamele se ajuta intre ele in legatura cu foarte multe subiecte, pe mii de pagini – religie, spiritualitate, familie sau bani. Exista de asemenea si “o pata” de entertainment, sub forma unor jocuri si a “barfelor mondene”.

Fotografie: DearPhotograph.com

Fotografie: DearPhotograph.comMulte dintre site-urile cele mai bune iau o idee deja existenta si o modifica putin. In cazul Dear Photograph, ideea este de a face o poza unei fotografii vechi si sa o tii in zona unde aceasta a fost facuta, la acea data. Astfel iau nastere noi forme de arta. Imaginile si comentariile celor ce au incarcat fotografii pe site sunt foarte expresive.

Stiri si informatii: BigThink.com

Stiri si informatii: BigThink.comPartea de gandire in cazul Big Think este cu adevarat mare. Acest blog si site video acopera intreaga lume: arta, business, stiinta, istorie si multe altele. Cativa dintre scriitori sunt permanenti dar sunt si multi contributori, oameni de stiinta, arhitecti sau oameni de afaceri. Notiuni putin cunoscute si chiar articole eretice “pe fata” sunt bine primite. Un post, de exemplu, a speculat ca exista 20% sanse ca toti sa facem parte dintr-o simulare elaborata din viitor. Este un loc excelent unde sa te duci si sa incerci sa renunti la unele preconceptii ale tale si sa iti reincarci bateriile intelectului.

Motor de cautare: DuckDuckGo.com

Motor de cautare: DuckDuckGo.comMulte dintre cele mai mari companii cu activitati online au incercat sa concureze cu Google si au esuat. DuckDuckGo este o firma cat se poate de mica – un angajat full-time – si a venit cu una dintre cele mai bune alternative la Google pana la ora actuala. Nu include e-mail, harti, rezultate real time sau social networking. Este doar un motor de cautare extrem de simplu, reminiscent al primelor versiuni de Google. Este aratos si rezultatele sunt relevante si nu iau in considerare spam-urile.

Retea sociala: Klout.com

Retea sociala: Klout.comStart-up-ul Klout din San Francisco vrea sa devina proiectul oficial de masurare a social web-ului. Inscrie-te pe site cu contul tau de Facebook, Twitter sau LinkedIn si calculeaza-ti scorul Klout – un rezultat care ia in considerare nu doar numarul de conexiuni dar si cine sunt acei oameni si cat de activ interactioneaza. De asemenea, pentru userii foarte influenti, Klout face si cadouri – DVD-uri sau credite online.

Retea sociala: Pinterest.com

Retea sociala: Pinterest.comIdeea de baza din Pinterest - site care iti permite sa creezi si sa impartasesti colectii de lucruri care iti plac, pe diferite categorii – a mai fost incercata si in trecut, dar fara mult succes. Pinterest pare insa “sa prinda”. Proiectul permite utilizatorilor sa colectioneze, virtual, fotografii cu lucrurile care plac, printr-un buton usor de folosit – Pin It. Site-ul colecteaza apoi imaginile alese de utilizatori de pe web si le plaseaza pe “table” langa care pot comenta si alti oameni. A te uita si pe board-urile altor oameni este la fel de placut – poti vedea de la scene din lume pana la imagini la microscop. Pinterest este inca in private testing dar daca ceri o invitatie, cel mai probabil o vei primi.

Revista online: theEscapist.com

Revista online: theEscapist.comPoti citi the Escapist in doua feluri. Este un site excelent despre jocuri video si alte subiecte despre cei pasionati de gadget-uri, benzi desenate, cu abordari diferite – stiri, review-uri, bloguri sau video. Totodata, site-ul publica o revista online saptamanala care reuneste articole pe o singura tema, cum ar fi “Gamers vs. Developeri vs. Publisheri".

Cultura: Smarthistory.com

Cultura: Smarthistory.comSmarthistory se axeaza pe istoria artelor, de la picturi in pesteri pana la Warhol. Si desi site-ul se descrie ca fiind o colectie de texte si fotografii, nu acest lucru atrage cel mai mult. Poate cele mai interesante parti sunt dialoguri needitate si unice pe care istoricii le poarta pe marginea unor lucrari de arta. Poti incepe din era antica pana in 2010, cautand dupa anumiti artisti, teme sau zone geografice.

Nutritie: CalorieKing.com

Nutritie: CalorieKing.comJumatate din lupta pentru a manca sanatos este a cunoaste ce mananci. Si a cunoaste acest lucru devine mult mai usor cu ajutorul CalorieKing. Site-ul ofera ponturi nutritionale pentru mii de alimente, de la grapefruit (34 de calorii si 0,1 grame grasimi per portie) pana la hamburgerii ce au aproape 1.000 de calorii si zeci de grame de grasimi. Informatiile “de baza” sunt gratuite. Pentru 12 $ pe luna sau 85 $ pe an, poti sa te inscrii pentru a primi sfaturi despre mancaruri, retete, ajutor interactiv, acces la forumuri si altele.