Locul 10 - Intercapital Invest

Locul 10 - Intercapital InvestFirma de brokeraj Intercapital Invest se plaseaza in topul intermediarilor de la inceputul anului pe pozitia a zecea, cu rulaje de 382,1 milioane lei.

In iunie, intermediarul a urcat pe pozitia a saptea, dupa o crestere de sase locuri fata de luna mai, realizand tranzactii de 71,6 milioane lei.

Cota de piata la semestru a Intercapital este de 3,17%.

Locul 9 BT Securities

Divizia de brokeraj a Bancii Transilvania, a pierdut doua locuri in clasamentul lunii iunie, iar la semestru ocupa pozitia a noua.

Valoarea schimburilor intermediate in primele sase luni a fost de 390,2 milioane lei, suma aferenta unei cote de piata de 3,23%.

Locul 8 Carpatica Invest

Societatea de brokeraj a intermediat in primul semestru tranzactii in valoare de 429,4 milioane lei, pozitionandu-se pe locul opt in clasamentul anual.

In ultima luna, Carpatica Invest a realizat rulaje de 60,4 milioane lei, mai mici cu 10,6% fata de mai.

Carpatica a intermediat in aprilie tranzactia de 51,4 milioane lei, prin care Dan Adamescu a preluat controlul Companiei Hoteliere Intercontinental (RCHI) de la familia Paunescu.

Locul 7 Broker Cluj

Broker este singura societate de brokeraj listata pe BVB, fiind, alaturi de Intercapital, si una dintre cele doua firme de intermediere independente care au reusit sa intre in top 10.

Luna trecuta, Broker s-a plasat pe pozitia a cincea, dupa ce a rulat 90,6 milioane lei.

La nivelul intregului an, Broker are o cota de piata de 3,6%.

Locul 6 Wood & Co

Brokerii cehi sunt pe locul 6 in clasamentul general dupa primele sase luni din 2011, cu un rulaj de 604,1 milioane lei si o cota de 5%.

De remarcat insa ca luand in calcul doar tranazactiile cu actiuni facute in piata spot a BVB, Wood se afla pe a doua treapta a podiumului dupa KBC.

Locul 5 ING Bank

Valoarea tranzactiilor realizate de catre divizia de trading a ING Bank in primul semestru este de 657,5 milioane lei. Cota de piata a brokerului este astfel de 5,45%.

ING a coborat o pozitie fata de mai si se plaseaza in iunie pe locul al patrulea, cu schimburi in valoare de 90,7 milioane lei.

Locul 4 - BRD GSG

Locul 4 - BRD GSGBRD a intermediat in primul semestru al anului tranzactii in valoare totala de 676,9 milioane lei si detine o cota de piata de 5,61% la Bursa de Valori Bucuresti.

In perioada similara a anului trecut, BRD realizase rulaje de 2,3 miliarde lei si se afla pe primul loc in topul anual.

In primele sase luni din 2011, BRD a fost lider pe piata de obligatiuni, cu schimburi de 297,6 milioane lei.

Locul 3 Raiffeisen Capital & Investment

Brokerul din cadrul grupului Raiffeisen a prins ultima treapta a podiumului, cu tranzactii de 700 milioane lei, aferente unei cote de piata de 5,8%.

Firma a intermediat in iunie tranzactia de 106 milioane lei prin care omul de afaceri Dan Admaescu a cumparat pachetul de 27% din actiunile Astra Asigurari detinute de catre Uniqa.

Deal-ul a propulsat Raiffeisen pana pe primul loc in topul semestrial al intermediarilor de pe Rasdaq, cu o cota de 32,9% pe aceasta piata.

Locul 2 Unicredit CAIB

Casa de brokeraj detinuta de banca Unicredit a intermediat in primele sase luni tranzactii de 847,5 milioane lei si se claseaza pe locul doi in clasamentul anual.

In ultima luna, Unicredit CAIB Securities a realizat rulaje de 64,8 milioane lei, nivel aproape identic celui inregistrat pe parcursul lunii anterioare.

In clasamentul lunar, casa de brokeraj se pozitioneaza pe locul 10.

Locul 1 KBC Securities

Brokerii de la KBC au rulat peste 3,1 miliarde de lei in 2011, urcand cota de piata a companiei pana la 25,87% - cat au la un loc si urmatoarele patru companii din topul anual.

Rulajul casei de brokeraj a fost influentat semnificativ si de intermedierea exitului BERD din actionariatul BRD. Tranzactia de 454,7 milioane lei (107,3 milioane eur) a fost realizata in februarie, acesta fiind cel mai mare deal din istoria BVB.

In luna iunie, KBC a facut tranzactii de 567,2 milioane lei.