Locul 10 : BT Securities

Locul 10 : BT SecuritiesDivizia de brokeraj din Banca Transilvania ocupa a zecea pozitie in topul brokerilor de la inceputul acestui an.

BT Securities a intermediat in primul trimestru tranzactii totale de peste 188 milioane lei, detinand o cota de piata de 2,75%.

In luna martie, compania ocupa locul 6 in clasamentul total, cu o valoarea totala tranzactionata de 87 milioane lei.

Locul 9 : Banca Comerciala Romana

Locul 9 : Banca Comerciala RomanaBCR ocupa locul 9 in clasamentul general, dupa ce a rulat in primele trei luni o valoare totala de 199,3 milioane lei, avand o cota de piata de 2,9%.

Luna trecuta, banca a ocupat locul 13, cu tranzactii totale de 56 milioane lei.

Locul 8: Raiffeisen Capital&Investment

Locul 8: Raiffeisen Capital&InvestmentDupa ce a incheiat anul trecut pe a doua pozitie in clasamentul general, finalul primului trimestru plaseaza Raiffeisen Capital&Investment pe pozitia a opta.

Divizia de brokeraj din grupul Raiffeisen a intermediat tranzactii in valoare totala de 212 milioane lei in T1, avand o cota de piata de 3,09%.

In luna martie, societatea a ocupat tot locul 8, cu tranzactii totale de 77,9 milioane lei si o cota de 3,43% din piata.

Locul 7: SSIF Broker

Locul 7: SSIF BrokerSingurul intermediar listat la Bursa de Valori Bucuresti incheie primele trei luni ale anului pe a saptea pozitie, cu un rulaj total de 215 milioane lei, insumand o cota 3,13%.

Luna trecuta, SSIF Broker a rulat in total 100,5 milioane de lei, ocupand pozitia a patra in clasamentul lunar.

Locul 6: Intercapital Invest

Locul 6: Intercapital InvestIntercapital Invest ocupa pozitia a sasea in clasamentul primului trimestru, fiind cel mai activ intermediar independent de pe BVB.

Compania a avut tranzactii totale de 240 milioane lei in primele trei luni, reprezentand o cota de piata de 3,5%.

In luna martie, Intercapital s-a situat pe locul 7, cu tranzactii de 78 milioane lei si o cota de piata de 3,47%

Locul 5: Wood&Company

Locul 5: Wood&CompanyWood&Company se situeaza la jumatatea clasamentului primilor 10 brokeri, din T1, dupa cresterea spectaculoasa din luna februarie.

In primele trei luni ale anului, cehii au rulat 257 milioane lei pe BVB, avand o cota de 3,75% din total. In luna martie, brokerii s-au situat pe locul 15 in ierarhie, cu tranzactii de 46 milioane lei.

Locul 4: ING Bank

Locul 4: ING BankING Bank ocupa locul 4 in clasamentul trimestrial, cu tranzactii totale de 362 milioane lei, reprezentant o cota de 5,27% din piata.

Brokerii au ocupat locul 5 in clasamentul lunii martie, avand rulaje totale de 96 milioane lei.

Locul 3: BRD

Locul 3: BRDLiderul anului trecut ocupa pozitia a treia in topul de pe primele trei luni.

Astfel brokerii de la BRD au intermediat in primul trimestru al anului tranzactii totale de 505 milioane lei, avand o cota de piata de 7,34% din total.

In luna martie, BRD a ocupat a doua pozitie in clasament, cu tranzactii de 326 milioane lei si o cota de piata de 14,4%.

Locul 2: Unicredit CAIB Securities

Locul 2: Unicredit CAIB SecuritiesUnicredit CAIB Securities este pe a doua pozitie in topul trimestrial al brokerilor, dupa ce a rulat 574 milioane lei in primele trei luni ale anului, avand o cota de piata de 8,35%.

In luna martie, Unicredit s-a situat pe a treia pozitie, cu rulaje de peste 143 milioane lei si o cota de 6,32%.

Locul 1: KBC Securities

Locul 1: KBC SecuritiesKBC Securities este liderul detasat al brokerilor de pe Bursa, in primul trimestru al anului.

Brokerii au intermediat tranzactii de peste 2 miliarde de lei, de aproape 4 ori mai mult decat rulajele SSIF-ului de pe a doua pozitie. Astfel, KBC domina aproape 30% din intreaga piata.

In luna martie, KBC a ocupat tot ptima pozitie, cu tranzactii de peste 439 milioane lei si o cota de aproape 20% din piata.

Anul trecut,
KBC ocupa pozitia a treia, cu tranzactii de peste 1,4 miliarde lei.